Χειροτεχνίες για παιδιά: Φτιάξτε μονόκερους με ρολό από χαρτί υγείας

Μία εύκολη κατασκευή για παιδιά που λατρεύουν τους μονόκερους!

Χειροτεχνίες για παιδιά: Φτιάξτε μονόκερους με ρολό από χαρτί υγείας

Και αυτήν την εβδομάδα συνεχίζουμε να σας δείχνουμε εύκολες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά που απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές και να περάσετε δημιουργικό χρόνο μαζί.

Μετά τα κροκοδειλάκια, τα μαγνητάκια με κοχύλια, και τις μέδουσες, σειρά έχουν οι μονόκεροι! Ο μονόκερος είναι ένα μυθικό ον το οποίο έχει μορφή αλόγου κι ένα κέρατο στο κεφάλι. Τα παιδιά τους λατρεύουν και δεν είναι λίγες οι φορές που οι μονόκεροι έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τη διακόσμηση παιδικών πάρτι, τις τούρτες ή ακόμα και για πολύχρωμα ρούχα.

Για να φτιάξετε τα μονοκεράκια θα χρειαστείτε:

  • ρολό από χαρτί υγείας
  • ακρυλικά χρώματα
  • πολύχρωμες χοντρές κλωστές
  • ψαλίδι
  • κόλλα
  • χρυσόσκονη

Πώς θα τα φτιάξετε:

Bήμα 1ο

Το πρώτο βήμα είναι να βάψετε το ρολό από το χαρτί υγείας με ροζ χρώμα. Χρησιμοποιήστε ακρυλικά χρώματα, καθώς στεγνώνουν πολύ πιο γρήγορα και είναι εύκολα στη χρήση τους.

monokeros kataskeui 1

Βήμα 2ο

Από ένα δεύτερο ρολό, κόψτε δύο μικρά τριγωνάκια και βάψτε τα και αυτά σε ροζ χρώμα. Τα τριγωνάκια αυτά θα είναι τα αυτιά του μονόκερου.

monokeros kataskeui 2

Βήμα 3ο

Κολλήστε τα αυτιά στο πάνω μέρος του ρολού από την εσωτερική πλευρά. Με μαύρο χρώμα και ένα λεπτό πινέλο σχηματίστε τα μάτια κι έπειτα με σκούρο ροζ ή κόκκινο, τα μάγουλα.

monokeros kataskeui 2a

Βήμα 4ο

Κόψτε τις πολύχρωμες κλωστές και κολλήστε της στο πάνω μέρος του ρολού και πάλι από την εσωτερική πλευρά όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία.

monokeros kataskeui 3

Από το ένα δεύτερο ρολό κόψτε ακόμα ένα μεγαλύτερο τριγωνάκι το οποίο θα είναι το κέρατο του μονόκερου. Βάψτε το με κίτρινο ή καφέ χρώμα και κολλήστε χρυσόσκονη.

Βήμα 5ο

monokeros kataskeui 4

Βήμα 6ο

Χρησιμοποιήστε τις πολύχρωμες κλωστές που περίσσεψαν για να κάνετε την ουρά.

monokeros kataskeui 5

Μπορείτε να φτιάξετε πολλά ακόμα μονοκεράκια σε διάφορα άλλα χρώματα, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία.

Μπορείτε να δείτε τα βήματα και στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved