Τα μικρά σας θα τα λατρέψουν.
Ψάχνετε ένα γλυκάκι χωρίς ζάχαρη για το μικρό σας; Αυτά τα μπισκότα είναι η τέλεια επιλογή! Είναι φυσικά γλυκά χάρη στο μήλο, μαλακά για τα μικρά παιδάκια και γεμάτα θρεπτικά συστατικά. Δεν χρειάζονται αυγά, ούτε ζάχαρη ... μόνο απλά υλικά που σίγουρα έχετε στην κουζίνα σας.
Αφράτο κέικ με μπανάνα και καρότο χωρίς ζάχαρη
Γιατί θα τα αγαπήσετε
- Δεν περιέχουν ζάχαρη
- Έχουν μαλακή υφή, ιδανική για νήπια
- Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες
- Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή, έτοιμη σε λιγότερο από 30 λεπτά
- Κατάλληλα για κατάψυξη (μέχρι και 4 μήνες!)
Τα πρότυπα διατροφής για μωρά γίνονται πιο υγιεινά - Τι αλλάζει;
Με τι μπορείτε να αντικαταστήσετε τα υλικά: βούτυρο, αλεύρι, σπόρους chia
Βούτυρο: μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λάδι καρύδας ή λιωμένη μαργαρίνη.
Αλεύρι: μπορεί να αντικατασταθεί με αλεύρι χωρίς γλουτένη ή αλεύρι ολικής
Σπόροι chia: αντικαθίστανται με λιναρόσπορο ή φρούτα -κομμένα σε αρκετά μικρά κομμάτια- όπως μύρτιλα , μούρα ή φράουλες
Φτιάξτε τηγανίτες μόνο με αβγά και μπανάνα - Χωρίς αλεύρι, χωρίς ζάχαρη

Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 15'
Υλικά
- 120 γραμμάρια μπανάνα (1 μέτρια)
- 140 γραμμάρια άγλυκο πουρέ μήλου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. σπόρους chia
- 100 γραμμάρια βρόμη
- ½ φλιτζάνι αλεύρι
- ½ κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. κανέλα
- 30 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
Βήματα
-
Στο μπλέντερ χτυπήστε τον πουρέ μήλου, τη μπανάνα, τους σπόρους chia και τη βανίλια μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
-
Σε ένα μπολ, ενώστε τη βρόμη, το αλεύρι, το baking powder και την κανέλα.
-
Προσθέστε τα υγρά στο μπολ με τα στερεα υλικά, ρίξτε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά. Το μείγμα θα είναι αρκετά υγρό – αυτό είναι φυσιολογικό!
-
Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 10–20 λεπτά. Αυτό βοηθά τους σπόρους chia να «δέσουν» και τη ζύμη να σφίξει.
-
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
-
Με ένα κουτάλι φτιάξτε μικρές μπαλίτσες ζύμης πάνω σε ταψί με λαδόκολλα και πιέστε τις ελαφρά με το πίσω μέρος του κουταλιού. Αν κολλάει η ζύμη, χρησιμοποιήστε βρεγμένα χέρια ή κουτάλι.
-
Ψήστε για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
-
Μην τα παραψήσετε! Αν ψηθούν υπερβολικά, σκληραίνουν.
-
Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο έως 4 ημέρες ή στην κατάψυξη έως 4 μήνες.