Kηπουρική για παιδιά: Oφέλη και δραστηριότητες

Μάθετε στο νήπιό σας για την κηπουρική αυτό το καλοκαίρι

Kηπουρική για παιδιά: Oφέλη και δραστηριότητες
Bigstock

Αν υπάρχει κάτι που αγαπούν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, αυτό είναι οι χειροτεχνίες και οι δραστηριότητες.

Δώστε, λοιπόν, στα μικρά σας την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην καλλιέργεια λαχανικών ή λουλουδιών αυτό το καλοκαίρι. Ο Αύγουστος είναι ο τέλειος μήνας για να διδάξετε στα παιδιά προσχολικής ηλικίας τα φυτά, άλλωσρε αυτές οι δραστηριότητες με την καλλιέργεια των φυτών παρέχουν πρακτική και ενεργή μάθηση στα παιδιά προσχολικής ηλικίας και παράλληλα είναι κάτι παραπάνω από διασκεδαστικές.

Κηπουρική και παιδιά

Φυτέψτε μερικούς σπόρους

Για μια πιο παραδοσιακή αλλά απλή προσέγγιση στην κηπουρική με τα παιδιά σας, δοκιμάστε να φυτρώσετε σπόρους που φυτρώνουν γρήγορα και να παρατηρήσετε την ανάπτυξή τους.

Αυτές οι κλασικές δραστηριότητες είναι πάντα αγαπημένες στα παιδιά:

Σπόροι φασολιών σε βάζο

Όχι μόνο τα φασόλια μεγαλώνουν γρήγορα και ευδοκιμούν σε εσωτερικούς χώρους, αλλά η καλλιέργεια τους σε γυάλινο βάζο σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε κάθε στάδιο ανάπτυξης!

Κουκούτσια σε σφουγγάρια

Κόψτε ένα νωπό σφουγγάρι σε ότι σχήμα θέλετε και ρίξτε μικροσκοπικά κουκούτσια.

Μικροσκοπικοί κήποι

Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να γεμίσουν ένα μικρό πλαστικό δίσκο με χώμα, λίπασμα και μερικούς σπόρους για να φτιάξουν τον προσωπικό τους κήπο.

Κομποστοποίηση

Εάν έχετε κάνει ποτέ κομποστοποίηση, ξέρετε ότι τα υπολείμματα λαχανικών σας θα αρχίσουν περιστασιακά να φυτρώνουν αφού τα πετάξετε έξω. Επωφεληθείτε από αυτό για να δείξετε στα παιδιά σας έναν άλλο τύπο ανάπτυξης φυτών! Είτε πρόκειται για υπολείμματα από τη μαγειρική σας είτε για φρέσκα λαχανικά από το κατάστημα, μπορείτε να καλλιεργήσετε ένα νέο φυτό από ένα παλιό λαχανικό.

Κορυφή καρότου: Ανακατέψτε το φυλλώδες μέρος ενός καρότου να αναπτυχθεί ξανά με λίγο νερό και ηλιοφάνεια.

Ινδικό καλαμπόκι: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε στάχυ για αυτό, αλλά το να παρακολουθείτε το πολύχρωμο ινδικό καλαμπόκι να φυτρώνει είναι πιο ενδιαφέρον.

Πατάτες: Η βλάστηση μιας πατάτας είναι μια καλή ευκαιρία να δείξετε στα παιδιά σας πώς μεγαλώνουν τα φυτά χωρίς σπόρους.

Κηπουρική και οφέλη για τα παιδιά

Εκτός από υπέροχες αναμνήσεις, μέσω της κηπουρικής, τα παιδιά σας θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί σας και μάθουν περισσότερα για τα λαχανικά και τα φρούτα που θα φυτέψουν μόνα τους.

Επιπλέον, η κηπουρική είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο. Τα παιδιά εξοικειώνονται με τη φύση και αποκτούν μια αίσθηση ιδιοκτησίας και ευθύνης.

Τέλος, η κηπουρική παρέχει μια κατανόηση της βιώσιμης διαβίωσης. Τα παιδιά εκτιμούν τις εποχές και τις εποχιακές τροφές. Οι σπόροι που φυτεύετε θα διαρκέσουν μια ζωή.

Με πληροφορίες από: woodlandstreehouse.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved