Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

  • Κάντε πειράματα με υλικά που έχετε σπίτι
  • Φτιάξτε χειροτεχνίες με την παλάμη του χεριού σας
  • Κατασκευές για τον Άγιο Βαλεντίνο
  • Μαγειρέψτε παρέα
Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος. Τις επόμενες δύο μέρες ξεκουραστείτε, φορτίστε μπαταρίες και περάστε χρόνο με τα παιδιά κάνοντας δημιουργικές δραστηριότητες εντός και εκτός σπιτιού. Εμείς όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για πειράματα, κατασκευές και πολλά ακόμα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά το Σαββατοκύριακο.

Κάντε πειράματα με υλικά που έχετε σπίτι

peiramata me xarti kouzinas

Κάνοντας πειράματα τα παιδιά μαθαίνουν να παρατηρούν, να συγκεντρώνονται, να σκέφτονται. Παράλληλα εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες και εξοικειώνονται με νόμους της φυσικής και της χημείας. Μπορείτε να κάνετε πειράματα και στο σπίτι με υλικά που ήδη έχετε και για αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε πειράματα με χαρτί κουζίνας. Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε αναλυτικά και τη διαδικασία για το κάθε ένα εδώ.

Φτιάξτε χειροτεχνίες με την παλάμη του χεριού σας

xeirotexnies me palami xeriou

Τα παιδιά λατρεύουν τις χειροτεχνίες και για το επόμενο διήμερο έχουμε μία πρόταση που θα τα ενθουσιάσει: κατασκευές με χαρτόνι τις οποίες μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας την παλάμη του χεριού σας. Δείτε εδώ αναλυτικά τις λεπτομέρειες για την κάθε κατασκευή.

Κατασκευές για τον Άγιο Βαλεντίνο

kataskeues me kardies

Η ημέρα των Ερωτευμένων πλησιάζει. Πώς θα κάνετε τα παιδιά συμμέτοχους σε αυτήν τη γιορτή; Φτιάχνοντας ιδιαίτερες κατασκευές όπως κάρτες και καρδούλες από χαρτί. Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε αυτοσχέδιες κάρτες Αγίου Βαλεντίνου και εδώ πέντε διαφορετικούς τρόπους για να φτιάξετε καρδιές από χαρτί.

Μαγειρέψτε παρέα

cupcakes gia agio valentino 9

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / cleanovensydney

Η μαγειρική με τα παιδιά είναι μια διασκεδαστική και πολύ ωφέλιμη δραστηριότητα για τα μικρά σας και σίγουρα θα χαρούν ιδιαίτερα να μπουν στην κουζίνα μαζί σας. Τι σας προτείνουμε σήμερα; Cupcakes με καρδιές και χρωματιστό γλάσο, εμπνευσμένα από τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε πώς θα τα φτιάξετε εδώ, μαζί με ιδέες για την εντυπωσιακή διακόσμηση των cupcakes.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved