Καταιγίδα στο ποτήρι - Εύκολο πείραμα για παιδιά με αφρό ξυρίσματος (vid)

Εύκολο πείραμα για παιδιά με αφρό ξυρίσματος, νερό και χρώμα ζαχαροπλαστικής. 

Καταιγίδα στο ποτήρι - Εύκολο πείραμα για παιδιά με αφρό ξυρίσματος (vid)

Έχετε κι εσείς έναν μικρό επιστήμονα στο σπίτι που λατρεύει να παρατηρεί και να εξερευνά; Δοκιμάστε αυτό το πού εύκολο πείραμα με απλά υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι. Τριήμερο έρχεται άλλωστε, θα έχετε λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο για δημιουργικές δραστηριότητες με τα παιδιά.

Το πείραμα με την καταιγίδα στο ποτήρι δείχνει τη συγκέντρωση των σύννεφων λίγο πριν ξεσπάσει η μπόρα και η βροχή. Θα βοηθήσει το παιδί να κατανοήσει τα καιρικά φαινόμενα.

Θα χρειαστείτε:

  • αφρός ξυρίσματος
  • ποτήρι
  • νερό
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής (σκούρο πράσινο ή σκούρο μπλε)
  • πιρούνι

Τι πρέπει να κάνετε:

Γεμίστε το μισό ποτήρι με νερό. Βάλτε στο πάνω μέρος λίγο αφρό ξυρίσματος έτσι ώστε να γεμίσει το ποτήρι κατά ¾. Χρησιμοποιήστε το πιρούνι ή το δάχτυλό σας για να ανακατέψετε τον αφρό στο νερό.

Σε ένα άλλο ποτήρι διαλύστε σε μισό φλιτζάνι νερό 10 σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής, ανακατέψτε και προσθέστε αυτό το περιεχόμενο στο ποτήρι με τον αφρό ξυρίσματος. Τι παρατηρείτε;

Τι συμβαίνει: Τα σύννεφα μπορούν να συγκρατήσουν πολύ μεγάλη ποσότητα νερού. Όταν η ποσότητα που αυτή είναι πολύ μεγάλη και τα σύννεφα δεν μπορούν πια να αποθηκεύσουν περισσότερη ποσότητα, βαραίνουν, σκουραίνουν και το νερό πέφτει με τη μορφή βροχής, χιονιού ή ως χαλάζι.

Δείτε τη διαδικασία βήμα-βήμα στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved