Δραστηριότητες για παιδιά: Τι να κάνετε το Σαββατοκύριακο

  • Κάντε το πείραμα με τη ζάχαρη και το χρωματισμένο νερό
  • Ζωγραφίστε χρωμοσελίδες
  • Μάθετε παροιμίες για τον Απρίλη
  • Φτιάξτε τουλίπες με χαρτόνι, νήματα και ξυλάκια παγωτού
  • Παιδικό θέατρο
  • Κάντε πικ νικ στη φύση
Δραστηριότητες για παιδιά: Τι να κάνετε το Σαββατοκύριακο

Σαββατοκύριακο σημαίνει χρόνος με την οικογένεια, ξεκούραση, διασκέδαση. Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και όπως κάθε Παρασκευή έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω προτάσεις για δημιουργικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Δείτε κατασκευές, πειράματα και πολλά ακόμα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά.

Κάντε το πείραμα με τη ζάχαρη και το χρωματισμένο νερό

kuvous zaxaris peirama

Η ενασχόληση με τα πειράματα ενισχύει την παρατηρητικότητα του παιδιού, το βοηθάει να αναπτύξει τις κινητικές του δεξιότητες και να αποκτήσει μία πρώτη εξοικείωση με την χημεία και τη φυσική. Δείτε εδώ ένα εύκολο και ενδιαφέρον πείραμα που μπορείτε να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο με κύβους ζάχαρης, νερό και χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Ζωγραφίστε χρωμοσελίδες

tips zografikis gia paidia

Εκτυπώστε δωρεάν χρωμοσελίδες με θέμα την άνοιξη και τον Απρίλη και αφήστε το μικρό σας να δημιουργήσει. Δείτε εδώ χρωμοσελίδες με λουλούδια και πουλάκια και εδώ χρωμοσελίδες για τον μήνα Απρίλιο.

Μάθετε παροιμίες για τον Απρίλη

protaprilia xromoselides 2

Μιλήστε στα παιδιά για την άνοιξη και τον μήνα Απρίλιο και πείτε του διασκεδαστικές παροιμίες. Δείτε εδώ λεπτομέρειες για την άνοιξη, τον Απρίλιο και την Πρωταπριλιά.

Φτιάξτε τουλίπες με χαρτόνι, νήματα και ξυλάκια παγωτού

kataskeues me toulipes 1

Πηγή φωτογραφίας: schooltimesnippets.com

Ένας τρόπος να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά το Σαββατοκύριακο είναι να φτιάξετε κατασκευές και χειροτεχνίες. Η πρόταση μας για αυτό το διήμερο είναι πολύχρωμες τουλίπες με νήματα, χαρτόνι και ξυλάκια παγωτού. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και μπορείτε να δείτε εδώ τι πρέπει να κάνετε βήμα-βήμα.

Παιδικό θέατρο

kokkinoskoufitsa4

Μία παιδική παράσταση που αξίζει να δείτε με τα παιδιά είναι «Η Κοκκινοσκουφίτσα στο Δάσος των Παραμυθιών». Ένας σύγχρονος, μαγικός και παραμυθένιος κόσμος έρχεται να παρασύρει όλη την οικογένεια σε ένα ταξίδι γεμάτο χιούμορ και συγκίνηση, που θα ανατρέψει όλα τα στερεότυπα της πασίγνωστης ιστορίας. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για την παράσταση εδώ.

Κάντε πικ νικ στη φύση

parka stin athina 11

Ο καιρός είναι καλός, η μέρα μεγαλύτερη και η άνοιξη έχει πια κάνει αισθητή την παρουσία της. Δείτε εδώ πάρκα στην Αττική στα οποία μπορείτε να κάνετε βόλτες, πικ νικ και το παιδί να παίξει ανέμελο για ώρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved