Μέθοδος Μοντεσσόρι: Tρεις απλές καλοκαιρινές δραστηριότητες

Σύστημα Μοντεσσόρι: Πρακτικές που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας στο σπίτι ή στην παραλία.

Μέθοδος Μοντεσσόρι: Tρεις απλές καλοκαιρινές δραστηριότητες
Bigstock

Πώς θα γεμίσουμε τις ώρες των παιδιών; Με τι θα απασχοληθούν τώρα που δεν έχουν υποχρεώσεις; Πώς θα τα ψυχαγωγήσουμε για να μην βαρεθούν και αρχίσουν…τα παράπονα;

Αντί να σκεφτόμαστε πώς θα επιβιώσουμε το καλοκαίρι με τα παιδιά στο σπίτι, ίσως είναι καλύτερα να σκεφτούμε πως θα ζήσουμε μαζί τους μοναδικές στιγμές που θα θυμούνται για πάντα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε αυτές τις τρεις χρυσές συμβουλές της Μαρίας Μοντεσσόρι!

Οι πρακτικές της Μαρίας Μοντεσσόρι τονίζουν την σημασία της ρουτίνας και τα τελετουργικά κάθε οικογένειας καθώς προσφέρουν στο παιδί όχι μόνο την σταθερότητα που έχει ανάγκη, αλλά και την αίσθηση του σκοπού, ότι έχουν δηλαδή κάτι να κάνουν.

Αφού λοιπόν είστε σχεδόν συνεπής με το ωράριο του ύπνου και του φαγητού, λέμε σχεδόν γιατί δεν χρειάζεται να σας γίνει κάτι βραχνάς, τότε μπορείτε να επιλέξετε καλοκαιρινές δραστηριότητες που θα διασκεδάσουν, αλλά και θα εκπαιδεύσουν τα μικρά σας!

Ορίστε τρεις απλές και πολύ εκπαιδευτικές δραστηριότητες εμπνευσμένες από την Μαρία Μοντεσσόρι που μπορείτε να κάνετε με τα μικρά σας τόσο στο σπίτι, όσο και στην παραλία:

Ζωγραφίστε πέτρες ή κοχύλια

Θα χρειαστείτε απλά μερικές πέτρες ή κοχύλια από την παραλία, και νερομπογιές. Προτιμήστε της πέτρες, καθώς έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια, και τα παιδιά έχουν περισσότερο χρόνο να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.

Πλύσιμο κοχυλιών

Το να βουτήξει το παιδί σας τα κοχύλια σε έναν κουβά με σαπουνόνερο, σύμφωνα με την Μαρία Μοντεσσόρι, θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη των λεπτών κινητικών μυών με τη διασκεδαστική αίσθηση της χρήσης σαπουνόνερου και μιας βούρτσας πιάτων για τρίψιμο. Επίσης, θα ενισχύσει εκ νέου την έννοια του καθαρισμού.

Παιχνίδι αριθμητικής

Γράψτε σε ένα χαρτί τους αριθμούς 1, 2 και 3. Και πείτε στο νηπιό σας να τοποθετήσει τα πολύχρωμα κοχύλια στους αριθμούς. Θα πρέπει να βάλει τόσα κοχύλια, όσα λένε οι αριθμοί.

Με πληροφορίες από: mamashappyhive.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved