Δραστηριότητες για μωρά: Τι μπορείτε να κάνετε μαζί τους

  • Παιχνίδια με νεογέννητα μωρά
  • Δώστε ερεθίσματα στα μωρά με αυτά τα παιχνίδια
Δραστηριότητες για μωρά: Τι μπορείτε να κάνετε μαζί τους

Όταν το μωρό σας γίνει δύο μηνών, μπορεί να αρχίσει να απολαμβάνει περισσότερα παιχνίδια μαζί σας. Μένει περισσότερες ώρες ξύπνιο και μπορεί να αλληλεπιδρά με τους γύρω του.

Ένα από τα πιο απλά παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε με το μωρό σας είναι να χαμογελάτε. Κάθε φορά που το έχετε στην αγκαλιά σας, στο ριλάξ, στην κούνια, να του μιλάτε ή να του χαμογελάτε. Θα δείτε πόσο γρήγορα θα αρχίσει να ανταποκτίνεται κάνοντας διάφορες γκριμάτσες.

drastiriotites me to moro1

Ένα άλλο απλό παιχνίδι είναι να βάλετε το νεογέννητο μπρούμυτα. Το να βρίσκονται σε αυτή τη θέση το βοηθά να ενισχύσει τους μύες της πλάτης και του λαιμού του . Απλώστε το μπρούμυτα σε μια κουβέρτα απλωμένη στο πάτωμα και παρακολουθήστε καθώς προσπαθεί να σηκώσει το κεφάλι του και να το μετακινήσει από τη μία πλευρά στην άλλη.

Μπορείτε να επαναλαμβάνετε αυτή την άσκηση – παιχνίδι, από 3 έως 5 λεπτά την ημέρα. Στη συνέχεια, αυξήστε σταδιακά τον χρόνο, ειδικά αν το μωρό δεν δυσανασχετεί.

Ένα άλλο διασκεδαστικό παιχνίδι είναι να τοποθετήσετε στο χεράκι ή το ποδαράκι του μωρού βραχιολάκια πάνινα με ήχους ή κουδουνάκια, και κάθε φορά που θα κινεί χέρια ή πόδια, θα ακούγονται οι ήχοι.

drastiriotites me to moro2

Τονώστε τις αισθήσεις του μωρού με αυτά τα απλά παιχνίδια

Σε αυτή την ηλικία, το μωρό σας αρχίζει να εξερευνά τον κόσμο και για αυτόν τον λόγο όλα φαίνονται καινούργια και διασκεδαστικά. Είναι λοιπόν πολύ εύκολο να διεγείρει τις αισθήσεις του μέσα από απλά παιχνίδια. Για παράδειγμα, μπορείτε στη βόλτα να φυσήξετε σαπουνόφουσκες και αυτό θα βοηθήσει στην τόνωση της όρασής του. Προσέξτε να μην σκάσουν οι φυσαλίδες στο πρόσωπό του για να μην ξαφνιαστεί ή βραχεί και να μην πέσει σαπούνι στα μάτια.

Για να διεγείρετε την αίσθηση της όρασης, είναι πολύ σημαντικό να έχετε οπτική επαφή μαζί του κάθε φορά που βρίσκεστε κοντά του. Και αν θέλετε να διεγείρετε την ακοή του, το πιο απλό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να του τραγουδήσετε ένα νανούρισμα ή ένα τραγούδι που σας αρέσει.

Προσπαθήστε να επιλέξετε χαρούμενα τραγούδια όταν είναι ξύπνιο. Αν αντιθέτως, δείτε ότι είναι κουρασμένο ή κακόκεφο, επιλέξτε απαλή μουσική για να το ηρεμήσετε. Και αν στο μωρό σας αρέσουν τα διασκεδαστικά παιχνίδια, τότε μπορείτε να του φέρετε ένα παιχνίδι με ήχους.

drastiriotites me to moro3

Απλά παιχνίδια για νεογέννητα μωρά

Το να φιλάτε και να αγκαλιάζετε το παιδί σας, εκτός του ότι γίνεται μια όμορφη συνήθεια, είναι μια δραστηριότητα που το «κινητοποιεί» να χρησιμοποιεί και το ίδιο τα χέρια για να σας αγγίξει.

Η ώρα του μπάνιου μπορεί επίσης να είναι ώρα για παιχνίδια. Δώστε του ειδικά παιχνίδια για το νερό και παρακολουθήστε το να πλατσουρίζει με το νερό παίζοντας παράλληλα με τη σαπουνάδα.

Και στο τέλος της ημέρας, καθώς ετοιμάζεται να κοιμηθεί είναι η τέλεια στιγμή για να δημιουργήσετε μια ρουτίνα ανάγνωσης μιας ιστορίας. Το μωρό θα χαλαρώσει και θα κοιμηθεί πιο εύκολα.

Πηγή: youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved