Διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με ένα τρίχρονο

  • Τα οφέλη του παιχνιδιού για τα παιδιά
  • «Ζέστη ή κρύο;»
  • Φτιάξτε ένα φρούριο
  • Βόλτα με το χαρτόκουτο
  • Κάντε χειροτεχνίες
Διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με ένα τρίχρονο

Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους, εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους, εκτονώνονται και διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους. Επίσης, παίζοντας αναπτύσσουν συνήθειες και συμπεριφορές που υιοθετούν και μεγαλώνοντας, ενώ εξίσου σημαντικό είναι ότι εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες.

Είναι εμφανές λοιπόν ότι το παιχνίδι προάγει τη συναισθηματική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών. Εκτός των παραπάνω, βέβαια και ιδιαίτερα για τα παιδιά νηπιακής ηλικίας, το παιχνίδι είναι ένας τρόπος να έρθετε πιο κοντά και να ενισχύσετε το μεταξύ σας δέσιμο. Τι μπορείτε να κάνετε με ένα παιδί τριών ετών; Δείτε παρακάτω.

«Ζέστη ή κρύο;»

Το πιθανότερο είναι να το έχετε ήδη ακούσει ή και παίξει αυτό το παιχνίδι. Κρύψτε αντικείμενα σε διάφορα σημεία του σπιτιού και ζητήστε από το μικρό σας να τα βρει. Αν βρίσκεται κοντά στη σημείο που τα έχετε κρύψει πείτε «ζέστη», αν όχι πείτε «κρύο». Το παιδί θα το καταδιασκεδάσει και θα μάθει πώς να μην εγκαταλείπει την προσπάθεια.

Φτιάξτε ένα φρούριο

Τα μικρά παιδιά λατρεύουν τα παραμύθια με τους μαγικούς κόσμους, τα κάστρα, τους μάγους και τις πριγκίπισσες. Φτιάξτε ένα φρούριο με υλικά που έχετε σπίτι όπως μαξιλάρια, σεντόνια και κουβέρτες. Μπορείτε ακόμα να στρώσετε μέσα και να κοιμηθείτε εκεί το βράδυ ή να διαβάσετε το αγαπημένο σας παραμύθι.

frourio paidi spiti

Βόλτα με το χαρτόκουτο

Έχετε μία παλιά κούτα που δεν την χρειάζεστε πια; Χρησιμοποιήστε την για παιχνίδι κάνοντας το εξής: Βάλτε το παιδί μέσα στην κούτα και παριστάνετε ότι η κούτα είναι ένα όχημα που θα το πάτε βόλτα. Πηγαίνετε από δωμάτιο σε δωμάτιο και αφήστε το παιδί να το απολαύσει.

Για να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας σκιστεί η κούτα, μπορείτε να την τυλίξετε με κολλητική ταινία εσωτερικά και εξωτερικά.

Κάντε κατασκευές

Οι χειροτεχνίες είναι μία διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά, ιδιαίτερα τα τρίχρονα που αγαπούν να δημιουργούν και να προκαλούν ένα μικρό χάος. Από τις πιο απλές χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε είναι η εξής: δοκιμάστε να κολλήσετε ζυμαρικά σε μια κόλλα χαρτί. Αφού στεγνώσει η κόλλα δώστε δαχτυλομπογιές, μαρκαδόρου ή ό,τι άλλα χρώματα θέλετε στο παιδί για να το χρωματίσει όπως εκείνο θέλει.

Πηγή: moms.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved