Σπιτικό banana bread για πρωινό, σνακ, γλυκό – Χωρίς αυγά, βούτυρο ή γάλα

Σπιτικό banana bread για πρωινό, σνακ, γλυκό – Χωρίς αυγά, βούτυρο ή γάλα

Banana bread κομμένο σε κομμάτια

Bigstock

Εύκολη συνταγή για banana bread με πέντε υλικά.

Τα παιδιά λατρεύουν τις μπανάνες για αυτό λατρεύουν και το banana bread. Είναι αφράτο, ελαφρώς γλυκό, η υφή του θυμίζει αυτή του κέικ και είναι μία σούπερ επιλογή για πρωινό, σνακ στο σχολείο, απογευματινό.

Από τις πιο εύκολες συνταγές για banana bread είναι η παρακάτω. Θα χρειαστείτε μόνο πέντε υλικά, και είναι ιδανική και για όσους ακολουθούν μία vegan διατροφή μίας και δεν περιέχει βούτυρο, αυγά ή γάλα.

banana-bread.jpg

Banana bread πάνω στο τραπέζι.

Unsplash.com / Cody Chan

Πηγή συνταγής: thebigmansworld.com

Προετοιμασία: 7'

Eκτέλεση: 45'

Υλικά

  • 3 μεγάλες μπανάνες
  • ¼ φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 ¾ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα (προαιρετικά)

Βήματα

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C και βάλτε σε μία μακρόστενη φόρμα αντικολλητικό χαρτί.
  • Βάλτε στο multi τις μπανάνες κομμένες σε κομμάτια, τη ζάχαρη, το σπορέλαιο και «χτυπήστε» τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αδειάστε το περιεχόμενο σε ένα μπολ και προσθέστε το αλεύρι, το baking powder και την κανέλα. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 40-45 λεπτά.
  • Αφήστε το banana bread να κρυώσει καλά πριν το κόψετε.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved