Η κωμωδία «Τα Κακά Παιδιά» από τις 24 Μαρτίου στους κινηματογράφους

Ποτέ κανείς δεν απέτυχε τόσο πολύ προσπαθώντας να είναι καλός, όσο… Τα Κακά Παιδιά.

Η κωμωδία «Τα Κακά Παιδιά» από τις 24 Μαρτίου στους κινηματογράφους

Η νέα κωμωδία δράσης της DreamWorks Animation, η οποία βασίζεται στη διάσημη σειρά παιδικών βιβλίων του Άαρον Μπλέιμπι που είναι σταθερά στα ευπώλητα των New York Times, μας συστήνει σε μια πενταμελή εγκληματική συμμορία από ζωάκια που ετοιμάζεται να επιχειρήσει την πιο δύσκολη κομπίνα της —να γίνουν υποδειγματικοί πολίτες.

Ποτέ στην ιστορία των κακοποιών δεν έχει υπάρξει άλλη παρέα πέντε φίλων τόσο διαβόητη όσο αυτή των «Κακών Παιδιών» που αποτελείται από τον επιτήδειο πορτοφολά Κύριο Λύκο, τον έμπειρο διαρρήκτη χρηματοκιβωτίων Κύριο Φίδι, τον χαλαρό άρχοντα της μεταμφίεσης Κύριο Καρχαρία, τον ευέξαπτο νταή Κύριο Πιράνχα και την ετοιμόλογη, ευφυή χάκερ Κυρία Ταραντούλα. Μαζί οργανώνουν εντυπωσιακές ληστείες και πάντα καταφέρνουν να ξεγλιστράνε, γι’ αυτό και βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τους πιο καταζητούμενους κακοποιούς. Αυτό όμως θα αλλάξει.

Γιατί έπειτα από αμέτρητες επιτυχημένες διαρρήξεις μέσα στα χρόνια, η συμμορία τελικά συλλαμβάνεται και ο Κύριος Λύκος κάνει μια συμφωνία (την οποία δεν έχει πρόσθεση να τηρήσει) προκειμένου να γλυτώσουν τη φυλακή: Τα Κακά Παιδιά θα γίνουν καλά!

kaka paidia2

Υπό την κηδεμονία του μέντορά τους, του καθηγητή Μαρμελάδα, ενός αλαζονικού αλλά αξιολάτρευτου πειραματόζωου, τα Κακά Παιδιά ξεκινούν να ξεγελάνε τον κόσμο προσποιούμενα πως έχουν μεταμορφωθεί!

Οι αμετανόητοι συνένοχοι στην απάτη παρακολουθούν τα μαθήματα του καθηγητή Μαρμελάδα υποκρινόμενοι πως πλέον έχουν μόνο το καλό των άλλων στο μυαλό τους αλλά στην πορεία, ο Κύριος Λύκος αρχίζει και συνειδητοποιεί ότι πράττοντας το καλό, του προσφέρει αυτό που πάντα αποζητούσε: την αποδοχή των άλλων. Η συμμορία του αρχικά νιώθει προδομένη και προσπαθεί να τον μεταπείσει ώσπου εμφανίζεται ένας νέος κακός και απειλεί την πόλη.

Θα τα καταφέρει τότε ο Κύριος Λύκος να πείσει την υπόλοιπη συμμορία να γίνουν…. Καλά Παιδιά;

Οι δημιουργοί της ταινίας δούλεψαν σκληρά για να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα που θα γοήτευε τους μικρούς θεατές, αλλά και που θα «έπαιζε» με τις σεναριακές ιδέες γύρω από τα όρια του τυπικά «καλού» και των στερεότυπων του «κακού». Μάλιστα άντλησαν έμπνευση από τις σκηνές δράσης και το χιούμορ των ταινιών του Σόντερμπεργκ, του Ταραντίνο και του Γκάι Ρίτσι.

kaka paidia3

ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Ο Λύκος

Χαρισματικός, παρορμητικός ηγέτης της συμμορίας και κλέφτης, ο Λύκος αποπνέει γοητεία. Αλλά κάτω από την τρομακτική φήμη του είναι στην πραγματικότητα ένας αισιόδοξος που αναζητά την πρόκληση και δεν μπορεί να αντισταθεί στο κυνήγι. Μέσα του, έχει την ελπίδα ότι ο κόσμος θα δεχτεί μια μέρα και τους κακούς.

Ο Φίδης

Ο καλύτερος φίλος του Λύκου, και το απαισιόδοξο alter ego του. Πάντοτε σαρκάζει με πικρό ύφος και είναι έτοιμος να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσει και να προστατεύσει την «κακή» του οικογένεια. Ο Φίδης είναι πεπεισμένος ότι ο κόσμος δεν θα τον δεχτεί ποτέ, οπότε καλύτερα να παραμείνει παρίας της κοινωνίας.

Ο Πιράνχα

O νταής της συμμορίας, Είναι πιστός, παθιασμένος, γρήγορος και λιγάκι αφελής. Ποτέ δεν σκέφτεται πριν ενεργήσει. Ενώ κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι θαρραλέος, ίσως να είναι απλά ... τρελός. Ο κύριος Πιράνχα είναι γλυκά αθώος και τα λέει έξω απ΄τα δόντια.

Ο Καρχαρίας

Ο ευγενικός γίγαντας και μάστορας της μεταμφίεσης. Αλλά μην αφήνετε τις σειρές των αιχμηρών δοντιών του να σας ξεγελάσουν. Απλά μην τον θυμώσεις ποτέ. Ο Καρχαρίας είναι δεινός θηρευτής αλλά έχει και μια τεράστια καρδιά. Είναι ο συναισθηματικός της παράξενης οικογένειας «κακών».

Η Ταραντούλα

Έξυπνη και ιδιοφυΐα ως χάκερ, πρόκειται για το πιο ανεξάρτητο μέλος της συμμορίας. Συνήθως χρησιμοποιεί και τα οκτώ πόδια της για να αποκρυπτογραφήσει πιο γρήγορα τον κυβερνοχώρο. Υπερηφανεύεται που είναι το μόνο θηλυκό μέλος της συμμορίας.

Ο Καθηγητής Μαρμελάδας

Υπέροχα αλαζονικό και απίστευτα αξιολάτρευτο ινδικό χοιρίδιο, ο καθηγητής αξίζει το βραβείο του καλού Σαμαρείτη της χρονιάς. Ξεκινά ως μια απρόθυμη φιγούρα μέντορα που παίρνει τους κακούς κάτω από τα φτερά του για να βοηθήσει να βρουν οι ήρωες το «καλό» μέσα τους.

ΟΙ ΦΩΝΕΣ

Η Dreamworks, σταθερή αξία στα κινούμενα σχέδια, επιστρατεύει τις φωνές γνωστών σταρ όπως ο Σαμ Ρόκγουελ, η Awkwafina, ο Μαρκ Μάρον, ο Κραίγκ Ρομπινσον και ο Ρίτσαντ Αγιοάντε για να δώσουν ζωή στους υπέροχους ήρωες που χρησιμοποιούν τα κλασικά στερεότυπα για το καλό και το κακό και να τα ανατρέψει, προσφέροντας έτσι μια απολαυστική κωμωδία για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά

Το σενάριο υπογράφει ο Ίθαν Κόεν (Tropic Thunder, Madagascar: Escape 2 Africa)
Σκηνοθετεί ο Πιερ Περιφέλ (animator στο Kung Fu Panda)

Οι φωνές της ελληνικής μεταγλώττισης ανήκουν στους:

ΤΑΡΑΝΤΟΥΛΑ: Κατερίνα Τσάβαλου
ΛΥΚΟΣ: Ντένης Μακρής
ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ: Άγγελος Λιάγκος
ΦΙΔΗΣ: Χάρης Γρηγορόπουλος
ΠΙΡΑΝΧΑ: Θάνος Λέκκας

ΑΠΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ TULIP



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved