Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

  • Φτιάξτε παζλ χρησιμοποιώντας χάρτινες αυγοθήκες
  • Μαγειρέψτε παρέα
  • Κάντε πειράματα
  • Φτιάξτε ζωάκια με ρολό από χαρτί υγείας
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"
Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και όπως καθε Παρασκευή έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για κατασκευές, πειράματα και πολλές ακόμα δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά.

Δείτε τις παρακάτω, πάρτε ιδέες και ετοιμαστείτε για ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο διασκέδαση και δημιουργίες.

Φτιάξτε παζλ χρησιμοποιώντας χάρτινες αυγοθήκες

pazl me augothikes

Πηγή φωτογραφίας: YouTube / The Dad Lab

Η ενασχόληση με τα παζλ βοηθάει τα παιδιά να ενισχύσουν τη μνήμη και την συγκέντρωσή τους, να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη και να εξασκήσουν τις κινητικές τους δεξιότητες. Μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα το δικό σας χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε σπίτι όπως για παράδειγμα τις χάρτινες αυγοθήκες. Δείτε τι πρέπει να κάνετε εδώ.

Μαγειρέψτε παρέα

megeireume paizontas donuts 1

Αυτό το Σαββατοκύριακο μπείτε με τα παιδιά στην κουζίνα και δημιουργήστε παρέα. Μπορείτε να φτιάξετε ό,τι συνταγή θέλετε, μιας όμως και τα παιδιά αγαπούν τα ζυμάρια λιγάκι παραπάνω,σας προτείνουμε να φτιάξετε εύκολα και αφράτα ντονατσάκια φούρνου.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ελάχιστο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.

Κάντε πειράματα

peirama statikou ilelktrismou

Τα παιδιά λατρεύουν να ανακαλύπτουν καινούρια πράγματα για αυτό και τα πειράματα είναι μία από τις αγαπημένες τους δραστηριότητες. Αυτό το διήμερο σας προτείνουμε ένα πείραμα για τον στατικό ηλεκτρισμό. Θα χρειαστείτε ένα μπαλόνι, ένα μολύβι και ένα μπουκαλάκι νερό. Δείτε τι πρέπει να κάνετε εδώ.

Φτιάξτε ζωάκια με ρολό από το χαρτί υγείας

xeimwniatika zoakia kataskeues 2

Πηγή φωτογραφίας: thebestideasforkids.com

Έχετε ρολά από χαρτί υγείας, χαρτόνια και χρώματα; Φτιάξτε σε λίγα βήματα χαριτωμένα ζωάκια όπως αλεπούδες, πιγκουινάκια και πολικές αρκούδες. Δείτε τι θα χρειαστείτε ακριβώς και πώς θα κάνετε την κάθε κατασκευή βήμα-βήμα εδώ.

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Έλα βρε Χαραλάμπη. να σε μασκαρέψουμε

Το Σάββατο 5/02 τα παιδιά ηλικίας 4-5 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Ίχνη, Πέτρα, Πηλός, Φωτιά …όλοι μέσα στην προϊστορική σπηλιά». Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

Δύο άνθρωποι από την προϊστορική εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά όπως η πέτρα κι ο πηλός θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε την καθημερινότητά τους.

Την Κυριακή 06/02 τα παιδιά ηλικίας 5-8 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Απ’ την τέχνη πιανόμαστε, στο παιχνίδι αφηνόμαστε». Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

Πώς ένα έργο τέχνης μπορεί να γίνει αφορμή για ξέφρενο παιχνίδι; Πώς η παλέτα ενός ζωγράφου μπορεί να δώσει χαρά και ιδέες για νέες δημιουργίες; Από τον Θεόφιλο στον Βanksy, κι από τον Monet έως τον Dali, έργα και ζωγράφοι συναντιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», μας χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία και μας δίνουν αφορμή για διασκεδαστικές δράσεις, παιχνίδια και χειροποίητες δημιουργίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved