Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

  • Ας τα δούμε αναλυτικά.
  • Φτιάξτε πρωτότυπους σελιδοδείκτες
  • Δημιουργικές δράσεις στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
  • Φτιάξτε κατασκευές με ζυμαρικά
  • Κάντε ζωγραφιές με την παλάμη του χεριού
  • Μαγειρέψτε παρέα
Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Ακολουθεί ένα Σαββατοκύριακο με πολύ κρύο και μπόλικο ελεύθερο χρόνο για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά. Όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για χειροτεχνίες, πειράματα και πολλά πολλά ακόμα που μπορείτε να κάνετε εντός και εκτός σπιτιού.

Ας τα δούμε αναλυτικά.

Πείραμα με οξυζενέ και ξερή μαγιά

peiramata gia paidia oksuzene

Εάν και το δικό σας παιδί λατρεύει τα πειράματα, το παρακάτω πείραμα αξίζει να το δοκιμάσετε. Είναι εύκολο και άκρως εντυπωσιακό. Δείτε εδώ τα υλικά που θα χρειαστείτε και αναλυτικά την εκτέλεση βήμα-βήμα.

Φτιάξτε πρωτότυπους σελιδοδείκτες

selidodeiktes gia paidia diy

Πηγή: Instagram / studio_kikor

Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους σελιδοδείκτες στα εξωσχολικά αλλά και τα σχολικά τους βιβλία και να κάνουν την ώρα του διαβάσματος λίγο πιο διασκεδαστικής. Δείτε εδώ ιδέες για ευφάνταστους και πρωτότυπους σελιδοδείκτες και βίντεο με το πώς θα φτιάξετε τον κάθε έναν.

Δημιουργικές δράσεις στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

eikastika ergastiria 2

Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί το νέο εικαστικό εργαστήριο «Κυματιστές τροχιές με χρωματιστά παστέλ» για παιδιά 11-13 ετών από την ομάδα «100 Περιστροφές». Το εργαστήριο αυτό, που θα ολοκληρωθεί σε δύο συναντήσεις, έρχεται για πρώτη φορά στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, συνδυάζοντας τη ζωγραφική με τον χορό, δύο κόσμους που συνομιλούν και έχουν να μάθουν πολλά ο ένας από τον άλλο! Μέσα από παραδοσιακά παιχνίδια, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να ζωγραφίσουν χρησιμοποιώντας τις κινητικές τους ικανότητες και θα κινηθούν χρησιμοποιώντας τις ζωγραφικές τους δεξιότητες. Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για όλες τις δράσεις του Μαρτίου.

Φτιάξτε κατασκευές με ζυμαρικά

xeitotexnies me zimarika

Οι μαμάδες που έχουν δημιουργήσει το κανάλι «What’s Up Moms» στο YouTube μας δίνουν ιδέες για διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες κατασκευές με ζυμαρικά. Ανοίξτε ντουλάπια, βρείτε ζυμαρικά σε διάφορα σχέδια και ξεκινήστε. Δείτε εδώ ιδέες και τι μπορείτε να κάνετε.

Κάντε ζωγραφιές με την παλάμη του χεριού

Φτιάξτε ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες ζωγραφιές με τα την παλάμη του χεριού σας. Τα μικρά σας θα ενθουσιαστούν, θα ανακαλύψουν τη χαρά της δημιουργίας και θα εξασκήσουν τις κινητικές τους δεξιότητες.



Μαγειρέψτε παρέα

Η μαγειρική είναι μία διασκεδαστική και πολύ ωφέλιμη δραστηριότητα για τα παιδιά. Μαγειρεύοντας, τα παιδιά ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας, εξοικειώνονται με τροφές και υλικά, εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες. Μπείτε μαζί με τα μικρά σας στην κουζίνα και φτιάξτε ζεστά ροφήματα και λιχουδιές. Τι σας προτείνουμε για αυτήν την εβδομάδα; Μπισκότα με βρόμη και φυστικοβούτυρο. Δείτε εδώ τη συνταγή και αναλυτικά τη διαδικασία για να τα φτιάξετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved