Κατασκευές για παιδιά: Πέντε μουσικά όργανα που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι

  • Τα σημαντικά οφέλη στην ανάπτυξη των παιδιών
  • Πώς να φτιάξετε πέντε αυτοσχέδια μουσικά όργανα με τη βοήθεια των παιδιών
Κατασκευές για παιδιά: Πέντε μουσικά όργανα που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι

Η μουσική έχει αποδεδειγμένα πολλά οφέλη για την ανάπτυξη των παιδιών και δεν είναι τυχαίο ότι οι ειδικοί συνιστούν τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με ήχους και μελωδίες από όταν ακόμα είναι στη μήτρα.

Τα πιο σημαντικά οφέλη της μουσικής, όπως έχουν προκύψει, από μελέτες είναι:

  • Βελτίωση μνήμης: Έρευνες έχουν δείξει ότι το άκουσμα μουσικής αλλά και η εκμάθηση μουσικού οργάνου ενισχύουν σημαντικά τη μνήμη.
  • Βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν πειθαρχία: Αυτό επιτυγχάνεται κατά κύριο λόγο μέσα από την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου, η οποία απαιτεί προσπάθεια, υπομονή, επιμονή και συγκέντρωση.
  • Διεγείρει τον εγκέφαλο: Σύμφωνα με έρευνες, η μουσική μπορεί να διεγείρει περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με το διάβασμα και τη συναισθηματική ανάπτυξη.
  • Τονώνει την αυτοπεποίθηση
  • Ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας: Μουσική σημαίνει έμπνευση, δημιουργικότητα. Με το άκουσμα μουσικής, το τραγούδι ή το παίξιμο κάποιου οργάνου, τα παιδιά εξοικειώνονται με την τέχνη της μουσικής. Επίσης μην ξεχνάτε ότι η κάθε μορφή τέχνης είναι τροφή για την ψυχή.

Πώς θα φτιάξετε αυτοσχέδια μουσικά όργανα

Μπορείτε να κάνετε την ενασχόληση με τη μουσική μία ακόμα πιο δημιουργική διαδικασία φτιάχνοντας τα δικά σας μουσικά όργανα με υλικά που ήδη έχτε στο σπίτι.

Στο βίντεο που ακολουθεί o μπαμπάς Surgei μας δείχνει βήμα-βήμα πέντε διαφορετικές κατασκευές για μουσικά όργανα που μπορούμε να φτιάξουμε με τη βοήθεια των παιδιών. Το βίντεο δημοσίευσε ο νεαρός πατέρας δύο παιδιών στο κανάλι του The Dad Lab στο YouTube.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι απλά όπως χρωματιστά χαρτιά, χαρτόνι, λαστιχάκια κ.α..

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία στο παρακάτω βίντεο.Δείτε επίσης
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved