Μπισκότα με πουρέ μήλου χωρίς ζάχαρη

Μαργαρίτα Νικολάου
Μπισκότα με πουρέ μήλου χωρίς ζάχαρη

AI/Mothersbloggr

Αν ψάχνετε για ένα γλυκάκι που να μπορείτε να προσφέρετε στα παιδιά χωρίς τύψεις — και ταυτόχρονα να το απολαμβάνετε κι εσείς — αυτή η συνταγή είναι για εσάς!

Τα μπισκότα με πουρέ μήλου χωρίς ζάχαρη είναι απλά, θρεπτικά και γεμάτα γεύση. Δεν περιέχουν ζάχαρη, γλουτένη ή γαλακτοκομικά, κι όμως το αποτέλεσμα είναι απίστευτα αφράτο και γευστικό. Το μυστικό; Ο φυσικός πουρές μήλου χωρίς ζάχαρη, που χαρίζει γλυκύτητα και υγρασία, χωρίς να χρειάζεται ίχνος επεξεργασμένης ζάχαρης.

Brownie με μήλα – Το πιο γλυκό φθινοπωρινό κέρασμα που θα λατρέψουν τα παιδιά σας

Αυτά τα cookies είναι ιδανικά για το σχολικό κολατσιό, για ένα απογευματινό snack ή ακόμα και για ένα γλυκό πρωινό με ένα ποτήρι φυτικό γάλα. Θα τα λατρέψουν τα παιδιά, αλλά και οι γονείς που θέλουν κάτι υγιεινό χωρίς να στερηθούν τη γεύση. Επιπλέον, χάρη στο λιωμένο λάδι καρύδας και τη βανίλια, γεμίζουν το σπίτι με υπέροχο άρωμα ενώ ψήνονται.

Ο καφές είναι ο BFF της μαμάς – Και αυτός ο φθινοπωρινός apple iced coffee είναι ό,τι χρειάζεσαι

Γιατί θα αγαπήσετε αυτή τη συνταγή

Θα την αγαπήσετε γιατί συνδυάζει όλα όσα ζητάμε σε ένα «καλό» σπιτικό γλυκό:

  • Χωρίς προσθήκη ζάχαρης: ο πουρές μήλου δίνει φυσική γλυκύτητα χωρίς ενοχές.
  • Χωρίς γλουτένη & γαλακτοκομικά: ιδανική επιλογή για όσους έχουν διατροφικές ευαισθησίες.
  • Γευστική και θρεπτική: το λάδι καρύδας και οι σταγόνες σοκολάτας χωρίς γαλακτοκομικά δίνουν υπέροχη υφή και γεύση.
  • Πανεύκολη παρασκευή: χωρίς πολύπλοκα βήματα ή σπάνια υλικά, έτοιμα σε λίγα λεπτά!

Βούτυρο μήλου: Το φθινοπωρινό spread που θα λατρέψετε εσείς και τα παιδιά σας

Προετοιμασία: 15'

Eκτέλεση: 20'

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι πουρές μήλου χωρίς ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι λιωμένο λάδι καρύδας
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας vegan

Βήματα

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον πουρέ μήλου, το λιωμένο λάδι καρύδας, το αυγό και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σε άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι χωρίς γλουτένη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Προσθέστε σιγά σιγά τα στερεά υλικά στο μείγμα των υγρών και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί ομοιόμορφη ζύμη.
  • Ρίξτε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά.
  • Με ένα κουτάλι, βάλτε μικρές δόσεις από το μείγμα στο ταψί, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
  • Πιέστε ελαφρά τις κορυφές με το δάχτυλο ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
  • Ψήστε για 12–15 λεπτά, μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να ροδίζουν.
  • Αφήστε τα να σταθούν λίγα λεπτά στο ταψί και στη συνέχεια μεταφέρετέ τα σε σχάρα να κρυώσουν.
  • Απολαύστε τα μόνα τους ή με ένα ποτήρι φυτικό γάλα — είναι το τέλειο γλυκό χωρίς τύψεις για όλη την οικογένεια!
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved