Αυτό το μουσικό όργανο μπορείτε να το φτιάξετε πανεύκολα και με λίγα υλικά (vid)

  • Τι είναι ο αυλός;
  • Πώς θα φτιάξετε έναν αυλό του Πάνα με απλά υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας;
Αυτό το μουσικό όργανο μπορείτε να το φτιάξετε πανεύκολα και με λίγα υλικά (vid)
YouTube / TheDadLab

Η μουσική χαλαρώνει τα παιδιά, ενισχύει την εκφραστικότητά τους, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Έχει θετική επίδραση στην ψυχολογία τους και φέρνει πιο κοντά τα μέλη της οικογένειας. Μπορείτε να ακούσετε μουσική, να χορέψετε με μουσική ή να φτιάξετε τα δικά σας μουσικά όργανα στο σπίτι.

Σήμερα θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε έναν αυλό με απλά υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας.

Τι είναι ο αυλός;

Ο αυλός του Πάνα, το πανφλάουτο ή η σύριγγα όπως ονομάζεται αλλιώς είναι ένα πνευστό μουσικό όργανο, ιδιαίτερα διαδεδομένο στον ελλαδικό χώρο. Απαρτίζεται από μια σειρά ανισομηκών σωλήνων, κολλημένων μεταξύ τους και τοποθετημένων κατά τέτοιο τρόπο ώστε να παράγουν μια πλήρη διατονική κλίμακα. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία η νύμφη Σύριγξ μεταμορφώθηκε σε καλάμι για να αποφύγει τον έρωτα του Πανός. Ο Πάνας μετέτρεψε το καλάμι αυτό σε αυλό, που έγινε το αγαπημένο μουσικό όργανο των βοσκών. Η σύριγγα ανέκαθεν θεωρούνταν σύμβολο του θεού Πάνα και στην αρχαιότητα υπήρξε το κυριότερο μουσικό όργανο των βοσκών. Πολλοί θεωρούν ότι η επτακάλαμη σύριγξ είναι πρόγονος του υδραυλικού οργάνου του Κτησίβιου, την ύδραυλι, η οποία με τη σειρά της θεωρείται πρόγονος του εκκλησιαστικού οργάνου.

Πώς θα φτιάξετε έναν αυλό με απλά υλικά

Ο Surgei, μπαμπάς δύο αγοριών και δημιουργός του The Dad Lab στο YouTube μας δείχνει έναν πολύ εύκολο τρόπο για να φτιάξουμε έναν αυλό χαρτί και μερικά ακόμα υλικά.

Θα χρειαστείτε:

  • έναν μαρκαδόρο
  • γυαλιστερό χοντρό χαρτί σε διάφορα χρώματα
  • ψαλίδι
  • κόλλα

Δείτε τη διαδικασία βήμα-βήμα στο βίντεο που ακολουθεί.






Με πληροφορίες από wikipedia.org
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved