2 συνταγές για παγωτό φυστικοβούτυρο (η μία είναι χωρίς μίξερ)

Με κρεμώδη υφή, γλυκιά γεύση και πλούσιο φυστικοβούτυρο, είναι η ιδανική καλοκαιρινή απόλαυση.

Μαργαρίτα Νικολάου
2 συνταγές για παγωτό φυστικοβούτυρο (η μία είναι χωρίς μίξερ)
Bigstock

Με πλούσια γεύση φυστικοβούτυρου, αυτό το παγωτό θα θες να το φτιάχνεις κάθε φορά που θα αδειάζει το μπολ από την κατάψυξη.

Σίγουρα θα λατρέψετε αυτό το παγωτό φυστικοβούτυρο

Για να φτιάξετε αυτό το παγωτό, θα χτυπήσετε φυστικοβούτυρο με γάλα, κρέμα γάλακτος και βανίλια. Για να γλυκάνετε το μείγμα θα προσθέσετε καστανή ζάχαρη.

Όσο το παγωτό χτυπιέται στο μίξερ, θα ετοιμάσετε ένα γλυκό μείγμα φυστικοβούτυρου για να το προσθέσετε σαν σιρόπι μέσα στο παγωτό.

Παγωτίνια με φυστικοβούτυρο και αλατισμένη καραμέλα από χουρμάδες

Ένα παγωτό που δύσκολα θα του αντισταθείτε

Υλικά:

  • ⅔ φλιτζανιού κρεμώδες φυστικοβούτυρο
  • ¾ φλιτζανιού ανοιχτή καστανή ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1⅓ φλιτζανιού γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά για το σιρόπι φυστικοβούτυρου

  • ⅓ φλιτζανιού κρεμώδες φυστικοβούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το φυστικοβούτυρο, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Σιγά-σιγά προσθέστε το γάλα και τη βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα.
    Ρίξτε το μείγμα στη μηχανή παγωτού και αφήστε το να παγώσει, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  3. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, απλά βάλτε το παγωτό σε ένα μπολ και αφήστε το στην κατάψυξη για 3 ώρες. Έπειτα με ένα μίξερ χειρός, ανακατέψτε το για να αφρατέψει και βάλτε το ξανά στην κατάψυξη. Ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία ακόμη δυο φορές.

Προετοιμάστε το σιρόπι:

Όσο το παγωτό παγώνει, ζεστάνετε το ⅓ φλιτζανιού φυστικοβούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1 λεπτό. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο και ρευστό. Πρόσθεσε την άχνη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Άφησέ το στην άκρη.

Για παγωτό παγωτομηχανής:

Όταν το παγωτό είναι έτοιμο, μεταφέρετε το μισό σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Ρίξτε από πάνω το μισό από το σιρόπι σας. Επαναλάβετε άλλη μία στρώση και, με ένα μαχαίρι, ανακατέψτε ελαφρά.

Για παγωτό χωρίς παγωτομηχανή:

Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία, πριν αφήσετε στην κατάψυξη για να παγώσει ολοκληρωτικά.

Κλείστε το δοχείο με καπάκι και βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει αρκετά ώστε να σερβίρεται με κουτάλι.

Διατροφική Αξία (ανά μερίδα)

  • Θερμίδες: 410 kcal
  • Υδατάνθρακες: 33g
  • Πρωτεΐνη: 9g
  • Λιπαρά: 29g
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 11g
  • Νάτριο: 240mg
  • Ζάχαρη: 29g
  • Ασβέστιο: 103mg
  • Σίδηρος: 1mg

πηγή: barefeetinthekitchen.com

Συνταγή για σπιτικό παγωτό με φυστικοβούτυρο & μόνο 3 υλικά (vid)

2η συνταγή για παγωτό φυστικοβούτυρο χωρίς μίξερ και χωρίς παγωτομηχανή

Αν η παραπάνω συνταγή σας φάνηκε δύσκολη ή μπελαλίδικη, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τούτη εδώ. Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη.

Υλικά:

  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κουταλιές της σούπας ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • Ψιλοκομμένα φιστίκια (για γαρνίρισμα)

Οδηγίες:

  • Σε ένα μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια για 2 λεπτά.
  • Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατέψτε καλά.
  • Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το φυστικοβούτυρο με το γάλα μέχρι να γίνει λείο.
  • Προσθέστε το μείγμα φυστικοβούτυρου στο μείγμα της κρέμας και ανακατέψτε καλά.
  • Προσθέστε ψιλοκομμένα φιστίκια αν θέλετε.
  • Καλύψτε το μπολ ή βάλτε το μείγμα σε αεροστεγές δοχείο.
  • Βάλτε το στην κατάψυξη για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Δείτε στο βίντεο βήμα-βήμα τη διαδικασία

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved