Τι γίνεται αν δεν ρευτεί το μωρό;

Πώς θα κάνετε το μωρό σας να ρευτεί.

Μαργαρίτα Νικολάου
Τι γίνεται αν δεν ρευτεί το μωρό;
Bigstock

Έχετε ένα μωρό που δεν ρεύεται; Η Cara Dumaplin, νοσηλεύτρια με πτυχίο BSN και πιστοποιημένη σύμβουλος παιδιατρικού ύπνου, είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και σύζυγος παιδιάτρου. Ακολουθούν μερικές συμβουλές της για να κάνετε το νεογέννητο μωρό σας να ρευτεί και τι να κάνετε αν το μωρό σας δεν ρεύεται.

Πρέπει να βοηθάτε το μωρό να ρευτεί;

Αν και δεν υπάρχει «κανόνας» ότι πρέπει να κάνετε το μωρό να ρευτεί, συνήθως συνιστάται κατά τους πρώτους μήνες. Όταν τα μωρά τρώνε, συχνά καταπίνουν επιπλέον αέρα, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση αερίων στην κοιλιά τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία και μεγαλύτερη πιθανότητα αναγωγής (γουλιές). Ειδικά τους πρώτους μήνες, το ρέψιμο μπορεί να είναι χρήσιμο.

Συμβουλή ειδικού: Τα περισσότερα μωρά μετά τους 4-6 μήνες δεν έχουν ανάγκη το ρέψιμο.

Πώς κάνω το μωρό μου να ρευτεί;

Τα μωρά (ειδικά τα νεογέννητα) τείνουν να τα καταφέρνουν καλύτερα με το ρέψιμο κατά τη διάρκεια (περίπου στα μισά) όσο και μετά το τάισμα.

https://www.instagram.com/reel/CP8hpVRg10z/

Εδώ είναι 3 θέσεις ρεψίματος που μπορείτε να δοκιμάσετε:

  1. Στον ώμο σας: Αυτό είναι πιθανώς αυτό που φαντάζεστε όταν σκέφτεστε πώς θα τοποθετήσετε το μωρό σας να ρευτεί. Σε αυτή τη θέση, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το στήθος του μωρού σας είναι στο ύψος του ώμου σας με τα γόνατά του τραβηγμένα προς την κοιλιά του. Χτυπήστε το μωρό σας στην πλάτη ελαφριά μέχρι να ακούσετε το ρέψιμο.
  2. Καθιστή θέση στην αγκαλιά σας: Τοποθετήστε το μωρό σας έτσι ώστε να κάθεται στην αγκαλιά σας. Στηρίξτε το κεφάλι του μωρού σας χρησιμοποιώντας το κράτημα "C" κάτω από το πηγούνι του. Χρησιμοποιώντας το άλλο σας χέρι, χτυπήστε απαλά αλλά σταθερά την πλάτη του.
  3. Ξαπλωμένο στα πόδια σας: Ξαπλώστε το μωρό σας μπρούμυτα με την κοιλιά του πάνω στα πόδια σας. Χτυπήστε την πλάτη του μέχρι να ακούσετε το ρέψιμο.

Συμβουλή ειδικού: Εάν το μωρό σας δεν ρεύεται με το χτύπημα, δοκιμάστε να ασκήσετε πίεση προς τα πάνω. Σε οποιαδήποτε από αυτές τις θέσεις, μπορείτε να ασκήσετε απαλά και σταθερά πίεση προς τα πάνω κατά μήκος της πλάτης του μωρού σας.

Ανεξάρτητα από το ποια θέση λειτουργεί καλύτερα για το ρέψιμο του μωρού σας, εδώ είναι μερικές συμβουλές που πρέπει να θυμάστε:

  • Έχετε ένα πανί ρεψίματος τοποθετημένο είτε στον ώμο σας είτε στην αγκαλιά σας για να μην λερωθείτε από τυχόν γουλιές που θα βγάλει.
  • Όταν χτυπάτε την πλάτη του μικρού σας, ξεκινήστε πάντα πάνω από την πάνα του και προχωρήστε προς τα πάνω στην πλάτη του.

«Γουλίτσες»! Ορίστε τι χρειάζεται να ξέρεις!

Πώς θα ρευτεί ένα μωρό με παλινδρόμηση

Για τα μωρά με παλινδρόμηση, ο στόχος είναι να κρατάτε το κεφάλι τους ψηλότερα από την κοιλιά τους για 15-30 λεπτά μετά το τάισμα. Έχοντας αυτό κατά νου, οποιαδήποτε από αυτές τις θέσεις μπορεί να είναι μια επιλογή. (Σημειώστε ότι ακόμα και όταν ένα μωρό είναι ξαπλωμένο στα πόδια σας, το κεφάλι του μπορεί να είναι ψηλότερα.)

Λάβετε υπόψη ότι κάθε μωρό είναι πολύ διαφορετικό. Οπότε δοκιμάστε τις όλες και μετά βρείτε τι λειτουργεί καλύτερα για το ΔΙΚΟ σας μωρό.

repsimo-meta-ton-thilasmo.jpg

Πόσο χρόνο χρειάζεται για να ρευτεί ένα μωρό; Πόσο πρέπει να προσπαθώ να κάνω το μωρό μου να ρευτεί;

Ο χρόνος που χρειάζεται κάθε μωρό να ρευτεί διαφέρει (από μωρό σε μωρό). Μετά από κάποια ταΐσματα, το μωρό σας θα ρευτεί αμέσως μόλις το βάλετε στον ώμο σας, ενώ άλλες φορές, μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο.

Εάν το μωρό σας δεν έχει ρευτεί μετά από 3-5 λεπτά προσπάθειας, είναι εντάξει να συνεχίσετε το τάισμά του και να δοκιμάσετε ξανά όταν τελειώσει το τάισμα ή να δοκιμάσετε ξανά σε λίγα λεπτά.

Ακόμα κι αν δεν ακούσετε ένα δυνατό ρέψιμο, συχνά η διαδικασία της προσπάθειας (για να ρευτεί) είναι αρκετή για να ανακουφίσει τα αέρια ή τη δυσφορία του μωρού σας.

Πώς κάνετε ένα μωρό να ρευτεί όταν κοιμάται;

Εάν το μωρό σας αποκοιμήθηκε κατά τη διάρκεια του ταΐσματος, θα πρέπει να το κάνετε να ρευτεί πριν το ξαπλώσετε για ύπνο. Τα καλά νέα είναι ότι τα περισσότερα μωρά θα κοιμηθούν κατά τη διάρκεια του ρεψίματος και μετά μπορείτε να τα ξαπλώσετε στην κούνια ή το καλάθι τους.

Χρησιμοποιήστε τη θέση ρεψίματος που λειτουργεί καλύτερα για το μωρό σας όταν είναι ξύπνιο. Όταν κάνετε ένα μωρό που κοιμάται να ρευτεί, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην υποστήριξη του κεφαλιού του.

Γιατί το μωρό μου δεν ρεύεται μετά το τάισμα;

Εξαρτάται. Αλήθεια, ορισμένα μωρά απλώς δεν χρειάζεται να ρευτούν τόσο πολύ όσο άλλα, επειδή δεν καταπίνουν πολύ αέρα κατά το τάισμα. Αυτό συμβαίνει περισσότερο καθώς τα μωρά πλησιάζουν τους 4-6 μήνες. Εάν έχετε προσπαθήσει για λίγα λεπτά και το μωρό σας δεν έχει ρευτεί, είναι εντάξει να σταματήσετε τη διαδικασία, αρκεί να μη νιώθει δυσφορία το μωρό σας.

Ωστόσο, εάν το μωρό σας εμφανίζει σημάδια πόνου από αέρια (αναστάτωση, κλάμα ή φέρνοντας τα γόνατα στο στήθος) ή συχνά αναμασά, συνεχίστε να προσπαθείτε για άλλα λίγα λεπτά μέχρι να ρευτεί. Μετακινήστε το μωρό σας, χρησιμοποιήστε διαφορετικές θέσεις ή δοκιμάστε μερικές επιπλέον τεχνικές για να απελευθερώσετε τη δυσφορία από τα αέρια.

https://www.instagram.com/reel/CzYzQ5krFGD/

Πώς μπορώ να κάνω ένα μωρό που δεν ρεύεται να ρευτεί;

Εάν δυσκολεύεστε να κάνετε το μωρό σας να ρευτεί, εδώ είναι μερικές ιδέες:

  • Δοκιμάστε μια διαφορετική θέση.
  • Βεβαιωθείτε ότι χτυπάτε αρκετά σταθερά με την παλάμη σας.
  • Εναλλάξτε το χτύπημα της πλάτης του μωρού σας και το τρίψιμο της πλάτης του με κυκλική κίνηση.
  • Περιμένετε λίγα λεπτά και μετά δοκιμάστε ξανά.

Συμβουλή ειδικού: Εάν έχετε ένα μικρό που δυσκολεύεται με τα «παγιδευμένα» αέρια, το μασάζ στην κοιλιά, ο χρόνος που περνάει στην κοιλιά και οι ασκήσεις «ποδηλασίας» με τα πόδια είναι όλοι εξαιρετικοί τρόποι για να βοηθήσετε στην ανακούφιση των αερίων.

Κολικοί μωρού: Πώς μπορείτε να ανακουφίσετε το βρέφος

Τι γίνεται αν το μωρό μου δεν ρεύεται αλλά αναμασά;

Αυτό συμβαίνει και πρέπει να γνωρίζετε ότι η αναγωγή είναι συχνά φυσιολογική.

  • Εάν το μωρό σας αναμασά μετά τα ταΐσματα, δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές:
  • Κρατήστε το μωρό σας σε όρθια θέση για 10-15 λεπτά μετά το τάισμα.
  • Κρατήστε το κεφάλι του μωρού σας ψηλότερα από την κοιλιά του κατά τη διάρκεια του ταΐσματος.
  • Βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας έχει κρατά σωστά τη θηλή κατά το τάισμα για να μειώνοντας την πρόσληψη αέρα.

Έχει κολικούς το μωρό; Δοκιμάστε το hack που έγινε viral στο TikTok

Συμβουλή ειδικού: Εάν το μωρό σας φαίνεται να πονάει και δυσκολεύεται να ηρεμήσει, μιλήστε με τον παιδίατρό σας. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι το μωρό σας χρειάζεται επιπλέον βοήθεια.

πηγή: takingcarababies.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved