Ζεστό πρωινό για παιδιά για τα κρύα πρωινά του Νοέμβρη (και του Δεκέμβρη)

  • Ζεστό πρωινό
  • Τα οφέλη του πρωινού
  • Προτάσεις και συνταγές
Ζεστό πρωινό για παιδιά για τα κρύα πρωινά του Νοέμβρη (και του Δεκέμβρη)

Ζεστό πρωινό

Ξέρουμε ότι το πρωί που τα παιδιά ξυπνούν θέλουν κάτι ζεστό για να ζεσταθεί η κοιλίτσα τους, πόσο μάλλον τώρα που ο καιρός έχει κρυώσει και τα παπλώματα έχουν βγει από τις ντουλάπες.

Αφήστε για λίγο στην άκρη το παγωμένο γάλα και τα δημητριακά και βγάλτε στο τραπέζι ζεστό πρωινό που θα τα ξετρελάνει.

Αν μάλιστα ανήκετε και σε εκείνη την κατηγορία μαμάδων έχουν χρόνο το πρωί, μπορείτε κάποια από αυτά να τα φτιάξετε και πριν φύγουν για το σχολείο, ζεσταίνοντας την κοιλίτσα τους.

oikogeneia proino

Τα οφέλη του πρωινού

Θα έχετε ακούσει εκατοντάδες φορές ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας για τα παιδιά και όχι μόνο. Όμως, πολλές φορές λόγω της δυσκολίας τους να ξυπνήσουν νωρίτερα, το πρωινό παραλείπεται και πολλά παιδιά θα πιούν μόνο ένα ποτήρι γάλα πριν φύγουν για το σχολείο.

Τα παιδιά που καταναλώνουν πρωινό μπορούν να διατηρήσουν πιο εύκολα ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος, σε σχέση με τα παιδιά που το παραλείπουν κι έχουν μεγαλύτερη τάση προς το υπέρβαρο και την παχυσαρκία.

Παλαιότερα αλλά και νεότερα ερευνητικά δεδομένα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συνδέουν την απουσία του πρωινού από την διατροφή με αυξημένο κίνδυνο για την εκδήλωση σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 στα παιδιά. Επιπρόσθετα, η παράλειψη του πρωινού μπορεί να συσχετίζεται με υψηλά επίπεδα λιπιδίων στο αίμα και αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Τα παιδιά που συνηθίζουν να καταναλώνουν το πρωινό τους έχουν συνήθως μία επαρκέστερη σε θρεπτικά συστατικά διατροφή. Και μην ξεχνάτε πως το πρωινό θα εξασφαλίσει την ενέργεια που χρειάζονται τα παιδιά για να αποδώσουν στο σχολείο και στην καθημερινότητά τους.

Προτάσεις και συνταγές

Δείτε παρακάτω μερικές από τις προτάσεις μας και φτιάξτε τις είτε το πρωί πριν φύγουν τα παιδιά για το σχολείο, είτε το Σαββατοκύριακο για να φάτε οικογενειακά ένα ζεστό και χορταστικό πρωινό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved