Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Προτάσεις ψυχαγωγίας για το διήμερο.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;
pexels.com / photo credits Eren Li

Όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και αυτήν την Παρασκευή μοιραζόμαστε μαζί σας τις προτάσεις μας για κατασκευές, πειράματα και πολλές ακόμα δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με τα παιδιά αυτό το Σαββατοκύριακο.

Άλλωστε, ένας ακόμα καύσωνας είναι προ των πυλών και εάν δεν σκοπεύετε να πάτε σε κάποια παραλία, μπορείτε να απολαύσετε τη δροσιά του σπιτιού σας κάνοντας κάτι από τα παρακάτω.

Φτιάξετε χειροτεχνίες

Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι ένας τρόπος τα παιδιά να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους στο σπίτι. Τι μπορείτε να φτιάξετε;

Μονόκερους με ρολό από χαρτί υγείας

Ο μονόκερος είναι ένα μυθικό ον το οποίο έχει μορφή αλόγου κι ένα κέρατο στο κεφάλι. Τα παιδιά τους λατρεύουν και δεν είναι λίγες οι φορές που οι μονόκεροι έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τη διακόσμηση παιδικών πάρτι, τις τούρτες ή ακόμα και για πολύχρωμα ρούχα. Αυτό το διήμερο σας προτείνουμε να φτιάξετε τα δικά σας μονοκεράκια με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας. Δείτε τη διαδικασία αναλυτικά εδώ.

Κροκοδειλάκια μέσα στο νερό

Φτιάξτε χαριτωμένα κροκροδειλάκια μέσα στο νερό με ρολό από το χαρτί κουζίνας και χαρτόνι. Μία πολύ εύκολη χειροτεχνία που θα ενθουσιάσει τα μικρά σας. Δείτε τι ακριβώς θα χρειαστείτε και πώς θα τη φτιάξετε εδώ.

krokodeilaki cover

Ζωγραφίστε

Η ζωγραφική είναι μία αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών και έχει πολλά οφέλη για την ανάπτυξη και την καλλιέργεια του χαρακτήρα τους. Ζωγραφίζοντας τα παιδιά ανακαλύπτουν τη χαρά τη δημιουργίες, εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους, εκφράζονται και εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες. Τι μπορείτε να φτιάξετε αυτό το Σαββατοκύριακο;

Δημιουργίες με παγάκια

Δημιουργήσετε τα δικά σας χρωματιστά παγάκια και φτιάξτε με αυτά απίθανες δημιουργίες στο χαρτί. Δείτε πώς θα μετατρέψετε τα παγάκια σε σύνεργα ζωγραφικής εδώ.

Ζωγραφίστε χρωμοσελίδες με γοργόνες

Έχουν τα μικρά σας λατρεία στις γοργόνες; Δείτε εδώ υπέροχες χρωμομσελίδες, εκτυπώστε τις και δώστε τις στο μικρό σας να τις ζωγραφίσει με ό,τι χρώματα θέλει.

xromoselides me gorgones 2

Κάντε πειράματα

Στα παιδιά αρέσουν πολύ τα πειράματα και δύσκολα θα πουν "όχι" σε μία τέτοια δραστηριότητα. Αυτό το διήμερο δοκιμάστε τα εξής:

Πειράματα με φλούδες λεμονιού

Δείτε εδώ δύο εύκολα πειράματα με υλικά που ήδη έχετε σπίτι και ανακαλύψτε μαζί με το παιδί τις ιδιότητες του λεμονιού και της φλούδας του.

lemoni peiramata

Πειράματα με παγάκια

Μίας και οι μέρες αυτές προβλέπεται να είναι είναι... καυτές, μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε με τα παιδιά και πειράματα με παγάκια. Δείτε μερικά εδώ.

Δραστηριότητες για παιδιά που λατρεύουν το διάστημα

Είτε τα παιδιά σας θέλουν να γίνουν αστροναύτες, είτε απλά θέλουν να παρατηρούν τον ουρανό και τους αστερισμούς, η νύχτα και η καλή διάθεση θα σας κάνουν να ξεφύγετε σαν οικογένεια έστω και για ένα βράδυ. Δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved