Αλλαγή ώρας - Κόλπα για να γίνει η μετάβαση των παιδιών στη θερινή ώρα ευκολότερη

  • 4 κόλπα που θα βοηθήσουν τα παιδιά να προσαρμοστούν στην αλλαγή της ώρας
  • Προετοιμαστείτε πηγαίνοντας για ύπνο νωρίτερα
  • Ενθαρρύνεται το φως κατά τη διάρκεια της ημέρας και το σκοτάδι κατά τη διάρκεια της νύχτας
  • Διατηρείστε τη ρουτίνα
  • Να έχετε υπομονή με τα παιδιά σας
Αλλαγή ώρας - Κόλπα για να γίνει η μετάβαση των παιδιών στη θερινή ώρα ευκολότερη
Photo by Annie Spratt on Unsplash

Η θερινή ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) για το καλοκαίρι και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω) για το χειμώνα (χειμερινή ώρα). Ευτυχώς, αυτό σημαίνει ότι οι μέρες θα αρχίσουν να γίνονται μεγαλύτερες, αλλά σημαίνει επίσης και μια άλλη αλλαγή στο πρόγραμμα ύπνου του παιδιού σας.

Τα ρολόγια θα πάνε μια ώρα μπροστά και όλοι -μικροί και μεγάλοι- θα χάσουν μια ώρα ύπνο.

Τα καλά νέα; Υπάρχουν τρόποι για να ελαχιστοποιήσετε τις επιπτώσεις της αλλαγής της ώρας και να βοηθήσετε στη μετάβαση που θα κάνει η οικογένειά σας από τον χειμώνα στην άνοιξη.

4 κόλπα που θα βοηθήσουν τα παιδιά να προσαρμοστούν στην αλλαγή της ώρας

allagi se therini ora ypnos paidion 2

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Προετοιμαστείτε πηγαίνοντας για ύπνο νωρίτερα

Ένας τρόπος για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να συνηθίσουν την αλλαγή ώρας και να ξεκουράζονται επαρκώς, είναι να τα βάζετε λίγο πιο νωρίς για ύπνο, μέχρι τη μέρα που τελικά θα πάνε οι δείκτες των ρολογιών, μια ώρα μπροστά.

Όπως όταν ταξιδεύετε σε διαφορετική ζώνη ώρας, έτσι σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να ρυθμιστεί ξανά το βιολογικό ρολόι. Να θυμάστε πώς αν τα παιδιά σας δείχνουν κουρασμένα και εξαντλημένα, καλό θα είναι να πέφτουν για ύπνο νωρίτερα.

Ενθαρρύνεται το φως κατά τη διάρκεια της ημέρας και το σκοτάδι κατά τη διάρκεια της νύχτας

Οι κιρκάδιοι ρυθμοί μας ρυθμίζονται από το φως και το σκοτάδι και επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από το περιβάλλον που ζούμε. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί από εμάς ξυπνάμε όταν ανατέλλει ο ήλιος και αρχίζουμε να νιώθουμε υπνηλία λίγο μετά τη δύση του ήλιου.

Μπορείτε να βοηθήσετε τον 24ωρο κύκλο ύπνου του παιδιού σας να ρυθμιστεί αυτόματα εκθέτοντάς το στο φως το πρωί και φροντίζοντας το δωμάτιό του να είναι σκοτεινό κατά τη διάρκεια του ύπνου.

allagi se therini ora ypnos paidion 1

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Διατηρείστε τη ρουτίνα

Ακόμη και με την αλλαγή της ώρας είναι σημαντικό να τηρείτε πιστά την ρουτίνα σας, κάνοντας μόνο μικρές αλλαγές όπου χρειάζεται φυσικά.

Να έχετε υπομονή με τα παιδιά σας

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι επιπτώσεις της στέρησης ύπνου επηρεάζουν ολόκληρη την οικογένεια. Τα παιδιά μπερδεύονται με την αλλαγή της ώρας και παρόλο που το σώμα τους τελικά θα προσαρμοστεί φυσικά, μερικά παιδιά δυσκολεύονται περισσότερο από κάποια άλλα. Εάν παρατηρήσετε κούραση και εξάντληση με την αλλαγή της ώρας, προσπαθήστε να θυμάστε ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να είναι ο ένοχος. Φροντίστε το παιδί σας να κοιμάται και να αναπληρώνει τον χαμένο χρόνο ύπνου.

Μην ανησυχείτε, όπως κάθε χρόνο έτσι και τώρα τα παιδιά σας θα προσαρμοστούν και θα καταφέρουν να συνηθίσουν την αλλαγή της ώρας.

πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved