Δραστηριότητες για το τριήμερο - Τι να κάνετε με τα παιδιά

  • Φτιάξτε αυτοσχέδια μουσικά όργανα
  • Πηγαίνετε σινεμά οικογενειακώς
  • Φτιάξτε ευφάνταστες ανοιξιάτικες κατασκευές
  • Κάντε το πείραμα με το μήλο
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα στον «Ελληνικό Κόσμο»
Δραστηριότητες για το τριήμερο - Τι να κάνετε με τα παιδιά

Εθνική αργία αύριο και μπροστά μας έχουμε ένα γεμάτο τριήμερο για ξεκούραση, διασκέδαση και χρόνο με την οικογένεια. Εκτός από τις παρελάσεις, τα οικογενειακά τραπέζια με μπακαλιάρο σκορδαλιά υπάρχουν πολλές ακόμα δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά. Δείτε παρακάτω τις προτάσεις μας.

Φτιάξτε αυτοσχέδια μουσικά όργανα

mousikos aulos

Η μουσική χαλαρώνει τα παιδιά, ενισχύει την εκφραστικότητά τους, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Έχει θετική επίδραση στην ψυχολογία τους και φέρνει πιο κοντά τα μέλη της οικογένειας. Αυτό το τριήμερο σας προτείνουμε να φτιάξετε αυτοσχέδια μουσικά όργανα και να παίξετε εσείς μουσική στο σπίτι. Δείτε εδώ τα υλικά που θα χρειαστείτε και πώς θα φτιάξετε βήμα βήμα έναν αυλό. Στο παρελθόν σας είχαμε δείξει επίσης πώς να φτιάξετε μαράκες και κιθάρα από κούτα παπουτσιών.

Πηγαίνετε σινεμά οικογενειακώς

kaka paidia2

Το τριήμερο είναι μία καλή ευκαιρία να πάτε σινεμά και να απολαύσετε παιδικές ταινίες που παίζονται τις μέρες αυτές, όπως «Τα Κακά Παιδιά» και «Πάντα στο κόκκινο». Και οι δύο θα σας προσφέρουν άφθονο γέλιο και διασκέδαση.

Φτιάξτε ευφάνταστες ανοιξιάτικες κατασκευές

anoiksiatikes kataskeues louloudia

Αξιοποιήστε υλικά που έχετε σπίτι σας όπως μπατονέτες, πλαστελίνες και αυγοθήκες και φτιάξτε πρωτότυπες κατασκευές εμπνευσμένες από την άνοιξη. Δείτε εδώ μερικές ιδέες, τα υλικά που θα χρειαστείτε και τη διαδικασία βήμα-βήμα.

Κάντε το πείραμα με το μήλο

peirama okseidwsi milou

Εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα πειράματα, τα εύκολα και τα λίγο πιο απαιτητικά, που έχουμε μοιραστεί μαζί σας κατά καιρούς. Για αυτό το τριήμερο σας προτείνουμε να δοκιμάσετε ακόμα ένα, το πείραμα οξείδωσης του μήλου. Δείτε τι πρέπει να κάνετε εδώ.

Εκπαιδευτικά προγράμματα στον «Ελληνικό Κόσμο»

ellinikos kosmos 7

Για παιδιά προσχολικής ηλικίας 4-5 ετών:

Σάββατο 19/3/2022

«Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης»

Καλοκαίρι, τραγούδι, χορός και ξεγνοιασιά... ή μήπως δεν είναι έτσι; Στο δάσος της ΙΜΕοχώρας, τα Τζιτζίκια έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης, ένας φοβερός μαέστρος και τενόρος, έχασε τη χορωδία του και ψάχνει να βρει καινούριους φίλους για να τον βοηθήσουν να ξαναφέρει το χορό και το τραγούδι! Θα ήθελες να είσαι ένας από αυτούς;

Για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών:

Κυριακή 20/3/22

«Τι κρύβεται στο δωμάτιο του Βαν Γκογκ;»

Χρώματα, καμβάδες, πινέλα και ιστορίες ενός πραγματικά ιδιαίτερου καλλιτέχνη. Τρυπώνουμε στο «δωμάτιο» του Βαν Γκογκ και γνωρίζουμε έργα που θα μας εμπνεύσουν ώστε να εκφραστούμε κι εμείς σαν κι εκείνον!

Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved