Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

  • Φτιάξτε ανοιξιάτικες χειροτεχνίες
  • Κάντε το πείραμα με τον κουρκουμά
  • Φτιάξτε slime που φωσφορίζει στο σκοτάδι
  • Δείτε την ταινία «Πάντα στο κόκκινο»
  • Παίξτε με αινίγματα
Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

Σαββατοκύριακο σημαίνει χρόνος με την οικογένεια, ξεκούραση, παιχνίδι. Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και όπως κάθε Παρασκευή έτσι και σήμερα έχουμε συγκεντρώσει τις προτάσεις μας για δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά εντός και εκτός σπιτιού το επόμενο διήμερο.

Φτιάξτε ανοιξιάτικες χειροτεχνίες

louloudi iliotropio

Πηγή φωτογραφίας: easypeasyandfun.com

Διανύουμε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και παρά το κρύο, σας προτείνουμε να φτιάξετε τις πρώτες ανοιξιάτικες χειροτεχνίες με τα παιδιά. Η πρότασή μας για αυτό το Σαββατοκύριακο είναι να φτιάξετε πολύχρωμα λουλούδια από χαρτί. Μπορείτε να τα διακοσμήσετε στο σπίτι και στο παιδικό δωμάτιο. Δείτε εδώ τα υλικά που θα χρειαστείτε, τη διαδικασία για να τα φτιάξετε και facts για την άνοιξη που μπορείτε να διαβάσετε με τα παιδιά.

Κάντε το πείραμα με τον κουρκουμά

kourkoumas peirama gia paidia

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Tina Witherspoon

Τα παιδιά λατρεύουν να πειραματίζονται και να ανακαλύπτουν καινούρια πράγματα. Τα πειράματα δεν είναι τυχαία μία από τις αγαπημένες τους δραστηριότητες και για αυτό το διήμερο σας προτείνουμε ένα πείραμα πρωτότυπο, ιδιαίτερο, αλλά και πολύ εύκολο, το πείραμα με τον κουρκουμά. Δείτε εδώ τι πρέπει να κάνετε αναλυτικά.

Φτιάξτε slime που φωσφορίζει στο σκοτάδι

slime pou fosforizei sto skotadi

Στο Mothersblog.gr, σας έχουμε μία ακόμα συνταγή για slime που ξέρουμε πόσο αρέσουν στα παιδιά. Τι κάνει αυτό το slime ιδιαίτερο; Φωσφορίζει στο σκοτάδι! Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα εδώ.

Δείτε την ταινία «Πάντα στο κόκκινο»

turning red 2

Μία ταινία για μεγάλους και παιδιά με πολύ γέλιο και σπουδαία μαθήματα. Πρωταγωνίστρια, η Meilin Lee ένα κορίτσι που μπαίνει δειλά δειλά στην εφηβεία και έρχεται αντιμέτωπη με όλες τις προκλήσεις που αυτό συνεπάγεται. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Παίξτε με αινίγματα

anoiksi ainigma 1

Τα αινίγματα και οι σπαζοκεφαλιές όχι μόνο διασκεδάζουν τα παιδιά, αλλά τα βοηθούν και να «ακονίσουν» το μυαλό τους. Σκέπτονται τις πιθανές απαντήσεις και αξιολογούν με επιχειρήματα γιατί ταιριάζει ή όχι η κάθε μία. Δείτε εδώ, αινίγματα με θέμα την άνοιξη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved