Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Πού να πάτε για μπάνιο, ποια θερινά σινεμά να επισκεφτείτε, πώς να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά
bigstockphoto.com

Αν δεν είστε από τους …τυχερούς που αναχωρούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, μη στεναχωριέστε. Θα έρθει και η σειρά σας.

Εκμεταλλευτείτε το Σαββατοκύριακο που έρχεται για ξεκούραση αλλά και βόλτες. Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών τους, προγραμματίστε μπάνιο σε κοντινές παραλίες και περάστε ένα όμορφο βράδυ σε θερινό σινεμά τρώγοντας ποπ κορν.

Αν πάλι μείνετε σπίτι, δείτε ταινίες, παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια και λύστε γρίφους.

Οι επιλογές είναι πολλές και οι περισσότερες δεν κοστίζουν. Καλή διάθεση να υπάρχει και είναι βέβαιο ότι το Σαββατοκύριακό σας θα κυλήσει όμορφα με τα παιδιά.

paralia

Μπάνιο σε κοντινές παραλίες στην Αττική

Υπάρχουν πολλές παραλίες - και όχι όλες οργανωμένες - που μπορείτε να πάτε με τα παιδιά σας το Σαββατοκύριακο. Παραλίες ήρεμες, με καθαρά νερά, με άμμο ή βότσαλο.

Δείτε εδώ ποιες να επισκεφτείτε.

tainies gia paidia

Καλοκαιρινές ταινίες μαζί με τα παιδιά

Πριν πατήσετε το play για να δείτε ταινίες που έχετε δει ξανά, σκεφτείτε να τους συστήσετε ταινίες που δεν έχουν δει ποτέ και που σίγουρα θα τα κάνει να ταυτιστούν με κάποιους από τους χαρακτήρες που θα παρακολουθήσουν.

Από απλές κλασσικές καλοκαιρινές ταινίες όπως "Γκούνις: Το Κυνήγι της Μεγάλης Περιπέτειας" μέχρι νεότερες ταινίες κυκλοφόρησαν πρόσφαρα, όλες θα τις βρείτε εδώ για να επιλέξετε.

Θερινά σινεμά

Καλές και οι ταινίες στο σπίτι, όμως το καλοκαίρι τα θερινά σινερμά είναι μαγεία. Οι προβολές με παιδικές ταινίες δεν είναι συνήθως πολύ αργά, οπότε άνετα μπορείτε να πάτε με τα παιδιά. Εκτός από τα θερινά της περιοχής σας υπάρχουν και ορισμένα που θεωρούνται κλασική αξία. Ποια είναι αυτά; Δείτε τα εδώ.

xromoselides me thema to kalokairi 2

Καλοκαιρινές χρωμοσελίδες έτοιμες για εκτύπωση

Κάποια παιδιά λατρεύουν να φτιάχνουν μόνα τους τα σχέδια και κάποια άλλα προτιμούν να ζωγραφίζουν έτοιμες φιγούρες. Με αφορμή το καλοκαίρι και τις καλοκαιρινές διακοπές, που είτε άρχισαν για κάποιους, είτε όχι, δώστε στα παιδιά χρωμοσελίδες, με γοργόνες, κάστρα, αμμουδιές, βαρκούλες και κοχύλια και αφήστε τα να τις γεμίσουν χρώματα. Στον υπολογιστή σας με ένα κλικ.

kalokairines kataskeves

Kαλοκαιρινές κατασκευές

Είτε είστε στο σπίτι, είτε στο εξοχικό ή διακοπές, θα υπάρξουν στιγμές που θα θέλετε να χαλαρώσετε εσείς και τα παιδιά. Οι κατασκευές λοιπόν , πέρα από τη ζωγραφική, είναι ακόμα ένας τρόπος για να απασχοληθούν τα παιδιά κάνοντας παράλληλα κάτι δημιουργικό. Και μπορεί τα μεγαλύτερα παιδιά να μην δελεάζονται με την ιδέα να ασχοληθούν με κάτι άλλο πέραν του κινητού, τα μικρότερα όμως, άνετα θα κάνουν κι άλλα πράγματα αν τα παρακινήσετε.

Το απόγευμα ή όποτε έχετε ελεύθερο χρόνο, προμηθευτείτε απλά υλικά, καθίστε στη βεράντα και φτιάξτε μαζί τους όμορφες, καλοκαιρινές κατασκευές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved