Δραστηριότητες για παιδιά: Τι να κάνετε το Σαββατοκύριακο

  • Μυήστε τα παιδιά στη κηπουρική
  • Φτιάξτε ανοιξιάτικες και πασχαλινές κατασκευές
  • Φτιάξτε ένα πασχαλινό δεντράκι
  • Φτιάξτε πασχαλινά διακοσμητικά από ζύμη
  • Κάντε πειράματα
  • Ζωγραφίστε παρέα
Δραστηριότητες για παιδιά: Τι να κάνετε το Σαββατοκύριακο
Unsplash.com / Paige Cody

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Ακολουθούν δύο μέρες ξεκούρασης, χαλάρωσης, χρόνου με την οικογένεια και όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε όλοι μαζί.

Ας τα δούμε αναλυτικά.

Μυήστε τα παιδιά στη κηπουρική

khpoyrikh kai paidia 1

Η ενασχόληση με την κηπουρική έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά, όπως την εξοικείωση με τη φύση, την ανάληψη ευθυνών και υποχρεώσεων, την ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων και πολλά πολλά ακόμα που μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο μας εδώ. Με αφορμή την άνοιξη και το καλοκαίρι που σιγά σιγά πλησιάζει είναι ευκαιρία να ασχοληθείτε με το μπαλκόνι ή τον κήπο και να κάνετε συμμέτοχους τα παιδιά στην όλη διαδικασία. Φυτέψτε μαζί λουλούδια, λαχανικά και ό,τι άλλο θέλετε και δείξτε στο παιδί πώς θα τα φροντίζει.

Φτιάξτε ανοιξιάτικες και πασχαλινές κατασκευές

kataskeues pasxa rolo xarti ugeias

Διαχρονική και αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών. Αξιοποιήστε υλικά που έχετε σπίτι σας και φτιάξτε κατασκευές και χειροτεχνίες με θέμα την άνοιξη και το Πάσχα. Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε πεταλούδες, λαγουδάκια, μελισσούλες και άλλα σχέδια με ρολό από χαρτί υγείας.

Δημιουργήστε ένα πασχαλινό δεντράκι

pasxalino dentro diakosmisi

Τα πασχαλινά δέντρα δεν είναι μόνο η πιο πρόσφατη τάση διακόσμησης για την άνοιξη, αλλά είναι και μια υπέροχη εορταστική χειροτεχνία με αυγά για παιδιά. Δείτε πώς θα το φτιάξετε και την ιστορία του εδώ.

Φτιάξτε πασχαλινά διακοσμητικά από ζύμη

pasxalina auga apo zumi 5

Πηγή φωτογραφίας: designmoms.com

Και επειδή ένα πασχαλινό δέντρο θέλει φυσικά και τα κατάλληλα στολίδια, εδώ σας έχουμε τον πιο εύκολο τρόπο να φτιάξετε διακοσμητικά από ζύμη αλατιού. Είναι εντυπωσιακά και το μικρό σας εκτός από το αποτέλεσμα θα το ενθουσιάσει και η όλη διαδικασία.

Κάντε πειράματα

peirama me xroma zaxaroplastikis

Πηγή φωτογραφίας: YouTube / Babble Dabble Do

Είναι και το δικό σας παιδί ένας μικρός επιστήμονας που λατρεύει τα πειράματα και τις εφευρέσεις; Για αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε ένα εύκολο και εντυπωσιακό πείραμα με γάλα και χρώματα ζαχαροπλαστικής. Δείτε τι θα χρειαστείτε ακριβώς και τη διαδικασία βήμα-βήμα εδώ.

Ζωγραφίστε παρέα

pasxalines zografies

Από τις πιο δημιουργικές δραστηριότητες είναι η ζωγραφική. Μίας και το Πάσχα πλησιάζει, βρήκαμε hacks για πασχαλινές δημιουργίες που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά. Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε λαγουδάκια, πασχαλινά αυγά και καλάθια βήμα-βήμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved