Δέκα αστείες και τρυφερές φωτογραφίες παιδιών με το μωρό αδερφάκι τους

  • Πώς θα προετοιμάσετε το παιδί για τον ερχομό του νέου μέλους;
  • Φωτογραφίες παιδιών με το μωρό αδερφάκι τους
Δέκα αστείες και τρυφερές φωτογραφίες παιδιών με το μωρό αδερφάκι τους
Instagram / annakireevaphotography

O ερχομός ενός μωρού δεν επηρεάζει μόνο τους γονείς, αλλά όλα τα μέλη της οικογένειας. Τα μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να αναλάβουν έναν νέο ρόλο, αυτόν του μεγάλου αδερφού για αυτό και είναι σημαντικό να τα προετοιμάσετε κατάλληλα.

Πώς θα προετοιμάσετε το παιδί για τον ερχομό του νέου μέλους;

Μιλήστε του για την εγκυμοσύνη σας

Από την ηλικία των δύο ετών, ένα παιδί είναι σε θέση να αντιληφθεί τις αλλαγές που γίνονται στο σώμα της μαμάς την περίοδο της εγκυμοσύνης. Εξηγήστε του την κατάσταση, ότι στην κοιλιά που φουσκώνει βρίσκεται ένα μικρό μωράκι που θα γίνει το αδερφάκι του και παρακινήστε το να μιλάει και να χαϊδεύει την κοιλιά σας για να δεθεί με το αγέννητο μωρό.

Δείξτε του φωτογραφίες από όταν ήταν μωρό

Πριν έρθει στον κόσμο το νέο μέλος της οικογένειας, δείξτε στο μεγαλύτερο παιδί φωτογραφίες από όταν ήταν και το ίδιο νεογέννητο. Έτσι θα συνειδητοποιήσει ότι η βρεφική ηλικία δεν είναι κάτι μόνιμο, ούτε κάποιο προνόμιο, επίσης θα περιμένει τι να αντικρύσει όταν επιστρέψετε από το μαιευτήριο στο σπίτι.

Μιλήστε του για τα οφέλη του να έχει αδερφό

Τα περισσότερα από αυτά θα τα καταλάβει και θα τα εκτιμήσει μεγαλώνοντας. Προς το παρόν μπορείτε να του εξηγήσετε τα οφέλη που θα μπορεί να βιώσει άμεσα όπως ότι θα έχει παρέα στο παιχνίδι ή ακόμα και ότι θα μπορεί να βοηθάει στην φροντίδα του. Η ενασχόληση με την φροντίδα του μωρού όταν αυτό γεννηθεί θα βοηθήσει το παιδί να δεθεί ακόμα περισσότερο μαζί σας, αλλά και με το μωρό αδερφάκι του. Θα νιώσει υπεύθυνο και ότι το εμπιστεύεστε.

Βρείτε λίγο χρόνο για τους δυο σας

Η φροντίδα του νεογέννητου απαιτεί φροντίδα, προσοχή, ενέργεια και χρόνο. Ο χρόνος όμως που θα αφιερώσετε και στο μεγαλύτερο παιδί, είναι πολύ σημαντικός για να καταλάβει το πόσο σημαντικό είναι για εσάς, ότι δεν το διαχωρίζετε από το αδερφάκι του και ότι ο ερχομός του νέου μέλους δεν έχει επηρεάσει τη δική σας σχέση.

aderfia fotografies mwro 3

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / annakireevaphotography

Φωτογραφίες παιδιών με το μωρό αδερφάκι τους

Τα αδέρφια αναπτύσσουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο από την μικρή τους ακόμα ηλικία. Τα μεγαλύτερα παιδιά αναλαμβάνουν τον ρόλο του προστάτη και παρόλο δεν λείπουν οι ζήλιες, τα συναισθήματα που υπερισχύουν είναι η τρυφερότητα και η αγάπη.

Η Anna Kireeva είναι και η ίδια μητέρα δύο παιδιών και επαγγελματίας φωτογράφος. Η μητρότητα την έκανε να ασχοληθεί με την φωτογράφιση νεογέννητων και μωρών και από τις φωτογραφίες της που ξεχωρίζουν είναι εκείνες με παιδιά μαζί με το μωρό αδερφάκι τους. Άλλες είναι πιο τρυφερές, άλλες πιο αστείες, όλες όμως υπέροχες.

aderfia fotografies mwro 8

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / annakireevaphotography

Δείτε κάποιες που ξεχωρίσαμε στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved