Η πρώτη γνωριμία - Όταν τα παιδιά συναντούν τα νεογέννητα αδέρφια τους

Η πρώτη γνωριμία με το νεογέννητο αδερφάκι μέσα από φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Η πρώτη γνωριμία - Όταν τα παιδιά συναντούν τα νεογέννητα αδέρφια τους
Instagram @neophotographyuy

Όταν ένα νέο μωρό έρχεται στην οικογένεια όλα αλλάζουν. Οι ισορροπίες, η ρουτίνα και η καθημερινότητα. Ειδικά όταν υπάρχει ένα ακόμη μικρότερο παιδί ή μικρότερα παιδιά στο σπίτι.

Κάποια ζητούν απεγνωσμένα ένα αδερφάκι, κάποια άλλα δεν θέλουν να το ακούσουν αυτό ούτε για αστείο, όταν, όμως, συμβεί, και το νεογέννητο έρθει στον κόσμο, η πρώτη γνωριμία ανάμεσα στα αδερφάκια είναι μια στιγμή μοναδική. Έκπληξη, ενθουσιασμός, χαρά και αμηχανία είναι μερικά μόνο από τα συναισθήματα που εκφράζουν τα μεγαλύτερα παιδιά μετά την «εισβολή» του νέου παιδιού στη ζωή τους.

Αυτά τα συναισθήματα αποτυπώνουν και οι φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω. Παιδιά που συναντούν για πρώτη φορά τα νεογέννητα αδερφάκια τους και δεν μπορούν να περιγράψουν όλα εκείνα που νιώθουν στην πρώτη αυτή συνάντηση.

Ευτυχώς για εμάς οι φωτογραφίες "μιλούν" από μόνες τους και δείχνουν όλα εκείνα που αισθάνονται τα παιδιά αυτά.

Καινούριο μωρό στην οικογένεια: Συμβουλές στους γονείς πώς να προετοιμάσουν το παιδί

Αν το παιδί σας ανήκει σε εκείνη την κατηγορία παιδιών που δεν θέλει να ακούσει καθόλου για ένα αδερφάκι τότε θα πρέπει να το προετοιμάσετε εσείς, αν θέλετε να το δείτε να συμπεριφέρεται όπως τα παιδιά που πρωταγωνιστούν στις φωτογραφίες που ακολουθούν και όχι με μούτρα, γκρίνια και κλάματα απογοήτευσης.

Κάντε το παιδί σας να αισθάνεται την ίδια αγωνία, ανυπομονησία με τη δική σας.

Απαντήστε στις ερωτήσεις του

Αν το παιδί σας ενδιαφέρεται και ρωτά για το αδερφάκι του θα πρέπει να του δώσετε σαν γονείς λογικές και κατανοητές απαντήσεις. Αν δεν σας ρωτήσει τίποτε, μην "ανοίγετε" εσείς κουβέντα και μην επιμένετε να του μιλάτε γι' αυτό.

Δείξτε του τις δικές του βρεφικές φωτογραφίες

Μιλήστε για το μωράκι που θα έρθει. Πείτε του πόσο θα του μοιάζει. Εξηγήστε ότι θα είναι μωρό και ότι δεν θα μπορεί να παίζει από την πρώστη στιγμή.

Αφήστε το να σας βοηθήσει

Ζητήστε του να διαλέξει τα ρούχα που θα αγοράσετε για το αδερφάκι του, να διαλέξει τα χρώματα του υπνοδωματίου, να σας βοηθήσει με την τσάντα που θα πάρετε στο μαιευτήριο.

Η πρώτη γνωριμία

Όπως και να έχουν τα πράγματα είναι υπέροχο να απαθανατίσετε και εσείς τη στιγμή από τις πρώτες αντιδράσεις που θα έχει το δικό σας παιδί (ή παιδιά) την πρώτη φορά που θα αντικρίσει στα μάτια του το νεογέννητο αδερφάκι του. Όπως έκαναν και οι παρακάτω γονείς.

πηγή φωτογραφιών: Instagram @neophotographyuy

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved