Το έξυπνο κόλπο για να ωριμάσουν τα ροδάκινα γρήγορα

Πώς να κάνετε τα  άγουρα ροδάκινα να ωριμάσουν πιο γρήγορα.

Το έξυπνο κόλπο για να ωριμάσουν τα ροδάκινα γρήγορα
Bigstock

Μπορεί να δείχνουν ώριμα αλλά στο πρώτο δάγκωμα τα ροδάκινα που αγόρασες, αποδεικνύονται άγευστα και σκληρά σαν πέτρα.

Μην τα πετάξεις όμως και μην τα βάλεις στο ψυγείο! Υπάρχει τρόπος να ωριμάσουν γρήγορα με ένα απλό τρικ.

Πώς θα ωριμάσουν γρήγορα τα ροδάκινα

Υπάρχουν μερικές μέθοδοι για να ωριμάσουν τα άγουρα ροδάκινα, αλλά αν ο χρόνος είναι περιορισμένος, η καλύτερη επιλογή είναι μια χάρτινη σακούλα. ΙΟπως διαβάζουμε στο thekitchn.com απλώς βάλε τα ροδάκινα σε μια καφέ χάρτινη σακούλα, δίπλωσε χαλαρά το πάνω μέρος και άφησέ τα σε θερμοκρασία δωματίου. Ο συνολικός χρόνος ωρίμανσης διαφέρει, κυρίως ανάλογα με το πόσο σκληρά είναι στην αρχή, αλλά συνήθως χρειάζονται μία με δύο μέρες. Έλεγξε τα ροδάκινα μετά από περίπου 24 ώρες. Αν έχουν αρχίσει να ωριμάζουν θα το διαπιστώσεις πιέζοντας με το δάχτυλό σου. Επίσης, το χρώμα τους θα είναι πιο έντονο με ή χωρίς κόκκινες κηλίδες. Αν δεν είναι έτοιμα ακόμη, αφήσέ τα ακόμα μία μέρα.

Θες να επιταχύνεις ακόμα περισσότερο τη διαδικασία; Βάλε μέσα στη σακούλα με τα ροδάκινα και μία μπανάνα.

rodakina.jpg

Yummy crumble ροδακινόπιτα - Θα λερώσετε μόνο δύο σκεύη

Γιατί λειτουργεί αυτή η μέθοδος

Τα ροδάκινα – όπως τα μήλα, τα αχλάδια και οι μπανάνες – απελευθερώνουν φυσικά ένα αέριο που λέγεται αιθυλένιο. Όταν αποθηκεύονται σε μια χάρτινη σακούλα, το αέριο παγιδεύεται επιταχύνοντας τη διαδικασία της ωρίμανσης.

Μην χρησιμοποιείς πλαστικές σακούλες: αν και παγιδεύουν το αιθυλένιο, εγκλωβίζουν και την υγρασία, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση των φρούτων. Αντίθετα, η προσθήκη μιας μπανάνας στη χάρτινη σακούλα επιταχύνει τη διαδικασία, καθώς απελευθερώνει ακόμα περισσότερο αιθυλένιο.

rodakino-psugeio.jpg

Ροδάκινα: Ζουμερά, υγιεινά και με λίγες θερμίδες

Πώς να αποθηκεύσεις τα ώριμα ροδάκινα

Τα ώριμα ροδάκινα είναι καλύτερα να καταναλώνονται άμεσα. Αν όμως έχεις περισσότερα απ’ όσα μπορείς να φας αποθήκευσέ τα στο ψυγείο. Το ψύχος επιβραδύνει την ωρίμανση και αποτρέπει τη γρήγορη αλλοίωση. Έχε υπόψη, όμως, ότι η μακροχρόνια αποθήκευση στο ψυγείο αφυδατώνει το φρούτο, αλλοιώνοντας την υφή του.

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved