Δήμος Αθηναίων: Μάρτιος στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου με δράσεις για όλη την οικογένεια

  • Μικροί και μεγάλοι δίνουν ραντεβού στην Τεχνόπολη και ανακαλύπτουν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου μέσα από ευφάνταστες δράσεις!
  • Σαββατοκύριακο 12-13 & Κυριακή 27 Μαρτίου 2022
  • Για περιορισμένο αριθμό – Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

 

Δήμος Αθηναίων: Μάρτιος στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου με δράσεις για όλη την οικογένεια

Η άνοιξη μπαίνει στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα δράσεων για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Νέες αλλά και αγαπημένες δράσεις προσκαλούν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου, μέσα από μια θεματική ξενάγηση στους μουσειακούς χώρους, μια νέα σειρά εργαστηρίων που συνδυάζουν τα εικαστικά με τον χορό αλλά και ένα ανοιξιάτικο εικαστικό με θέα… 360° στην Αθήνα!

eikastika ergastiria 2

«Φως… στις βιομηχανίες και τις βιομηχανικές συνοικίες»

Ξενάγηση ενηλίκων με θέμα τη βιομηχανική κληρονομιά και την κοινωνική ιστορία

Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, ο Γιάννης Στογιαννίδης, επίκουρος καθηγητής ιστορίας του Παν/μίου Δυτικής Αττικής, θα ρίξει γι’ ακόμη μια φορά «Φως… στις βιομηχανίες και τις βιομηχανικές συνοικίες» μέσα από μια ξενάγηση με θέμα τη βιομηχανική κληρονομιά και την κοινωνική ιστορία. Με αφορμή το εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας και την ιστορία της γειτονιάς του Γκαζοχωρίου, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν πώς επηρεάστηκαν οι γειτονιές από τη λειτουργία του εργοστασίου και ποιες ήταν οι συνθήκες διαβίωσης σε αυτές τις περιοχές. Παράλληλα, θα ακούσουν ιστορίες σχετικές με τη δημόσια υγεία, τις συνθήκες κατοίκησης και τον τρόπο που αντιδρούσε η κοινωνία της εποχής σε αυτά τα προβλήματα.

«Κυματιστές τροχιές με χρωματιστά παστέλ»

Εικαστικό εργαστήρι δύο συναντήσεων για παιδιά 11-13 ετών

Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί το νέο εικαστικό εργαστήριο «Κυματιστές τροχιές με χρωματιστά παστέλ» για παιδιά 11-13 ετών από την ομάδα «100 Περιστροφές». Το εργαστήριο αυτό, που θα ολοκληρωθεί σε δύο συναντήσεις, έρχεται για πρώτη φορά στο μουσείο, συνδυάζοντας τη ζωγραφική με τον χορό, δύο κόσμους που συνομιλούν και έχουν να μάθουν πολλά ο ένας από τον άλλο! Μέσα από παραδοσιακά παιχνίδια, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να ζωγραφίσουν χρησιμοποιώντας τις κινητικές τους ικανότητες και θα κινηθούν χρησιμοποιώντας τις ζωγραφικές τους δεξιότητες.

Μπορείς να αποτυπώσεις στο χαρτί τον ήχο μιας ατμομηχανής; Πώς εκφράζεται με το σώμα μια έντονη γραμμή στο χαρτί; Τα παιδιά θα παρατηρήσουν τις διαφορετικές ποιότητες της κίνησης μέσα από τα ίχνη που αυτή αφήνει και θα εξερευνήσουν τις εκφραστικές της δυνατότητες. Μέσα από αυτή τη διαδικασία και αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία τους, θα αντιληφθούν καλύτερα τον χώρο, τον χρόνο και την αίσθηση του σώματός τους σε σχέση με το περιβάλλον. Ήχοι, ιστορίες και εικόνες από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου θα εξάψουν την φαντασία τους και θα τους εμπνεύσουν ώστε να δημιουργήσουν… «από την κορυφή ως τα νύχια»!

eikastika ergastiria

«Στον Πύργο του Εργοστασίου»

Εικαστικό εργαστήριο για οικογένειες με παιδιά από 3-8 ετών

Την Κυριακή 27 Μαρτίου, οικογένειες με παιδιά 3-8 ετών θα παίξουν δημιουργικά «Στον Πύργο του Εργοστασίου» με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, με έμπνευση τις μυρωδιές και τα χρώματα της άνοιξης. Πόσα χρώματα έχει το δικό σου λουλούδι; Πόσο γρήγορα ένα λουλούδι ξεπροβάλει; Έρχεται η άνοιξη και η φύση αλλάζει! Γεμίζει χρώματα και ο πιο παράξενος κήπος ανθίζει στον πύργο του παλιού εργοστασίου! Χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά και βάζοντας πολλή φαντασία, οι μικροί μας φίλοι θα κατασκευάσουν τα δικά τους λουλούδια, δίνοντάς τους κίνηση και ζωή!

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα του ΒΜΦ μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα το gasmuseum.gr και τα social media.

αρχείο λήψης 1

Πληροφορίες

Θεματική ξενάγηση «Φως… στις βιομηχανίες»
Για ενήλικες
Πότε: Σάββατο 12 Μαρτίου, στις 18.30 (Διάρκεια: 70΄)
Κόστος: 8 €/άτομο
Σημείο συνάντησης: Κεντρική Καμινάδα

Εικαστικό εργαστήριο «Κυματιστές τροχιές με χρωματιστά παστέλ»
Για παιδιά 11-13 ετών
Πότε: Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Μαρτίου, ώρα 17:00-18:30
Κόστος συμμετοχής (για τις 2 συναντήσεις): 20€
Σημείο συνάντησης: Κτίριο Παλαιών Φούρνων

Εικαστικό εργαστήριο «Στον Πύργο του Εργοστασίου»
Για παιδιά 3-8 ετών
Πότε: Κυριακή 27 Μαρτίου, ώρες: 11.00-12.00 & 12.00-13.00
Συμμετοχή: 6€
Σημείο συνάντησης: Πωλητήριο ΒΜΦ

*Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: 213-0109325 (Δευτέρα-Παρασκευή, 11:00-16.00)
**Οι ενήλικες συμμετέχοντες πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (3 μηνών). Τα παιδιά, 4-17 ετών εναλλακτικά, μπορούν συμμετέχουν με βεβαίωση αρνητικού self test 24 ωρών.

Ανακάλυψε ακόμα…

  • Τις δύο μεγάλες περιοδικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται στην Τεχνόπολη από τις 18 Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται σε λίγες μέρες. Μέχρι τις 6 Μαρτίου, η Αίθουσα Μηχανουργείο φιλοξενεί την ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης «Ειδύλλια οδός», με έργα 33 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε σύλληψη και επιμέλεια της Μαρίας Μαραγκού. Ακόμη, μέχρι τις 11 Μαρτίου, στην Αίθουσα Νέοι Φούρνοι ξετυλίγεται η ζωή και το έργο (κινηματογραφικό, θεατρικό, πολιτικό) της «τελευταίας Ελληνίδας θεάς» Μελίνας Μερκούρη, μέσα από την αφιερωματική έκθεση «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς». Για τους μικρούς μας φίλους, διατίθεται ένα απίθανο εκπαιδευτικό kit που διευκολύνει τη γνωριμία με τη Μελίνα Μερκούρη και την έκθεση. Θα το βρείτε στο Πωλητήριο του μουσείου.
  • Το escape game “Gas Mystery”, μια πρωτότυπη και ψυχαγωγική δράση για οικογένειες με παιδιά από 9 ετών που πραγματοποιείται στο κτίριο Νέο Υδαταέριο με φυσικό σκηνικό το παλιό εργοστάσιο φωταερίου. Μικροί και μεγάλοι πρέπει να επιστρατεύσουν τη φαντασία τους για να λύσουν μια σειρά από γρίφους που θα τους βοηθήσουν να εμποδίσουν μία επικείμενη οικολογική καταστροφή. Έχουν στη διάθεσή τους 60’ για να αποκρυπτογραφήσουν μερικά απροσδόκητα στοιχεία... Θα καταφέρουν να λύσουν το μυστήριο προτού να είναι αργά;
  • Το διαδραστικό κίτρινο σακίδιο που κάνει τη γνωριμία με το μουσείο… παιχνιδάκι! Κάθε μέρα, οι οικογένειες με παιδιά 4-11 ετών μπορούν να δανειστούν το σακίδιο από το Πωλητήριο του μουσείου και να περιηγηθούν στους βιομηχανικούς χώρους στους δικούς τους χρόνους και ρυθμούς, μέσα από χάρτες, αυτοκόλλητα, παιχνίδια μνήμης, επιτραπέζια, κάρτες ζωγραφικής και παζλ, ανακαλύπτοντας το μουσείο με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved