Απόκριες 2022: Πώς θα φτιάξετε οικολογικό κομφετί

  • Οικολογικό κομφετί: Τα υλικά και η διαδικασία για να το φτιάξετε
  • Γιατί να φτιάξετε οικολογικό κομφετί φέτος;
Απόκριες 2022: Πώς θα φτιάξετε οικολογικό κομφετί
somethingturquoise.com

Απόκριες χωρίς σερπαντίνες και χαρτοπόλεμο δεν γίνεται. Εάν δεν έχετε κομφετί, αυτή τη χρονιά σας προτείνουμε να φτιάξετε το δικό σας με απλά και οικολογικά υλικά και να δώσετε ένα σπουδαίο μάθημα οικολογίας στα παιδία.

Διασκεδαστική είναι και η διαδικασία παρασκευής του για αυτό σας προτείνουμε να την κάνετε μαζί με τα μικρά σας.

Πώς θα φτιάξετε αυτοσχέδιο κομφετί;

Μπορείτε να φτιάξετε οικολογικό κομφετί χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά, όπως φύλλα, αποξηραμένα φύλλα, αρωματικά ποτ πουρί κ.α.. Θα χρειαστείτε:

  • φύλλα (κανονικά ή αποξηραμένα)
  • ψαλίδι
  • ένα χάρτινο μικρό σακουλάκι
  • μολύβι

Τι πρέπει να κάνετε:

Μαζέψτε όσο περισσότερα φύλλα μπορείτε από το εξωτερικό περιβάλλον. Τα φύλλα μπορούν να έχουν διαφορετικά χρώματα και διαφορετική υφή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα φύλλα ή και αρωματικό ποτ πουρί που θα βρείτε ακόμα και σε σούπερ μάρκετ.

Χρησιμοποιήστε ένα τραπέζι ως πάγκο εργασίας σας. Με ένα μολύβι σχεδιάστε μικρά σχέδια στα φύλλα, όπως καρδούλες, κυκλάκια, τετράγωνα, τριγωνάκια και αστεράκια. Έπειτα κόψτε τα σχεδιάκια και βάλτε τα μικρά κομμάτια σε χάρτινα σακουλάκια.

konfeti apo fulla

Πηγή φωτογραφίας: somethingturquoise.com

Γιατί να χρησιμοποιήσετε οικολογικά κομφετί

Πρώτα από όλα όπως αναφέρουμε και παραπάνω δίνετε ένα σημαντικό μάθημα οικολογίας στα παιδιά. Επίσης, μπορείτε να παίξετε με τον χαρτοπόλεμο σε εξωτερικό χώρο χωρίς να έχετε το άγχος να μαζεύετε μετά και χωρίς να μολύνετε το περιβάλλον. Τέλος είναι σούπερ οικονομικό μιας και θα χρησιμοποιήσετε υλικά που προσφέρει η ίδια η φύση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved