Ενδιαφέροντα facts για τα αδέρφια που θα σας εκπλήξουν

  • Η σχέση μεταξύ αδερφών είναι μοναδική
  • Υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα που δένουν δύο αδέρφια από όσα νομίζετε
Ενδιαφέροντα facts για τα αδέρφια που θα σας εκπλήξουν

Οι γονείς και τα αδέρφια είναι τα πιο κοντινά πρόσωπα με τα οποία συμβιώνει και συναναστρέφεται ένα παιδί. Είναι οι άνθρωποι με τους οποίους έχει κοινές εμπειρίες και βιώματα, οι άνθρωποι που εμπιστεύεται πρώτους από όλους.

Τα αδέρφια τσακώνονται, τα βρίσκουν, ξανατσακώνονται, τα ξαναβρίσκουν. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι η σχέση τους είναι μοναδική και πολύ δυνατή. Τα πράγματα που τα δένουν είναι πολλά περισσότερα από όσα νομίζατε ιδού μερικά facts για τα αδέρφια που το αποδεικνύουν.

Τα αδέρφια περνάνε πολύ περισσότερο χρόνο μεταξύ τους από ότι με οποιονδήποτε άλλο

Σύμφωνα με έρευνα, μέχρι και την ηλικία των 11 ετών, τα παιδιά που έχουν αδέρφια περνούν μαζί τους το 33% του ελεύθερου χρόνου τους. Ακόμα και μεγαλώνοντας, όταν οι δραστηριότητες και οι υποχρεώσεις αυξάνονται, τα παιδιά που περνάνε τουλάχιστον δέκα ώρες την εβδομάδα με τα αδέρφια τους και στις περιπτώσεις μεγάλων οικογενειών ο αντίστοιχος χρόνος μπορεί να φτάσει και τις 17 ώρες.

Τα αδέρφια επηρεάζουν την εμφάνιση, την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά μας

Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις η επιρροή που ασκεί ένας αδερφός ή μία αδερφή είναι μεγαλύτερη και από αυτήν που ασκούν οι γονείς. Έρευνα έδειξε ότι το 80% του πληθυσμού περνάει τουλάχιστον το 1/3 της ζωής του με τα αδέρφια του, ενώ άλλες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που έχουν αδέρφια έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και λιγότερες πιθανότητες για κατάθλιψη.

adelfikes diamaxes ti na kanete 1

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com / Christian Bowen

Δύο αδέρφια μπορούν να διαφέρουν πολύ στην προσωπικότητα

Αυτό είναι γεγονός και το γνωρίζουμε πολύ καλά με βάση τα βιώματά μας και τις κοινωνικές συναναστροφές μας. Ωστόσο, έχετε αναρωτηθεί πώς δύο άτομα που μεγαλώνουν από τους ίδιους γονείς, στο ίδιο περιβάλλον, έχοντας κοινές εμπειρίες, μπορεί εν τέλει να διαμορφώσουν πολύ διαφορετικές προσωπικότητες; Απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν υπάρχει προς το παρόν, όμως σίγουρα πολλές φορές δύο αδέρφια προσπαθούν να διαφοροποιηθούν για να ξεχωρίσουν.

Τα μεγαλύτερα αδέρφια ίσως είναι πιο έξυπνα

Η άποψη αυτή υπάρχει σύμφωνα με κάποιες θεωρίες, γιατί τα μεγαλύτερα αδέρφια συχνά π περνούν χρόνο για να μάθουν πράγματα στα μικρότερα παιδιά της οικογένειας.

Πηγή: whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved