Φτιάξτε τηγανίτες μόνο με αβγά και μπανάνα - Χωρίς αλεύρι, χωρίς ζάχαρη
Eύκολες και χορταστικές τηγανίτες για τα παιδιά με μόνο δύο υλικά.

Αυτή είναι μια απλή και υγιεινή συνταγή για τηγανίτες μπανάνας, που απαιτεί μόνο δύο υλικά: αβγά και μπανάνα.
Ναι, καλά διαβάσατε: χωρίς ζάχαρη, αλεύρι ή γάλα.
Με μόλις δύο υλικά οι τηγανίτες σας θα είναι εξίσου νόστιμες.
Τηγανίτες γεμιστές με μαρμελάδα για το πρωινό των παιδιών
Υλικά
- 2 αβγά
- 1 μπανάνα
Εκτέλεση
- Χτυπήστε τα αβγά και τη μπανάνα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Λαδώστε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεστάνετε το σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξτε κουταλιές της σούπας από το μείγμα στο τηγάνι (περίπου 2 κουταλιές για κάθε τηγανίτα) και τηγανίστε μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες και οι άκρες να φαίνονται στεγνές (2-4 λεπτά).
- Αναποδογυρίστε προσεκτικά και μαγειρέψτε για άλλα 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα, λαδώνοντας ελαφρώς το τηγάνι όποτε χρειάζεται.
3 εύκολες συνταγές για νηστίσιμα pancakes με 3 υλικά

Μπανάνες: διατροφική αξία
Οι μπανάνες εκτός από το κάλιο, είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης B6 και καλή πηγή βιταμίνης C, χαλκού και μαγγανίου. Οι πράσινες, άγουρες μπανάνες περιέχουν ανθεκτικό άμυλο, το οποίο λειτουργεί ως τροφή για τα ευεργετικά βακτήρια του εντέρου σας και βοηθούν επίσης στο να παραμένετε χορτάτοι για περισσότερο χρόνο. Οι μπανάνες μπορούν να συμβάλουν στην προστασία της καρδιάς, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου, καθώς και στη βελτίωση της διάθεσης. Επιπλέον, αποτελούν εξαιρετική πηγή ενέργειας για τις προπονήσεις ή ως σνακ.
Σας αρέσουν τα ρολά κανέλας; Αν ναι, τότε πρέπει να φτιάξετε αυτά τα pancakes

Γιατί να χρησιμοποιήσετε μπλέντερ για τις τηγανίτες
Το μπλέντερ διασφαλίζει ότι το μείγμα θα είναι λείο, χωρίς σβώλους, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή γεύση μπανάνας και μια υφή παρόμοια με κρέπα.
Πρακτική συμβουλή: Για να λαδώσετε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίξτε σε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας λίγο λάδι και τρίψτε το στην επιφάνεια του σκεύους.
Αν θέλετε πιο γλυκές τις τηγανίτες περιχύστε μέλι ή λιωμένη σοκολάτα. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή φρούτα.