Δραστηριότητες για το τριήμερο - Τι να κάνετε με τα παιδιά

  • Ζωγραφίστε με… πατάτες
  • Κάντε χειροτεχνίες-πασχαλίτσες
  • Φτιάξτε αρωματικά κεριά από τις λαμπάδες του Πάσχα
  • Παίξτε μουσική με αυτοσχέδια μουσικά όργανα
  • Κάντε το πείραμα με το νερό και την κανέλα
  • Ανοιξιάτικες εξορμήσεις για παιδιά κοντά στην Αθήνα
Δραστηριότητες για το τριήμερο - Τι να κάνετε με τα παιδιά

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Οι πασχαλινές διακοπές των παιδιών πλησιάζουν στο τέλος τους κι από Τρίτη επιστρέφουν κανονικά στα θρανία και τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες.

Μέχρι τότε, όμως, απομένουν τρεις ακόμα μέρες χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού. Τι μπορείτε να κάνετε οικογενειακώς το τριήμερο εντός και εκτός σπιτιού; Ιδού οι προτάσεις μας.

Ζωγραφίστε με… πατάτες

stampa patatas

Πηγή φωτογραφίας: thefirstlime.com

Η ζωγραφική είναι μία δραστηριότητα που τα περισσότερα παιδιά απολαμβάνουν από τη μικρή τους ακόμα ηλικία. Κάντε τη ζωγραφική ακόμα πιο διασκεδαστική δοκιμάζοντας tricks με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας, ακόμα και λαχανικά.

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να φτιάξετε ιδιαίτερες ζωγραφιές χρησιμοποιώντας πατάτες.

Κάντε χειροτεχνίες-πασχαλίτσες

xeirotexnies pasxalitsa

Η πασχαλίτσα είναι το σήμα κατατεθέν του Πάσχα και της άνοιξης. Στα παιδιά αρέσουν οι πασχαλίτσες κυρίως λόγω του έντονου χρώματός τους και των βουλών τους και εδώ μπορείτε να δείτε τρεις κατασκευές-πασχαλίτσες που μπορείτε να φτιάξετε με υλικά που ήδη έχετε σπίτι.

Φτιάξτε αρωματικά κεριά από τις λαμπάδες του Πάσχα

lampades stazei

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / shoestring_renovation

Αξιοποιήστε τις λαμπάδες που περίσσεψαν από το βράδυ της Ανάστασης και φτιάξτε όμορφα διακοσμητικά κεριά για το σαλόνι σας. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και μπορείτε να κάνετε συμμέτοχους και τα παιδιά. Δείτε εδώ τι μπορείτε να κανετε εδω.

Παίξτε μουσική με αυτοσχέδια μουσικά όργανα

musika organa autosxedia spiti

Η μουσική έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά και ένα παραπάνω όταν τα παιδιά παίζουν μουσική και πειραματίζονται με μελωδίες και ήχους. Ακόμα πιο διασκεδαστικό θα είναι για εσάς και τα παιδιά να φτιάξετε τα δικά σας μουσικά όργανα με απλά υλικά. Δείτε εδώ ιδέες και βήμα-βήμα της διαδικασία.

Κάντε το πείραμα με το νερό και την κανέλα

peirama me kanela

Πηγή φωτογραφίας: YouTube / The Dad Lab

Η ενασχόληση με τα πειράματα βοηθάει να κατανοήσουν αυτό που βλέπουν γύρω του, εξασκεί την παρατηρητικότητα,την κριτική τους σκέψη και τις κινητικές τους δεξιότητες. Επιπλέον, κάνοντας πειράματα τα παιδιά διασκεδάζουν, μαθαίνουν να συγκεντρώνονται και περνάτε δημιουργικό χρόνο μαζί. Για αυτό το τριήμερο σας προτείνουμε να κάνετε το πείραμα με το νερό και την κανέλα. Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και τη διαδικασία εδώ.

Ανοιξιάτικες εξορμήσεις για παιδιά κοντά στην Αθήνα

oikogeniakes voltes

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Anton Luzhkovsky

Εάν δεν θέλετε να μείνετε στην πρωτεύουσα το τριήμερο υπάρχουν αρκετοί κοντινοί προορισμού που μπορείτε να πάτε ακόμα και αυθημερόν. Δείτε εδώ τις προτάσεις μας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved