Από την κλασική βανίλια στο vegan παγωτό mango: 7 πανεύκολες συνταγές για σπιτικό παγωτό
Δεν θα ξαναγοράσεις παγωτό απ’ έξω μόλις δεις αυτές τις 7 συνταγές!
Ο καιρός έχει αρχίσει να ζεσταίνει για τα καλά και τα παιδιά σίγουρα ζητούν παγωτό - αν δεν έχουν αρχίσει ήδη να μετρούν τα παγωτά που τρώνε κάθε μέρα.
Παγωτό στη στιγμή: Δροσιστική απόλαυση με μάνγκο και ανανά - χωρίς παγωτομηχανή
Σπιτικό παγωτό: Μια οικογενειακή απόλαυση
Η παρασκευή παγωτού στο σπίτι είναι πιο απλή από ό,τι φαντάζεστε. Με λίγα μόνο υλικά και χωρίς την ανάγκη παγωτομηχανής, μπορείτε να δημιουργήσετε γευστικά παγωτά που θα ενθουσιάσουν όλη την οικογένεια. Ακολουθούν 7 σπιτικές συνταγές για παγωτά. Από το κλασικό παγωτό βανίλια μέχρι το vegan πανεύκολο παγωτάκι μάνγκο χωρίς καθόλου ζάχαρη ή γάλα.
1. Κλασικό παγωτό βανίλια

Ένα αγαπημένο όλων, το παγωτό βανίλια μπορεί να γίνει εύκολα στο σπίτι με κρέμα γάλακτος, ζαχαρούχο γάλα και εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε με ένα μίξερ 2 κούπες κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Έπειτα σε ένα διαφορετικό μπολ, αναμείξτε 400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα και 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια. Αναμείξτε απαλά όλα τα υλικά, στο μπολ με τη σαντιγί, τοποθετήστε σε ένα δοχείο με καπάκι, βάλτε στην κατάψυξη και παγώστε για τουλάχιστον 6 ώρες πριν το γευτείτε.
Λαχταριστά τρίγωνα γεμιστά με παγωτό καραμέλα - Με μόλις 4 υλικά
2. Μάνγκο χωρίς ζάχαρη
.jpg?t=m9xzELrA7Iv0XZxNVAf9Jg)
Για μια πιο υγιεινή επιλογή, δοκιμάστε παγωτό μάνγκο χωρίς ζάχαρη. Πολτοποιήστε 2 ώριμα μάνγκο. Προσθέστε 400 γραμμάρια γάλα καρύδας (πλήρη λιπαρά) και 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφένδαμο. Πολτοποιήστε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάλτε στην κατάψυξη και παγώστε για τουλάχιστον 6 ώρες πριν το γευτείτε.
3. Παγωτό σοκολάτα με αβοκάντο

Συνδυάστε την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την κρεμώδη υφή του αβοκάντο για ένα παγωτό που είναι τόσο νόστιμο όσο και θρεπτικό. Για ένα γρήγορο και θρεπτικό παγωτό σοκολάτα με αβοκάντο, χτυπήστε στο μπλέντερ 2 ώριμα αβοκάντο, 1/2 φλιτζάνι άγλυκο κακάο, 1/3 φλιτζανιού μέλι ή σιρόπι αγαύης, 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου (ή άλλο φυτικό γάλα) και 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα λείο, σοκολατένιο μείγμα. Ρίξτε το σε δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη για 3-4 ώρες, ανακατεύοντας μία φορά ανά ώρα για πιο απαλή υφή.
4. Παγωτό φράουλα

Χτυπήστε με ένα μίξερ 2 κούπες κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Κάντε πουρέ μια κούπα φράουλες (ή πολτοποιήστε παγωμένες φράουλες που ήδη έχετε στο ψυγείο). Σε ένα διαφορετικό μπολ αναμείξτε 400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα με 1 κουταλιά του γλυκού υγρή βανίλια και τον πουρέ φράουλας. Έπειτα αναμείξτε απαλά το μείγμα με τις φράουλες στη σαντιγί. Τοποθετήστε σε ένα δοχείο με καπάκι, βάλτε στην κατάψυξη και παγώστε για τουλάχιστον 6 ώρες πριν το γευτείτε.
Παγωτό με μύρτιλα - Δεν χρειάζεστε παγωτομηχανή παρά μόνο 5 υλικά και ένα κατσαρολάκι
5. Παγωτό μπανάνα-φράουλα

Παγώστε 2 ώριμες μπανάνες και έπειτα πολτοποιήστε τις σε ένα δυνατό μπλέντερ. Προσθέστε έπειτα 1/4 κούπας κακάο (άγλυκο) ή λιωμένη σοκολάτα (κουβερτούρα) και 1-2 κουταλιές της σούπας μέλι ή ό,τι άλλο γλυκαντικό θέλετε. Μπλεντάρετε πολύ καλά ξανά και σερβρίρετε αμέσως. Αν το θέλετε περισσότερο παγωμένο, βάλτε το στην κατάψυξη για 1-2 ώρες (για πιο σφιχτό αποτέλεσμα).
6. Παγωτό ροδάκινο

Κάντε πουρέ 2 κούπες ροδάκινα σε ένα μπλέντερ (παγωμένα ή φρέσκα). Σε ένα μπολ ανακατέψτε 400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα με 2 κούπες κρέμα γάλακτος. Έπειτα αναμείξτε απαλά μέσα στο μείγμα με το ζαχαρούχο, τον πουρέ φρούτων, τοποθετήστε σε ένα δοχείο με καπάκι, βάλτε στην κατάψυξη και παγώστε για τουλάχιστον 6 ώρες πριν το γευτείτε.
7. Παγωτό καρύδα

Χτυπήστε με ένα μίξερ 2 κούπες κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Έπειτα σε ένα διαφορετικό μπολ, αναμείξτε 400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα, 120 γραμμάρια γάλα καρύδας και 40 γραμμάρια τριμμένη καρύδα. Αναμείξτε απαλά όλα τα υλικά, στο μπολ με τη σαντιγί, τοποθετήστε σε ένα δοχείο με καπάκι, βάλτε στην κατάψυξη και παγώστε για τουλάχιστον 6 ώρες πριν το γευτείτε.
Βρήκαμε τη συνταγή για το πιο εύκολο παγωτό με πραλίνα φουντουκιού (3 υλικά)
Δημιουργήστε Αναμνήσεις με τα Παιδιά
Η παρασκευή παγωτού είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας. Αφήστε τα να επιλέξουν τα αγαπημένα τους φρούτα ή γεύσεις, να βοηθήσουν στην ανάμειξη των υλικών και να διακοσμήσουν τα παγωτά με toppings της επιλογής τους.
Συμβουλές για τέλειο σπιτικό παγωτό
- Χρησιμοποιήστε ώριμα φρούτα: Προσφέρουν φυσική γλυκύτητα και έντονη γεύση.
- Προσθέστε λίγες σταγόνες αλκοόλ: Όπως βότκα ή ρούμι, για να αποτρέψετε την υπερβολική σκλήρυνση του παγωτού.
- Ανακατεύετε όσο τα έχετε στην κατάψυξη: Ανακατεύετε το μείγμα κάθε 30 λεπτά για τις πρώτες 2-3 ώρες για να επιτύχετε πιο κρεμώδη υφή.