Πώς να κάνετε το κοιμισμένο μωρό να ρευτεί

Τι να κάνετε εάν το μωρό κοιμηθεί κατά τη διάρκεια του ταΐσματος; Πρέπει να ρευτεί ή όχι;

Πώς να κάνετε το κοιμισμένο μωρό να ρευτεί
Bigstock

Τα μωρά, συμβουλεύουν οι ειδικοί, πρέπει να ρεύονται μετά από κάθε γεύμα τουλάχιστον μέχρι τον τέταρτο με έκτο μήνα και αυτό για να απελευθερώνεται η ποσότητα αέρα που έχει συσσωρευτεί στο στομάχι τους κατά τη διάρκεια του θηλασμού ή του ταΐσματος με το μπιμπερό.

Εάν το μωρό δεν ρευτεί, ο αέρας παραμένει στο στομάχι, κάτι που ενδέχεται να προκαλέσει στο μωρό δυσφορία και ενόχληση.

Ακόμα και εάν δεν εκφράσει τη δυσανασχέτησή του, το μωρό καλό είναι να ρευτεί μετά το φαγητό. Τι γίνεται όμως όταν αποκοιμηθεί κατά τη διάρκεια του θηλασμού ή του ταΐσματος;

Cute Baby Boy Being Held By His Mother Outside

Οι καλύτερες θέσεις για να κάνετε το κοιμισμένο μωρό να ρευτεί

Μπορείτε να κάνετε το κοιμισμένο μωρό να ρευτεί με τις κατάλληλες τεχνικές και πολλή υπομονή. Οι καλύτερες θέσεις είναι οι παρακάτω, σύμφωνα με το What to Expect:

Πάνω από τον ώμο. Αυτή είναι συνήθως η καλύτερη και πιο βολική θέση για να βοηθήσετε το μωρό να ρευτεί χωρίς να το ξυπνήσετε. Βάλτε το μωρό μπρούμυτα ψηλά στον ώμο και τρίψτε του απαλά την πλάτη.

Στην αγκαλιά σας. Προσεκτικά και με αργέ κινήσεις γυρίστε το κοιμισμένο μωρό μπρούμυτα στην αγκαλιά σας, να κοιτάζει δηλαδή προς τα πόδια σας. Σε αυτή τη θέση είναι πιθανό να βγάλει περισσότερο γάλα σε σχέση με άλλες.

Καθιστό. Έχετε το μωρό καθιστό στην αγκαλιά σας ενώ κάθεται και τρίψτε του την πλάτη.

Κατά μήκος του χεριού. Μπορεί να σας φαίνεται απίθανο αλλά η στάση αυτή θα σας βολέψει πολύ για να ηρεμήσετε αλλά και για να κάνετε να ρευτεί το νεογέννητο μωρό που είναι ακόμα ελαφρύ, έχει μικρό μέγεθος και δεν κάνει πολλές κινήσεις.

Κι αν το κοιμισμένο μωρό δεν ρευτεί;

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Εάν το μωρό δεν ρευτεί, είναι πιθανό να βγάλει περισσότερο γάλα στον ύπνο του ή να ξυπνήσει ανήσυχο ακόμα και 15 λεπτά μετά το γεύμα.

Επίσης, κάποια μωρά δεν καταπίνουν μεγάλη ποσότητα αέρα κατά τη διάρκεια του φαγητού, συνεπώς δεν έχουν το ίδιο συχνά την ανάγκη να ρευτούν.

Με πληροφορίες από whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved