Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Δραστηριότητες εντός και εκτός σπιτιού για ένα διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά
Bigstock

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και όπως κάθε Παρασκευή έτσι και αυτήν την εβδομάδα μοιραζόμαστε μαζί σας προτάσεις για να περάσετε όμορφο και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν; Κατασκευές, πειράματα και πολλά ακόμα. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Ζωγραφική σε βότσαλα

zografiki-se-petres-final.jpg

Ζωγραφίζοντας, τα παιδιά εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους, εκφράζονται, ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας, ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους και εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες.

Μίας και το καλοκαίρι έχουν άπλετο χρόνο για ζωγραφική και παιχνίδι, σας προτείνουμε να πάτε τη ζωγραφική ένα βήμα παραπέρα. Πώς; Αντί για καμβά ζωγραφίστε σε βότσαλα και πέτρες που θα μαζέψετε από τη θάλασσα. Έχετε αρκετές εναλλακτικές. Δείτε μερικές ιδέες εδώ για να δοκιμάσετε αυτό το Σαββατοκύριακο.

Καλοκαιρινές δραστηριότητες Μοντεσσόρι

Οι πρακτικές της Μαρίας Μοντεσσόρι τονίζουν την σημασία της ρουτίνας και τα τελετουργικά κάθε οικογένειας καθώς προσφέρουν στο παιδί όχι μόνο την σταθερότητα που έχει ανάγκη, αλλά και την αίσθηση του σκοπού, ότι έχουν δηλαδή κάτι να κάνουν. Δείτε εδώ τρεις απλές καλοκαιρινές δραστηριότητες εμπνευσμένες από τη μέθοδο Μοντεσσόρι που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι αυτό το Σαββατοκύριακο.

Καλοκαιρινές κατασκευές οριγκάμι

xeirotexnies-kalokairines-origami.jpg

Λόγω της ιδιαίτερης τεχνικής τους, οι κατασκευές origami θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών. Επίσης ο βαθμός δυσκολίας τους κυμαίνεται από τις πολύ εύκολες που μπορούν να κάνουν ακόμα και τα παιδιά μικρότερης ηλικίας μέχρι τις πιο σύνθετες που είναι βέβαια και πιο εντυπωσιακές.

Δείτε εδώ κατασκευές εύκολες και λίγο πιο δύσκολες εμπνευσμένες από το καλοκαίρι.

Καλοκαιρινές χρωμοσελίδες έτοιμες για εκτύπωση

Κάποια παιδιά λατρεύουν να φτιάχνουν μόνα τους τα σχέδια και κάποια άλλα προτιμούν να ζωγραφίζουν έτοιμες φιγούρες. Με αφορμή το καλοκαίρι και τις καλοκαιρινές διακοπές, που είτε άρχισαν για κάποιους, είτε όχι, δώστε στα παιδιά χρωμοσελίδες, με γοργόνες, κάστρα, αμμουδιές, βαρκούλες και κοχύλια και αφήστε τα να τις γεμίσουν χρώματα. Στον υπολογιστή σας με ένα κλικ.

Εξόρμηση σε παραλίες εντός Αττικής

paralies-gia-paidia.jpg

Εάν ακόμα δεν έχετε φύγει για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, μπορείτε αυτό το Σαββατοκύριακο να απολαύσετε το μπάνιο σας και να δροσιστείτε σε παραλίες εντός Αττικής. Δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζετε και αυτές οι τρεις που θα δείτε εδώ, είναι κατάλληλες και kids-friendly.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved