Δύο πειράματα για παιδιά με φλούδες λεμονιού (βίντεο)

Δύο εύκολα πειράματα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι.

Δύο πειράματα για παιδιά με φλούδες λεμονιού (βίντεο)

Τα παιδιά απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές και πλέον έχουν αρκετός ελεύθερο χρόνο. Όπως οι περισσότεροι γονείς, είναι πολύ πιθανό κι εσείς να αναζητάτε δημιουργικές δραστηριότητες για να τα απασχολήσετε το διάστημα αυτό, πριν φύγετε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Τα πειράματα είναι μία δραστηριότητα που πάντα ενθουσιάζει τα μικρά μας, για αυτό και κάθε εβδομάδα σας δείχνουμε εύκολα πειράματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με υλικά που ήδη έχετε. Μετά τα πειράματα με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής και το αυγό με το ξύδι, σήμερα θα σας δείξουμε δύο ακόμα. Κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι και τα δύο θα χρειαστείτε φλούδες λεμονιού.

Πείραμα με φλούδες λεμονιού και κερί

Θα χρειαστείτε:

  • 1 λεμόνι
  • 1 κεράκι με βάση
  • αναπτήρα

Τι πρέπει να κάνετε:

Βγάλτε τη φλούδα του λεμονιού. Στερεώστε το κεράκι στη βάση του και ανάψτε το. Πλησιάστε τη φλούδα του λεμονιού στη φλόγα του κεριού και σφίξτε την με τα δάχτυλά σας. Τι παρατηρείτε;

lemoni peirama

Πείραμα με φλούδες λεμονιού και μπαλόνι

Θα χρειαστείτε:

  • 1 λεμόνι
  • 1 μπαλόνι

Τι πρέπει να κάνετε:

Φουσκώστε το μπαλόνι και αφήστε το πάνω σε ένα τραπέζι. Στη συνέχεια, βγάλτε τη φλούδα του λεμονιού και σφίξτε την κοντά στο μπαλόνι. Το μπαλόνι θα σκάσει χωρίς καν να το ακουμπήσετε.

Δείτε τα πειράματα βήμα-βήμα και στο βίντεο που ακολουθεί.





Η εξήγηση: Όταν σφίγγετε τη φλούδα του λεμονιού απελευθερώνεται ένα έλαιο γνωστό ως λεμονίνη. Το συγκεκριμένο έλαιο είναι εύφλεκτο και μπορεί να κάνει και ένα μπαλόνι να σκάσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved