Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Πειράματα, κατασκευές, βόλτες εκτός σπιτιού και πολλά ακόμα.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Παρασκευή σήμερα και όπως κάθε εβδομάδα, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για διασκεδαστικές και δημιουργικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά εντός και εκτός σπιτιού.

Το Σαββατοκύριακο είναι άλλωστε ένα διήμερο αφιερωμένο στην οικογένεια, την χαλάρωση και την ξεκούραση. Ας δούμε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε.

Πειράματα με ξηρό πάγο

peiramata me ksiro pago gia paidia

Τα πειράματα είναι μία από τις αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών. Κάνοντας πειράματα τα παιδιά εξοικειώνονται με νόμους φυσικής και χημείας, διασκεδάζουν και εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες. Για αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε πειράματα με ξηρό πάγο που θα ενθουσιάσουν τα μικρά σας. Δείτε τι θα χρειαστείτε και τι μπορείτε να κάνετε εδώ.

Ζωγραφίστε καλοκαιρινές χρωμοσελίδες

xromoselides me thema to kalokairi 2

Για τα παιδιά που αγαπούν τη ζωγραφική έχουμε συγκεντρώσει εδώ τις πιο χαριτωμένες καλοκαιρινές χρωμοσελίδες. Τα μικρότερα παιδιά θα εξασκηθούν με τη ζωγραφική και τα μεγαλύτερα θα μπορούν να χρωματίσουν τα καλοκαιρινά σχέδια με ό,τι χρώματα θέλουν.

Πηγαίνετε θερινό σινεμά

therino athina

Τα θερινά σινεμά τα αγαπάμε λίγο περισσότερο. Τώρα που τα παιδιά δεν έχουν σχολεία και διαβάσματα είναι ευκαιρία να δείτε παιδικές ταινίες και να απολαύσετε την όλη εμπειρία. Δείτε τα καλύτερα θερινά σινεμά της Αθήνας εδώ.

Καλοκαιρινές κατασκευές: Φτιάξτε καβουράκια από χαρτόνι

kavourakia apo xartoni

Πηγή φωτογραφίας: craftprojectideas.com

Εμπνευστείτε από το καλοκαίρι και φτιάξτε ιδιαίτερες κατασκευές παρέα με τα παιδιά. Για αυτό το διήμερο σας προτείνουμε καβουράκια από χαρτόνι που μπορείτε να τα διακοσμήσετε στο παιδικό δωμάτιο, το μπαλκόνι ή όπου αλλού θέλετε. Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και τη διαδικασία για να τα κάνετε βήμα-βήμα εδώ.

Μαγειρέψτε παρέα

mageireuoume paizontas

Μυήστε τα παιδιά στην τέχνη της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής και μαγειρέψτε παρέα. Μπείτε στην κουζίνα και φτιάξτε γλυκάκια, νόστιμα και υγιεινά. Η πρότασή μας για σήμερα; Μπισκότα βρόμης με τρια υλικά.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι βρώμη
  • 1/3 του φλιτζανιού σταφίδες
  • προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και λίγη κανέλα

Δείτε τη διαδικασία για να τα φτιάξετε εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved