Οι καλύτερες ανοιξιάτικες εξορμήσεις με τα παιδιά σας κοντά στην Αθήνα

Ποιοι είναι οι καλύτεροι οικογενειακοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα για γρήγορες αποδράσεις;
Οι καλύτερες ανοιξιάτικες εξορμήσεις με τα παιδιά σας κοντά στην Αθήνα
Photo by Anton Luzhkovsky on Unsplash

Ποιοι είναι οι καλύτεροι οικογενειακοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα για αξέχαστες εκδρομές;

Πελοπόννησος

Η κοντινότερη επιλογή είναι το Λουτράκι και η Κόρινθος, μια απόσταση ακόμα και για ημερήσια εκδρομή. Μπορείτε να κάνετε βόλτα στη λίμνη Βουλιαγμένης στο Ηραίο, και να φάτε σε μία από τις ψαροταβέρνες που είναι κυριολεκτικά πάνω στο νερό. Τα νερά είναι ρηχά και δεν εγκυμονούν κινδύνους για τα παιδιά, αλλά θα πρέπει να έχετε μαζί σας αλλαξιές ρούχα, καθώς η ηθελημένη πτώση μες στο νερό είναι πιθανή! Μπορείτε μετά να κάνετε μια περαντζάδα στην παραλία του Λουτρακίου με πατίνια και ποδήλατα και να πάτε στον Ισθμό, στην τελευταία γέφυρα που ανεβοκατεβαίνει και είναι θέαμα πρώτης τάξεως για μικρά παιδιά.

Ορεινή Κορινθία

Τρίκαλα, λίμνη Δόξα και οροπέδιο του Φενεού, ειδικά τώρα την άνοιξη που δεν διατρέχετε τον κίνδυνο της χιονόπτωσης και των παγωμένων δρόμων. Αν τα παιδιά σας είναι μεγάλα, μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στο οροπέδιο της Ζήρειας, ενώ πάνω στη λίμνη Δόξα θα βρείτε άλογα για ιππασία. Ταβέρνες υπάρχουν πολλές στα Τρίκαλα, στη Γκούρα και τα χωριά γύρω από το οροπέδιο του Φενεού, καθώς έχει τουρισμό όλο το χρόνο, ενώ στη λίμνη Στυμφαλία και την Ευρωστίνη, υπάρχουν καλές ψησταριές.

ekdromes konta stin athina 1

Photo by Josue Michel on Unsplash

Ορεινή Αχαΐα

Ζαρούχλα και εκδρομή στη λίμνη Τσιβλού ή Ζαχλωρού και Καλάβρυτα με τον οδοντωτό από το Διακοπτό. Επίσκεψη στο Μέγα Σπήλαιο, το Σπήλαιο των Λιμνών, τις πηγές του Αροανίου (Πλανητέρο), είναι εμπειρίες πολύ ξεχωριστές για παιδιά γιατί ζωντανεύουν τις νεράιδες από τα παραμύθια τους! Γι’ αυτούς που δεν θέλουν πολλές μετακινήσεις, ιδανικός προορισμός για οικογένειες, κοντά στα Καλάβρυτα, είναι το Αγρόκτημα Φωκαέων, ενώ πάνω από τον Άγιο Παντελεήμονα στο Αίγιο βρίσκεται το Αχαϊκό Χωριό, που λειτουργεί και ως θερινή κατασκήνωση.

Ορεινή Ηλεία

Σαββατοκύριακο στο δάσος της Φολόης, ένα καταπληκτικό δάσος με βελανιδιές. Οι περισσότεροι ξενώνες κοντά στο δάσος έχουν κλείσει, αλλά θα βρείτε οικογενειακά δωμάτια στη Λάμπεια. Το δάσος είναι σε οροπέδιο και οι πεζοπορικές διαδρομές είναι επίπεδες, βατές δηλαδή ακόμα και για το πιο μικρό παιδί. Οι δασικοί δρόμοι είναι ιδανικοί για ποδηλατάδα, ενώ υπάρχουν πολλά σημεία για πικ νικ. Μπορείτε να καταλήξετε στην Αρχαία Ήλιδα και το φράγμα του Πηνειού ή ακόμα και για μπάνιο στην Κυλλήνη!

ekdromes konta stin athina 2

Photo by Liana Mikah on Unsplash

Αργολίδα

Ωραίες εκδρομές είναι η Επίδαυρος και το Ναύπλιο. Επισκεφτείτε την Παλαιά Επίδαυρο και το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου, προτιμήστε όμως να φάτε στη Νέα Επίδαυρο, καθώς υπάρχει ψαροταβέρνα πάνω στην άμμο, όπου τα παιδιά θα παίξουν με τα κουβαδάκια, μέχρι να τελειώσετε με την ησυχία σας το φαγητό.

Αργοσαρωνικός

Στην Ύδρα και τις Σπέτσες δεν κυκλοφορούν καθόλου αυτοκίνητα, αλλά άμαξες και γαϊδουράκια, ενώ στον Πόρο, η κίνηση αυτοκινήτων είναι πολύ περιορισμένη. Η Αίγινα έχει μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και ενδείκνυται για μεγαλύτερα παιδιά και φυσιολάτρες, καθώς τα μονοπάτια του νησιού στο πλαίσιο του προγράμματος «Μονοπάτια Πολιτισμού» είναι άριστα διατηρημένα και καλά σηματοδοτημένα. Τα άγνωστα Μέθανα είναι ένας επίσης ενδιαφέρων προορισμός, που δεν θα επισκεφτείτε εύκολα το καλοκαίρι, καθώς όπου υπάρχει ηφαίστειο, οι παραλίες έχουν μεγάλο βότσαλο και δεν ενδείκνυνται για μικρά παιδιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved