Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

  • Δοκιμάστε αποκριάτικα face painting στο σπίτι
  • Δείτε αποκριάτικες ταινίες
  • Φτιάξτε μάσκα Batman με απλά υλικά
  • Κάντε το πείραμα με καλαμπόκι
Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και μας άφησε μία γλυκόπικρη γεύση. Από τη μία είχαμε την Τσικνοπέμπτη. Βγήκαμε, ψήσαμε, τα παιδιά έβαλαν τις αποκριάτικες στολές τους και «χόρτασαν» σερπαντίνα και χαρτοπόλεμο. Από την άλλη οι σειρήνες πολέμου ακούστηκαν στην Ουκρανία, μία ευρωπαϊκή χώρα πολύ κοντά μας (όχι ότι έχει σημασία η απόσταση) και όλοι σε Ελλάδα και εξωτερικό παρακολουθούμε τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα.

Αν κάτι έχει περάσει από το μυαλό μας τις μέρες αυτές είναι ότι όλα μπορούν να αλλάξουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Βλέπουμε τι περνούν οι οικογένειες στην Ουκρανία και εκτιμάμε τις απλές καθημερινές στιγμές, τη ρουτίνα, όλα αυτά που έχουμε και που μέχρι προχθές είχαν και οι Ουκρανοί πολίτες ως δεδομένες. Το Σαββατοκύριακο αυτό αγκαλιάστε περισσότερο τα παιδιά σας, παίξτε περισσότερο, χαρείτε την κάθε στιγμή.

Εμείς όπως κάθε εβδομάδα, πιστοί και σήμερα στο εβδομαδιαίο μας ραντεβού, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω ιδέες για πειράματα, κατασκευές και πολλά ακόμα που μπορείτε να κάνετε μαζί και να περάσετε δημιουργικό χρόνο. Μίας και έχουμε ήδη μπει στο Τριώδιο και οι Απόκριες πλησιάζουν, οι περισσότερες προτάσεις μας είναι εμπνευσμένες από αυτές.

Δοκιμάστε αποκριάτικα face painting στο σπίτι

facepainting gia paidia

Οι Απόκριες και το μασκάρεμα δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις πρωτότυπες και όμορφες στολές. Έχει να κάνει με το μακιγιάζ ή τη μάσκα που θα φορέσει ένα παιδί. Και αν νομίζετε ότι χρειάζεται να έχετε ταλέντο στη ζωγραφική, κάνετε λάθος. Εδώ μπορείτε να δείτε εντυπωσιακά face paintings που μπορείτε να κάνετε πολύ εύκολα κι εσείς.

Δείτε αποκριάτικες ταινίες

apokriatikes tainies

Αν όχι όλες, οι περισσότερες οικογένειες λατρεύουν να βλέπουν ταινίες τις Απόκριες. Λίγο τρομακτικές, λίγο αστείες, λίγο ρομαντικές. Υπάρχουν ταινίες για όλες τις ηλικίες των παιδιών και εδώ μπορείτε να δείτε αυτές που σας προτείνουμε.

Φτιάξτε μάσκα Batman με απλά υλικά

maska batman

Ο Batman είναι από τους αγαπημένους σούπερ-ήρωες των παιδιών και από τις πιο δημοφιλείς στολές τις Απόκριες. Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε βήμα-βήμα μάσκες με υλικά που έχετε σπίτι όπως χαρτόνι, μπογιές και σελοτέιπ.

Κάντε το πείραμα με καλαμπόκι

peirama me kalampoki

Τι θα συμβεί αν αναμείξετε μαγειρική σόδα, ξύδι και καλαμπόκι; Το πείραμα με το καλαμπόκι που χορεύει είναι κατάλληλο για παιδιά κάθε ηλικίας και θα χρειαστείτε απλά υλικά που ήδη έχετε στην κουζίνα σας. Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved