Όταν η οικογένεια μεγαλώνει – Υπέροχες φωτογραφίες νεογέννητων

  • Πώς θα προετοιμάσετε το μεγαλύτερο παιδί για τον ερχομό του νέου μέλους;
  • Μωράκια ποζάρουν στον φακό της φωτογράφου Christin Mack.
Όταν η οικογένεια μεγαλώνει – Υπέροχες φωτογραφίες  νεογέννητων
Instagram @tinyposers

Ο ερχομός ενός μωρού φέρνει αλλαγές στην καθημερινότητα των δύο γονέων, αλλά και στις ισορροπίες όλης της οικογένειας. Τα μεγαλύτερα παιδιά, αναλαμβάνουν έναν νέο ρόλο και η προετοιμασία για αυτόν ξεκινά ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Πώς θα προετοιμάσετε το μεγαλύτερο παιδί για τον ερχομό του νέο μέλους;

Το πώς και πότε θα μιλήσετε στο παιδί από την επικείμενη γέννηση του νέου μέλους, εξαρτάται από την ηλικία του. Τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν να αντιληφθούν τις αλλαγές στο σώμα σας και είναι πιο εύκολο να κατανοήσουν την έννοια του χρόνου, εάν για παράδειγμα του πείτε ότι το αδερφάκι του θα γεννηθεί σε οκτώ με επτά μήνες.
Εξηγήστε του με απλά λόγια τον ερχομό του νέου μέλους και μιλήστε του για τα οφέλη του να έχει έναν μικρό αδερφό ή αδερφή. Εκμεταλλευτείτε τον χρόνο της εγκυμοσύνης για πολλές αγκαλιές και για να του δείξετε την αγάπη του. Είναι σημαντικό, να καταλάβει ότι η αγάπη αυτή και ο χρόνος που του αφιερώνετε, δεν πρόκειται να αλλάξουν μετά τη γέννηση του νέου μωρού.

Κάτι ακόμα που μπορείτε να κάνετε είναι να του δείξετε φωτογραφίες από όταν ήταν και το ίδιο μωρό. Σύμφωνα με την ειδικό Allana Robinson, βλέποντας τέτοιες φωτογραφίες, θα συνειδητοποιήσει ότι η βρεφική ηλικία δεν είναι κάτι μόνιμο ή κάποιο προνόμιο. Και το ίδιο είχε υπάρξει στην ίδια θέση και όπως κι εκείνο εξαρτιόταν αποκλειστικά από τους γονείς του όταν ήταν τόσο μικρό, το ίδιο θα συμβεί και με το νέο μέλος της οικογένειας.

Τέλος, πριν την άφιξη του νέου μέλους βοηθήστε το μεγαλύτερο παιδί να γίνει πιο ανεξάρτητο και να μάθει να μοιράζεται. Με αυτόν τον τρόπο και το ίδιο θα διαχειριστεί καλύτερα τη συνύπαρξη με το μικρό του αδερφάκι και θα προσαρμοστεί πιο εύκολα στη νέα πραγματικότητα.

Μωράκια ποζάρουν στον φακό της φωτογράφου Christin Mack

Από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές μετά τον τοκετό, είναι αυτή που τα μεγαλύτερα παιδιά συναντούν για πρώτη φορά τα νεογέννητα αδερφάκια τους. Το πρώτο διάστημα, το παιδί περιεργάζεται το νέο μέλος και εκφράζει τα συναισθήματά του, είτε αυτά είναι ενθουσιασμός, χαρά ή περιέργεια. Τις στιγμές αυτές απαθανατίζει με τον φωτογραφικό της φακό και η φωτογράφος Christin Mack.

fotografies aderfia mwra 5

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @tinyposers

Δείτε κάποιες από τις αγαπημένες μας, στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved