H βραδινή ρουτίνα ύπνου του νηπίου - Συμβουλές για γονείς

  • Επιλέξτε χαλαρωτικές δραστηριότητες πριν τον ύπνο
  • Να είστε συνεπείς
  • Επιτρέψτε στο παιδί να πάρει ένα αγαπημένο του αντικείμενο στο κρεβάτι
  • Βεβαιωθείτε ότι πριν πέσει στο κρεβάτι έχουν καλυφτεί άλλες του ανάγκες
  • Δώστε του χρόνο
H βραδινή ρουτίνα ύπνου του νηπίου - Συμβουλές για γονείς

Για πολλούς γονείς με παιδιά στη νηπιακή ηλικία, η ώρα του ύπνου είναι η πιο δύσκολη μέσα στην ημέρα. Τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία συχνά αρνούνται να κοιμηθούν το βράδυ και ιδιαίτερα εάν έχουν μεγαλύτερα αδέρφια που μένουν ξύπνια μέχρι πιο αργά.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αποκτήσει το νήπιο μία σταθερή και καλή βραδινή ρουτίνα ύπνου; Ιδού.

Επιλέξτε χαλαρωτικές δραστηριότητες πριν τον ύπνο

Μπορείτε για παράδειγμα να διαβάσετε ένα παραμύθι, να κάνετε το παιδί ένα χαλαρωτικό μπάνιο, ή να ακούσετε χαλαρωτική μουσική. Όσο δελεαστικό κι αν είναι να παίξετε με το παιδί λίγο πριν κοιμηθεί, μία τέτοια δραστηριότητα ενδέχεται να του προκαλέσει υπερένταση και δυσκολία στον ύπνο μετέπειτα.

Να είστε συνεπείς

Η βραδινή ρουτίνα ύπνου καλό είναι να είναι ίδια καθημερινά. Η συνέπεια αυτή βοηθάει το παιδί να ξέρει τι να περιμένει και ακολουθεί κάθε βράδυ ένα συγκεκριμένο μοτίβο ύπνου.

Επιτρέψτε στο παιδί να πάρει ένα αγαπημένο του αντικείμενο στο κρεβάτι

Το παιδί μπορεί να κοιμηθεί με το αγαπημένο του αρκουδάκι, παιχνίδι ή κουβέρτα. Τα αντικείμενα που κάνουν τα παιδιά να αισθανθούν ασφάλεια και ηρεμία, μπορούν να τα βοηθήσουν να κοιμηθούν και ιδιαίτερα εάν ξυπνήσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

upnos nipio

Βεβαιωθείτε ότι πριν πέσει στο κρεβάτι έχουν καλυφτεί άλλες του ανάγκες

Ένα παιδί που πεινάει, διψάει ή θέλει να κάνει την ανάγκη του, είναι πιο πιθανό να κάνει ανήσυχο ύπνο. Πριν λοιπόν την ώρα του ύπνου βεβαιωθείτε ότι το παιδί είναι χορτασμένο, έχει πιει επαρκή ποσότητα νερό και έχει ήδη πάει τουαλέτα.

Δώστε του χρόνο

Το να υιοθετήσει το παιδί μία καλή βραδινή ρουτίνα ύπνου, χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Ακόμα και αν τα βράδια την ώρα που βάζετε το παιδί για ύπνο εκείνο σας φωνάζει ή γκρινιάζει κάθε φορά που βγαίνετε από το δωμάτιο, δώστε του χρόνο για να συνηθίσει να κοιμάται μόνο του. Εάν επιστρέψετε στο δωμάτιο αποφύγετε να ανάψετε τα φώτα ή να μείνετε για πάρα πολλή ώρα.

Με πληροφορίες από healthychildren.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved