Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό τριήμερο

  • Φτιάξτε Μαρτάκια
  • Φτιάξτε οικολογικό κομφετί
  • Κάντε πριγκιπικά χτενίσματα στις κόρες σας
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον «Ελληνικό Κόσμο»
  • Κάντε κι εσείς το πείραμα «καταιγίδα στο ποτήρι»
  • Δείτε αποκριάτικες ταινίες
  • Ζωγραφίστε αποκριάτικες χρωμοσελίδες
  • Πού μπορείτε να πετάξετε χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα
Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό τριήμερο

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρα είναι προ των πυλών. Μπροστά μας έχουμε τρεις μέρες για χαλάρωση και διασκέδαση με μεταμφιέσεις, χαρτοπόλεμο και πέταγμα αετού. Γεμίστε μπαταρίες, αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο και περάστε διασκεδαστικό και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά, είτε μείνετε στο σπίτι, είτε όχι.

Όπως κάθε εβδομάδα, και αυτήν την Παρασκευή, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν με τα παιδιά;

Φτιάξτε Μαρτάκια

martakia kosmima

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / handmade_by_panagiota_fellouri

Εάν ακόμα δεν έχετε εφοδιαστεί με τα Μαρτάκια σας, δοκιμαστε να φτιάξετε τα δικά σας. Θα χρειαστείτε απλά υλικά και η όλη διαδικασία είναι αρκετά απλή και διασκεδαστική. Δείτε εδώ ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για το έθιμο και τρία βίντεο για παιχνιδιάρικα Μαρτάκια που μπορείτε να φτιάξετε για εσάς και τα παιδιά.

Φτιάξτε οικολογικό κομφετί

oikologika confeti apo fulla

Πηγή φωτογραφίας: somethingturquoise.com

Όχι, αυτή δεν θα είναι μία απλή Κυριακή. Είναι η Κυριακή των Αποκριών και μπορεί ούτε φέτος να έχουμε καρναβάλια, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα τη χαρούμε ή ότι δεν θα βάλουμε τις αποκριάτικες στολές. Και επειδή Απόκριες χωρίς σερπαντίνες και χαρτοπόλεμο, δεν είναι Απόκριες, βρήκαμε τον πιο εύκολο τρόπο να φτιάξετε οικολογικό κομφετί. Δείτε εδώ τα υλικά και τη διαδικασία που θα χρειαστείτε.

Κάντε πριγκιπικά χτενίσματα στις κόρες σας

xtenismata staxtopouta

Πηγή φωτογραφίας: YouTube / Disney Princess

Εάν και εσάς η μικρή σας έχει αδυναμία στις πριγκίπισσες της Disney και μάλιστα σκοπεύει να ντυθεί και μία από αυτές την ερχόμενη Κυριακή, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το τέλειο χτένισμα για να μπει πλήρως στον ρόλο. Ακόμα και αν δεν έχετε σκοπό να ξεμυτίσετε από το σπίτι ή να μασκαρευτείτε, μπορείτε να δοκιμάσετε τα χτενίσματα και να γιορτάσετε με τον τρόπο σας τις μέρες αυτές.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον «Ελληνικό Κόσμο»

ellinikos kosmos 2

Αυτό το Σαββατοκύριακο στον «Ελληνικό Κόσμο» τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε δύο εκπαιδευτικά προγράμματα, ανάλογα με την ηλικία τους.

Για τα παιδιά ηλικίας 4-5 ετών:

Σάββατο 5/3: «Έλα βρε Χαραλάμπη… να σε μασκαρέψουμε»

Οι Απόκριες έφτασαν. Η μέρα για το Μεγάλο Χορό Μεταμφιέσεων πλησιάζει…! Αλλά, ο λύκος Χαραλάμπης δεν έχει βρει τι θα ντυθεί. Πρέπει, οπωσδήποτε, να τον βοηθήσουμε. Ραντεβού στο δάσος του Μαγικού Καθρέφτη…

Να είστε όλοι εκεί, με βοήθεια από ήρωες παραμυθιών η στολή σύντομα θα φτιαχτεί.

Για τα παιδιά ηλικία 5-8 ετών:

Κυριακή 6/3: «Καρναβαλικό Παιχνίδι Θησαυρού» (Οικογενειακό πρόγραμμα)

Μικροί και μεγάλοι εν δράσει… Ο βασιλιάς Καρνάβαλος πρέπει να στηθεί μα όλα τα σύνεργα έχουν εξαφανιστεί! Εντολές, γρίφοι κι αινίγματα θα μας οδηγήσουν σε μυστικές κρυψώνες. Με καλή συνεργασία, κέφι και δημιουργική διάθεση ο βασιλιάς Καρνάβαλος θα κάνει την εμφάνισή του στον «Ελληνικό Κόσμο»… και το ξεφάντωμα ξεκινά!

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Κάντε κι εσείς το πείραμα «καταιγίδα στο ποτήρι»

peirama kataigida potiri

Τα πειράματα είναι μία από τις αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών και για αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε ένα άκρως εντυπωσιακό που μπορείτε να κάνετε με απλά υλικά, όπως χρώμα ζαχαροπλαστικής και αφρό ξυρίσματος. Δείτε αναλυτικά τι θα χρειαστείτε και τι πρέπει να κάνετε εδώ.

Δείτε αποκριάτικες ταινίες

apokriatikes tainies

Αν όχι όλες, οι περισσότερες οικογένειες λατρεύουν να βλέπουν ταινίες τις Απόκριες. Λίγο τρομακτικές, λίγο αστείες, λίγο ρομαντικές. Υπάρχουν ταινίες για όλες τις ηλικίες των παιδιών και εδώ μπορείτε να δείτε αυτές που σας προτείνουμε.

Ζωγραφίστε αποκριάτικες χρωμοσελίδες

xromoselides apokries gia paidia 2

Γιορτάστε τις Απόκριες ζωγραφίζοντας χρωμοσελίδες σε διάφορα σχέδια. Βρείτε τις εδώ, εκτυπώστε της δωρεάν και ξεκινήστε τις καλλιτεχνίες. Μην ξεχνάτε άλλωστε, ότι η Απόκριες είναι μία γιορτή συνδεδεμένη με τη διασκέδαση και τη δημιουργικότητα και οι χρωμοσελίδες με θέμα τις Απόκριες είναι ο τέλειος τρόπος να μετρήσετε αντίστροφα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα.

Πού μπορείτε να πετάξετε χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα

diy xartaetos

Τη Καθαρά Δευτέρα το έθιμο επιβάλει το πέταγμα του χαρταετού. Καιρού φυσικά επιτρέποντος, μπορείτε κι εσείς να πετάξετε με τα παιδιά χαρταετό σε ένα από τα ακόλουθα σημεία της Αττικής: Άλσος Συγγρού, Λόφος Φιλοπάππου, άλσος Βεΐκου, Πάρκο Τρίτση, λίμνη Μπελέτση, Πάρκο Άη Γιάννη, Σούνιο, Προφήτης Ηλίας, Πάρνηθα, Ελληνικό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved