Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

  • Πειράματα με απλά υλικά
  • Ζωγραφίστε αποκριάτικες χρωμοσελίδες
  • Φτιάξτε αποκριάτικες μάσκες
  • Φτιάξτε πολύχρωμα λουλούδια από φίλτρα του καφέ
  • Παιδικό θέατρο
Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και ακολουθεί ένα διήμερο πιο ξεκούραστο και χαλαρό, με περισσότερο ελεύθερο χρόνο για εσάς και τα παιδιά. Όπως κάθε Παρασκευή έτσι και σήμερα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω προτάσεις για πειράματα, κατασκευές και πολλά ακόμα που μπορείτε να κάνετε όλοι μαζί οικογενειακώς.

Πειράματα με απλά υλικά

peirama me mpanana

Εάν κι εσάς το παιδί σας είναι ένας μικρός επιστήμονας που λατρεύει να εξερευνά και να ανακαλύπτει καινούρια πράγματα, τότε σίγουρα τα πειράματα θα είναι μία από τις αγαπημένες του δραστηριότητες. Για αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε το πείραμα με τις μπανάνες. Θα χρειαστείτε λίγα υλικά και συγκεκριμένα μπανάνες, μερικά φρούτα και πλαστικές σακούλες. Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία εδώ. Μπορείτε να δείτε ακόμα περισσότερα πειράματα εδώ.

Ζωγραφίστε αποκριάτικες χρωμοσελίδες

xromoselides apokries gia paidia 2

Μπείτε στο κλίμα τον Αποκριών ζωγραφίζοντας χρωμοσελίδες σε διάφορα σχέδια. Βρείτε τις εδώ, εκτυπώστε της δωρεάν και ξεκινήστε τις καλλιτεχνίες. Μην ξεχνάτε άλλωστε, ότι η Απόκριες είναι μία γιορτή συνδεδεμένη με τη διασκέδαση και τη δημιουργικότητα και οι χρωμοσελίδες με θέμα τις Απόκριες είναι ο τέλειος τρόπος να μετρήσετε αντίστροφα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα.

Φτιάξτε αποκριάτικες μάσκες

maska karnvali paidia

Κάτι ακόμα που μπορείτε να κάνετε για γιορτάσετε από τώρα τις Απόκριες είναι να φτιάξετε τις δικές σας αυτοσχέδιες μάσκες που θα απογειώσουν τις μεταμφιέσεις σας. Δείτε εδώ ιδέες και αναλυτικά τη διαδικασία για να φτιάξετε μάσκες ζωάκια, μάσκες σουπερ ηρώων και πολλές ακόμα.

Φτιάξτε πολύχρωμα λουλούδια από φίλτρα του καφέ

fotogorafia louloudia apo filtra

Φέρτε την άνοιξη νωρίτερα στο σπίτι σας φτιάχνοντας πολύχρωμα λουλούδια με φίλτα του καφέ και μερικά ακόμα υλικά που σίγουρα έχετε. Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και αναλυτικά τη διαδικασία εδώ.

Παιδικό θέατρο

kokkinoskoufitsa 4

Η πρότασή μας για αυτό το Σαββατοκύριακο είναι η παράσταση «Η Κοκκινοσκουφίτσα στο Παραμυθένιο Δάσος» που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ιντεάλ. Δείτε τη συντέντευξη της Έλενα Μαυρίδου που έκανε τη σκηνοθεσία και περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved