Πώς μια αλλαγή στη ρουτίνα του ύπνου βελτίωσε τη ζωή μας

«Πριν κάνω παιδιά θεωρούσα ότι είμαι πρωινός τύπος. Μoυ άρεσε να ξυπνάω νωρίς, να απολαμβάνω τον καφέ μου και να διαβάζω.

Μία Μαμά
Πώς μια αλλαγή στη ρουτίνα του ύπνου βελτίωσε τη ζωή μας

Χαλάρωνα και ένιωθα γεμάτη ενέργεια για να ξεκινήσω την ημέρα μου. Παρόλα αυτά, αφού γεννήθηκε το πρώτο μου παιδί, αναθεώρησα…» αναφέρει η Lauren Gaines σε άρθρο της στο www.mother.ly. Παρακάτω παραθέτουμε τη δική της εμπειρία, που μας δίδαξε πώς να κερδίσουμε περισσότερο χρόνο για εμάς!

«Προσπάθησα να αγαπήσω τη νέα μου πρωινή ρουτίνα, μερικές φορές και αρκετές φορές ένιωθα ακόμα και τρομαγμένη. Η κόρη μου είχε μετατραπεί στο «ξυπνητήρι» μου, κάτι που δεν ήταν ευχάριστο για εμένα. Αφού πέρασα αρκετούς μήνες γεμάτους άγχος, αποφάσισα ότι ήταν η στιγμή να αλλάξω τα πράγματα. Άκουσα πολλές συμβουλές από άλλες μαμάδες, διάβασα άρθρα και αποφάσισα να δοκιμάσω μερικά νέα πράγματα. Έτσι, πλέον βάζω τα παιδιά μου στο κρεβάτι στις 7 μ.μ.!

Έκπληκτη, συνειδητοποίησα ότι τα αγγελούδια μου κοιμόντουσαν περισσότερο, όταν τα έβαζα στο κρεβάτι πιο νωρίς! Επίσης έτσι, ένιωθα ότι είχα περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μου. Μπορούσα να περάσω ώρες με τον σύντροφό μου. Ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν!

Αμέσως, κατάλαβα ότι όλα πήγαιναν καλύτερα με αυτό το αυστηρά δομημένο πρόγραμμα που ακολουθούσα. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο κατάφερα να είμαι ελεύθερη τα πρωινά. Η μητρότητα είναι κάτι πολύ όμορφο, αλλά και ταυτόχρονα εξαντλητικό... Μου έλειπε να μπορώ να χαλαρώσω και να έχω ενέργεια για να συνεχίσω την ημέρα μου. Με αυτόν τον τρόπο όμως, είχα υπομονή και όρεξη για να τα βγάλω πέρα με τα μικρά μου!

Προς έκπληξή μου, βάζοντας τα παιδιά στο κρεβάτι νωρίτερα είχα περισσότερη ενέργεια και μπορούσα να σηκωθώ πριν από αυτά! Αυτό μου χάρισε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μου και μπορούσα να ξαναζήσω τα ήρεμα πρωινά μου.

Τέλος, η νέα ρουτίνα που υιοθέτησα με βοήθησε να θέσω κάποια όρια. Αν άκουγα τα παιδάκια μου να ξυπνούν πριν τελειώσω το πρωινό μου, δεν θα έτρεχα αμέσως στο δωμάτιό τους. Ήξερα ότι μπορούν να μείνουν για λίγα λεπτά ακόμα στο κρεβάτι και δεν ένιωθα ενοχές σχετικά με αυτό…

Φυσικά, υπήρχαν και φορές που ήμασταν έξω μέχρι τις επτά το απόγευμα και τα παιδιά μου πήγαιναν για ύπνο λίγο πιο αργά. Την επόμενη ημέρα σηκώνονταν την ίδια ώρα ή νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση, έμαθα να διαμορφώνω ένα πιο ευέλικτο πρόγραμμα…

Με μία απλή αλλαγή, κατάφερα να βρω χρόνο για τον εαυτό μου και να γίνω πιο υπομονετική και πιο χαρούμενη μαμά!».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved