«Πάντα στο Κόκκινο»: Η νέα ταινία της Disney-Pixar που αξίζει να δει όλη η οικογένεια!

Αν το μικρό σου μεγάλωσε και πλέον διανύει την εφηβεία ή βρίσκεται στην προεφηβεία, δηλαδή το στάδιο που οδηγεί από την παιδική ηλικία στην εφηβική, τότε πιθανότατα έχεις παρατηρήσει ότι τα συναισθήματά του είναι όλο και πιο έντονα και από το οικογενειακό πρόγραμμα, δεν λείπουν οι μικρές συγκρούσεις και τα ξεσπάσματα. Αυτό συμβαίνει τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση, με τα συναισθήματα του μικρού μου, να βρίσκονται συχνά στο… «κόκκινο», από τότε που «έκλεισε» τα 12!

«Πάντα στο Κόκκινο»: Η νέα ταινία της Disney-Pixar που αξίζει να δει όλη η οικογένεια!

Είναι στιγμές που εγώ και ο μπαμπάς του πασχίζουμε να του εξηγήσουμε πως τα μικρά προβλήματα που γίνονται τεράστια στο μυαλό του και τον κάνουν να νιώθει πως δεν υπάρχει κάποιος να τον καταλαβαίνει, θα περάσουν και δεν έχουν και τόση σημασία. Τις περισσότερες φορές όμως, προσπαθούμε απλώς να του δείχνουμε πόσο πολύ τον αγαπάμε και πως ό,τι και αν συμβεί, θα είμαστε εκεί για εκείνον! Κατά κάποιον τρόπο, η εφηβεία του παιδιού μου μοιάζει με μία οικογενειακή, επικίνδυνη… αποστολή, στην οποία καλούμαστε να συμμετέχουμε μικροί και μεγάλοι.

turning red 1

Την περασμένη εβδομάδα, λοιπόν, και καθώς περιηγούμουν στο διαδίκτυο μετά το γραφείο, έτυχε να γνωρίσω την 13χρονη Μέιλιν. Και από τα πρώτα λεπτά της γνωριμίας μας, ήξερα πως μου θύμιζε αρκετά τον γιο μου!

Ποια είναι η Μέιλιν και γιατί αξίζει να τη γνωρίσεις και εσύ στην οικογένειά σου; Πρόκειται για την πρωταγωνίστρια της νέας διασκεδαστικής, πρωτότυπης και συγκινητικής ταινίας της Disney και της Pixar «Πάντα στο Κόκκινο», μιας ταινίας που φέρνει στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτόν τον Μάρτιο η Feelgood Entertainment και το τρέιλερ της οποίας με έπεισε να οργανώσω μία σινεφίλ βραδιά, για όλη την οικογένεια!

Βλέπεις, η Μέιλιν έχει μία έντονη προσωπικότητα και είναι τολμηρή, αδέξια, αλλά και ιδιαίτερα συναισθηματική, όπως και πολλά παιδιά που διανύουν τα πρώτα στάδια της εφηβείας. Όταν, λοιπόν, την κατακλύζει κάποιο έντονο συναίσθημα, η 13χρονη μεταμορφώνεται σε ένα γιγάντιο κόκκινο πάντα και μπαίνει σε μπελάδες! Σου θυμίζει κάτι;

Αυτό που με τράβηξε περισσότερο σε αυτήν τη γεμάτη χιούμορ και τρυφερότητα κωμωδία animation για μικρούς και μεγάλους, βέβαια, είναι το ότι πρόκειται για μία από τις ελάχιστες ταινίες που έχω δει τα τελευταία χρόνια, που αποτυπώνουν με τόσο αληθινό, τρυφερό, χιουμοριστικό και όμορφο τρόπο, τη σχέση των γονιών με το έφηβο παιδί τους, μία σχέση που είναι συνήθως δύσκολη και απρόβλεπτη. Αυτήν ακριβώς τη σχέση θέλησε να αναδείξει η σκηνοθέτιδα της ταινίας, η βραβευμένη με Όσκαρ Domee Shi, που μας χάρισε επίσης το αριστουργηματικό μικρού μήκους «Bao»!

Και όπως ακριβώς στην πραγματικότητα, έτσι και στο «Πάντα στο Κόκκινο», τη μια στιγμή, όλα είναι τέλεια και μετά, ξαφνικά… επικρατεί ο τρόμος! Αυτές οι λέξεις, που χρησιμοποίησε η ίδια η Domee Shi μιλώντας για την ταινία, περιγράφουν άψογα την καθημερινότητα των γονιών με το έφηβο παιδί τους, αλλά και την ψυχολογία των εφήβων εν γένει!

Όπως, λοιπόν, η υπερπροστατευτική μητέρα της Μέιλιν, η Μινγκ, μπλέκεται συνεχώς στα πόδια της κόρης της για να τη βοηθήσει και να την κρατήσει μακριά από μπελάδες, έτσι νιώθω πως κάνω συχνά εγώ και ο σύζυγός μου… μετατρέποντας το καμάρι μας σε ένα μεγάλο κόκκινο πάντα!

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που με κάνουν να ανυπομονώ για τη στιγμή που θα καθίσω αναπαυτικά στο κάθισμα μίας κινηματογραφικής αίθουσας, έχοντας από τη μία πλευρά τον σύζυγό μου και από την άλλη τον γιο μου, για να απολαύσουμε παρέα το «Πάντα στο Κόκκινο», που φτάνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 10 Μαρτίου από τη Feelgood! Και αν αισθάνεσαι και εσύ ότι το παιδί σου προσπαθεί να συμφιλιωθεί με το εκρηκτικό alter ego του -δηλαδή το… τεράστιο κόκκινο πάντα που κρύβεται μέσα του, όπως στην περίπτωση της Μέιλιν- και να κάνει ένα ξεκαθάρισμα ανάμεσα στους δύο εαυτούς του, τον ζωηρό τη μία στιγμή και τον ήρεμο την άλλη, έχεις κάθε λόγο να δώσεις ραντεβού στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτόν τον Μάρτιο, για να βιώσεις μαζί με το παιδί σου και τον μπαμπά του, μία εμπειρία που θα σας κάνει να γελάσετε, να γνωριστείτε λίγο καλύτερα και κυρίως, να διασκεδάσετε οικογενειακώς και να έρθετε πιο κοντά!

Δες, λοιπόν, το τρέιλερ της ταινίας και πάρε μία γεύση από αυτήν την διασκεδαστική, πρωτότυπη και συγκινητική ταινία που κατά την άποψή μου, αποτελεί μία anime «ωδή» για τη σχέση ενός γονιού με το έφηβο παιδί του, μία σχέση που όσο περίπλοκη και αν είναι, αποτελεί συγχρόνως και μία από τις πιο σημαντικές στη ζωή κάθε ανθρώπου!



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved