Πασχαλινό δέντρο: Πώς να ξεκινήσετε μια οικογενειακή παράδοση

  • Νέα πασχαλινή οικογενειακή παράδοση
  • Τι είναι το πασχαλινό δέντρο;
  • Ιδέες διακόσμησης πασχαλινών δέντρων
  • Πώς μπορούν τα παιδιά σας να βοηθήσουν
Πασχαλινό δέντρο: Πώς να ξεκινήσετε μια οικογενειακή παράδοση
Bigstock

Τα πασχαλινά δέντρα δεν είναι μόνο η πιο πρόσφατη τάση διακόσμησης για την άνοιξη, αλλά είναι και μια υπέροχη εορταστική χειροτεχνία με αυγά για παιδιά. Δείτε πώς να φτιάξετε ένα με την οικογένειά σας.

Αυτή την εποχή, η οικογένειά σας μπορεί να την κάνει ακόμη καλύτερη φτιάχνοντας ένα «πασχαλινό δέντρο», το οποίο είναι βασικά μια ανοιξιάτικη εκδοχή ενός παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου δέντρου. Όπως με το χριστουγεννιάτικο δέντρο, έτσι και με το πασχαλινό, μπορείτε να καθιερώσετε τη διακόσμησή του κάθε Πάσχα. Έτσι θα δημιουργήσετε ένα δικό σας έθιμο που τα παιδιά θα περιμένουν πώς και πώς κάθε χρόνο.


https://www.instagram.com/p/Cbxffjltr3Q/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τι είναι το πασχαλινό δέντρο;

Τα πασχαλινά δέντρα δεν είναι νέο φαινόμενο. Πράγματι, οι Γερμανοί στολίζουν υπαίθρια δέντρα με χρωματιστά αβγά εδώ και αιώνες. Αυτά τα "Ostereierbaum" (πασχαλινά αυγά) βοηθούν στην υποδοχή της εποχής της άνοιξης με έναν πολύχρωμο, εορταστικό τρόπο. Η Σουηδία έχει επίσης τη δική της εκδοχή ενός πασχαλινού δέντρου που ονομάζεται "Påskris", το οποίο συνήθως έχει φτερά καθώς και αυγά.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες σχετικά με τη δημιουργία του δικού σας πασχαλινού δέντρου, αλλά μπορείτε να μιμηθείτε άλλες χώρες του εξωτερικού, όπως την Αμερική, που στολίζει πασχαλινά δέντρα μέσα στο σπίτι. Τα πασχαλινά δέντρα μπορεί να είναι αρκετά μικρά ή αρκετά μεγάλα, φτιαγμένα από κλαδιά και χρωματιστά αβγά και άλλα πασχαλινά διακοσμητικά.

Ιδέες διακόσμησης πασχαλινών δέντρων


https://www.instagram.com/p/B9c1XMJgkhc/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα πασχαλινά δέντρα είναι συνήθως λιγότερο προσωπικά από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Δεν θα δείτε φωτογραφίες μέσα σε μπάλες ή κειμήλια στολίδια πάνω τους. Είναι επίσης διακοσμημένα με παστέλ αποχρώσεις και άλλα ανοιξιάτικα στοιχεία.

Βγείτε στο πάρκο και μαζέψτε κλαδιά που θα μπορέσετε να βάλετε μέσα στο βάζο που θα διακοσμήσετε.

Ορίστε μερικές ιδέες για το τι μπορείτε να βάλετε επάνω στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας

  • Αυγά ζωγραφισμένα στο χέρι ή βαμμένα (Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο)
  • Πασχαλινά στολίδια που θα φτιάξετε εσείς ή που θα αγοράσετε
  • Στολίδια με θέμα τα κουνελάκια
  • Πραγματικά ή ψεύτικα λουλούδια
  • Φτερά
  • Κορδέλες σε παστέλ απόχρωση ή με σχέδια

Πώς μπορούν τα παιδιά σας να βοηθήσουν


https://www.instagram.com/tv/CbwtNwCg6mk/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Όταν εμπλέκετε τα παιδιά σας, ο στολισμός ενός πασχαλινού δέντρου μπορεί να γίνει μια διασκεδαστική, αξέχαστη οικογενειακή παράδοση. Εδώ είναι μερικοί τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν τα μικρά σας στη διακόσμησή του.

Κλαδιά που θα διακοσμήσετε: Επιστρατεύστε τα παιδιά σας για να αναζητήσουν την αυλή ή το πάρκο για κλαδάκια που θα μπορούν να τοποθετηθούν στο βάζο για να διακοσμηθούν.

Διακοσμήστε το βάζο: Μπορείτε να κλαδιά σε ένα βάζο ή μια γλάστρα. Αφήστε τα παιδιά σας να διακοσμήσουν το δοχείο με μπογιά, αυτοκόλλητα, γκλίτερ, χαρτί ή άλλα είδη τέχνης.

Βάψτε τα αυγά: Τα αυγά ζωγραφισμένα στο χέρι είναι το σήμα κατατεθέν των πασχαλινών δέντρων. Αγοράστε πλαστικά αβγά ( ή από άλλο υλικό) και ζητήστε από τα παιδιά σας να τα ζωγραφίσουν και να τα διακοσμήσουν.

Φτιάξτε σπιτικά στολίδια: Τα πασχαλινά στολίδια δέντρων μπορούν να γίνουν από ζύμη αλατιού, χαρτί ή άλλα υλικά χειροτεχνίας.

Σίγουρα τα μικρά σας θα ενθουσιαστούν με την όλη διαδικασία.

με πληροφορίες από το parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved