Δραστηριότητες για παιδιά: Εύκολο πείραμα με γάλα και χρώματα ζαχαροπλαστικής (vid)

  • Πειράματα: Τα οφέλη για τα παιδιά
  • Πώς θα κάνετε το πείραμα με το γάλα, το σαπούνι και τα χρώματα ζαχαροπλαστικής
  • Μετατρέψτε το πείραμα σε ένα όμορφο έργο τέχνης
Δραστηριότητες για παιδιά: Εύκολο πείραμα με γάλα και χρώματα ζαχαροπλαστικής (vid)
YouTube / Babble Dabble Do

Ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύτιμος για παιδιά και γονείς και είναι σημαντικό να τον αξιοποιούμε στο έπακρον. Μετά από σχολεία, δουλειές, διαβάσματα και εξωσχολικές δραστηριότητες, εκμεταλλευτείτε τα απογεύματά σας με τα παιδιά και κάντε μαζί δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Τα πειράματα είναι μία από αυτές και μάλιστα έχει πολλαπλά οφέλη για το παιδί: βελτιώνει την παρατηρητικότητά του, εξασκεί τις κινητικές του δεξιότητες, διασκεδάζει, εξοικειώνεται με την χημεία και τη φυσική.

Το πείραμα με το γάλα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εδώ στο Mothersblog.gr σας έχουμε δείξει πολλά πειράματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με υλικά που ήδη έχετε. Σήμερα θα σας δείξουμε ένα ακόμα, εντυπωσιακό και πανεύκολο, το πείραμα με το γάλα, το σαπούνι και τα χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Μπορείτε να δείτε πώς αλληλοεπιδρούν τα συστατικά αυτά μεταξύ τους και επιπλέον, μετά να μεταφέρετε το πείραμα σε μία κόλλα χαρτί και να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό έργο τέχνης.

Το πείραμα είναι κατάλληλο για παιδιά μεγαλύτερα των τεσσάρων ετών και για να το κάνετε θα χρειαστείτε από 5 έως 15 λεπτά.

Θα χρειαστείτε:

  • 1/2 ποτήρι γάλα (κανονικό ή και αμυγδάλου)
  • σαπούνι για τα πιάτα
  • 1 χάρτινο πιατάκι
  • μπατονέτες
  • μπλε, πράσινο, κίτρινο και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • κόλλα χαρτί για νερομπογιές

Τι πρέπει να κάνετε:

Βάλτε το ποτήρι με το γάλα στο χάρτινο πιάτο και ρίξτε μερικές σταγόνες από όλα τα χρώματα ζαχαροπλαστικής διάσπαρτα στο πιάτο.

Στη συνέχεια βάλτε λίγο υγρό για τα πιάτα σε ένα ποτήρι και βουτήξτε μέσα την άκρη μίας μπατονέτας. Ακουμπήστε την μπατονέτα στα σημεία που έχει πέσει το χρώμα ζαχαροπλαστικής στο γάλα. Τι παρατηρείτε;

peirama me xroma zaxaroplastikis 2

Τα χρώματα θα αναμειχθούν δημιουργώντας μία πανδαισία χρωμάτων. Στη συνέχεια μπορείτε να κόψετε ένα κομμάτι χαρτί για νερομπογιές σε μικρότερα κομμάτια και προσεκτικά να τοποθετήσετε την μία πλευρά στο χρωματισμένο γάλα. Αφήστε το να στεγνώσει, ενώστε τα κομμάτια μεταξύ τους και έτοιμο!

Δείτε τη διαδικασία βήμα-βήμα και στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved