Παγωτό γρανίτα ροδάκινο χωρίς ζάχαρη - Mόνο με 4 υλικά
Ψάχνεις κάτι νόστιμο, υγιεινό και δροσιστικό για τα παιδιά σου; Φτιάξε μια παγωμένη γρανίτα ροδάκινο χωρίς ζάχαρη.
Όταν η ζέστη χτυπάει κόκκινο και τα παιδιά ζητάνε συνέχεια κάτι παγωμένο, η μαμά χρειάζεται ένα καλοκαιρινό θαύμα. Ευτυχώς, αυτή η πανεύκολη γρανίτα ροδάκινο είναι η λύση: δροσιστική, υγιεινή και χωρίς καθόλου κόπο!
Δε χρειάζεσαι παγωτομηχανή, ειδικά φορμάκια ή ιδιαίτερες ικανότητες. Μόνο ένα μπλέντερ, έναν καταψύκτη και ζουμερά ροδάκινα.
Γιατί θα την αγαπήσεις
- Χωρίς εξοπλισμό: Μπλέντερ και πιρούνι φτάνουν!
- Κατάλληλη για όλους: Χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς γλουτένη, μια vegan επιλογή.
- Φυσικά γλυκιά: Με ώριμα φρούτα, λίγη ή καθόλου ζάχαρη.
- Προετοιμάζεται από πριν: Ιδανικό για βραδινά σνακ ή επιδόρπιο μετά το μπάρμπεκιου.
Γρανίτα καρπούζι: Το απόλυτο καλοκαιρινό ρόφημα για όλη την οικογένεια

Τι είναι η γρανίτα;
Η γρανίτα είναι κάτι ανάμεσα σε παγωτό και παγάκι – μια ιταλική παγωμένη λιχουδιά με υφή παγωμένου χιονιού. Σε αντίθεση με το σορμπέ που είναι κρεμώδες, η γρανίτα έχει τραχιά υφή. Στην πραγματικότητα, στο Μεξικό τη λένε «nieve» – δηλαδή «χιόνι»!
Πώς να φτιάξεις γρανίτα ροδάκινο στο σπίτι
Υλικά
- 5 ώριμα ροδάκινα , ξεφλουδισμένα και κομμένα
- ½ φλιτζάνι νερό (ή kombucha, κρασί ή αφρώδης οίνος για παραλλαγή ενηλίκων!)
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκος χυμός λεμονιού ή λάιμ
- ¼ φλιτζανιού μέλι (ή όσο γλυκό θες)
- Προαιρετικά: μια πρέζα αλάτι (αναδεικνύει τη γλύκα)
Εκτέλεση
- Ανακάτεψε: Βάλε τα ροδάκινα, το νερό, το χυμό λεμονιού και το μέλι στο μπλέντερ. Πολτοποίησε μέχρι να γίνει λείο.
- Πάγωσε: Ρίξε το μείγμα σε ένα ρηχό μεταλλικό ταψί και βάλ’ το στην κατάψυξη.
- Ξύσε και ανακάτεψε: Κάθε 30 λεπτά, ξύσε το παγωμένο μείγμα με ένα πιρούνι και ανακάτεψε. Επανάλαβε για περίπου 3 ώρες.
- Σέρβιρε: Μοίρασε τη γρανίτα σε ποτήρια ή μπολ. Μπορείς να στολίσεις με φρέσκα φύλλα μέντας ή κομμάτια ροδάκινου!
Πανεύκολη σπιτική γρανίτα φρούτων χωρίς ζάχαρη για παιδιά
Μαμαδίστικα tips
- Δοκίμασε πριν το παγώσεις: Ρύθμισε γλυκύτητα ή οξύτητα ανάλογα με τα ροδάκινα σου.
- Παιχνίδι στην κουζίνα: Βάλε τα παιδιά να ξύνουν τη γρανίτα – θα το λατρέψουν!
- Πρωινό έκπληξη: Ρίξε γρανίτα πάνω σε γιαούρτι – το απόλυτα «παγωμένο» πρωινό.
Για μαμάδες μόνο
Αντί για νερό, δοκίμασε λίγο κρασί, αφρώδες ή prosecco και έχεις ένα κοκτέιλ γρανίτας που κλέβει την παράσταση. (Μην το μπερδέψεις με της μικρής!)
Αποθήκευση και σερβίρισμα
Η γρανίτα διατηρείται στην κατάψυξη για 1 εβδομάδα. Όταν θες να τη σερβίρεις, άφησέ την 5-10 λεπτά να μαλακώσει λίγο, ξύσε ξανά με πιρούνι και απόλαυσε.
Το πιο δροσιστικό καλοκαιρινό γλυκό είναι εδώ!
Αυτή η γρανίτα ροδάκινο είναι το απόλυτο καλοκαιρινό επιδόρπιο : εύκολο, νόστιμο και πανέμορφο στο σερβίρισμα. Ετοίμασέ τη, σέρβιρέ τη με στυλ και... πες αντίο στο έτοιμο παγωτό του σούπερ μάρκετ.
Θες κι άλλες ιδέες;
- Mπισκότα λεμόνι – καρύδα (τέλειος συνδυασμός με τη γρανίτα!)
- Φυσικά ρολά φρούτων για σνακ
Πηγή: notenoughcinnamon.com