Πανεύκολα τρουφάκια χωρίς ζάχαρη - Με κακάο και καρύδα

Πανεύκολα τρουφάκια χωρίς ζάχαρη - Με κακάο και καρύδα
Bigstock

Τα λες και energy balls.

Αυτό που τρώμε σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο που νιώθουμε, γι' αυτό είναι σημαντικό να επιλέγουμε σωστά τις τροφές που καταναλώνουμε.

Όχι -μόνο - για να μην αυξήσουμε το βάρος μας ή επειδή είναι της μόδας ορισμένες τροφές, αλλά γιατί το σώμα μας χρειάζεται το σωστό "καύσιμο" για να λειτουργήσει.

Τρουφάκια λεμονιού έτοιμα σε δέκα λεπτά (vid)

Τρουφάκια με κακάο και καρύδα

Αναζητάτε μια συνταγή για κάτι γλυκό, εύκολο και υγιεινό, η συνταγή που μοιράστηκε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η gibellyca για τρουφάκια με κακάο και καρύδα είναι αυτό που ζητάτε.

energiaka-troufakia-(2).jpg

Καρύδα: διατροφικά οφέλη

Η καρύδα είναι ένα τροπικό φρούτο πλούσιο σε πρωτεΐνες, καλά λιπαρά οξέα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως ο σίδηρος, το ασβέστιο και το μαγνήσιο.

Μπορείτε να την απολαύσετε σκέτη ή σε κάποια άλλη μορφή όπως αποξηραμένη, σε αλεύρι και έλαιο. Σε κάθε περίπτωση είναι μία τροφή ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον οργανισμό κι αν ακόμα δεν την έχετε εντάξει στη διατροφή σας, οι παρακάτω λόγοι ίσως να σας πείσουν:

Eύκολα τρουφάκια γάλακτος με μπισκότα

  • Προστατεύει από την αναιμία
  • Η καρύδα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πολύτιμα μέταλλα που προστατεύουν από την αναιμία, τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και το πρήξιμο στα πόδια.
  • Είναι πλούσια σε καλά λιπαρά.
  • Το νερό καρύδας αποτελείται κατά 94% από νερό και περιέχει ελάχιστες θερμίδες.
  • Η καρύδα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τις λεγόμενες «νευροβιταμίνες».
  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Προετοιμασία: 10'

Υλικά

  • ¼ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου ⠀
  • ¼ φλιτζάνι αλεύρι καρύδας⠀
  • ¼ φλιτζάνι αμύγδαλα σε ψίχα
  • ⅓ φλιτζάνι τριμμένη καρύδα χωρίς ζάχαρη (μοιρασμένη στα δύο)⠀
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη⠀
  • 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο⠀
  • ¼ φλιτζάνι σιρόπι χωρίς ζάχαρη⠀
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αμυγδάλου⠀
  • ¼ φλιτζάνι νερό ⠀

Βήματα

  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα ξηρά υλικά (αφήνετε τη μισή τριμμένη καρύδα για να καλύψετε τις μπάλες). Μπορείτε να προσθέσετε λίγη στέβια αν θέλετε.
  • Προσθέστε το σιρόπι χωρίς ζάχαρη και το νερό, ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια ρίξτε το βούτυρο αμυγδάλου. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
  • Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, πλάστε σε μπάλες ίσου μεγέθους και κυλήστε τις πάνω στην υπόλοιπη καρύδα.
  • Καταψύξτε για 20 λεπτά και τα τρουφάκια σας είναι έτοιμα.
  • Μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο ή αν το προτιμάτε σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved